اقتصاد مقاومتی؛ عامل پویایی اقتصاد ملی وکاهش قاچاق کالا و ارز

خبرگزاری شبستان: استاندار گیلان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی عامل پویایی اقتصاد ملی وکاهش قاچاق کالا و ارز است، گفت: اقتصاد پویا ظرفیتی را فراهم می‌کند که کیفیت محصولات داخلی افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدعلی نجفی، استاندار گیلان، شب گذشته(26 اسفند)در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اقتصاد آزاد و رقابتی و عرضه و تقاضا براساس کیفیت کالاها و تشخیص محوری مشتری را کاهش دهنده قاچاق دانست و گفت: فقط با نظارت، ساماندهی و حضور مستمر در مرزها نمی‌توانیم به تنهایی از قاچاق جلوگیری کنیم.
 

وی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی متکی به تولیدات داخل کشور بوده و با اجرای آن، بالندگی در بخش اقتصاد، اشتغال و خودباوری در تولیدات داخلی را به همراه خواهد داشت.


استاندار گیلان با تأکید براینکه باید شرایطی فراهم شود که کالای قاچاق مقرون به صرفه نباشد، افزود: مشتری به دنبال کالای مرغوب است و با تولید کالای مناسب و با کیفیت نباید نگران واردات کالای نامرغوب و قاچاق باشیم.


وی ادامه داد: بارویکردی که دولت تدبیر و امید دارد و با اجرایی و عملیاتی شدن این سیاست‌ها در سال 93 نباید نگران ورود کالاهای نامرغوب باشیم.

 

نجفی با تشریح مزایای یک اقتصاد پویا تصریح کرد: اقتصاد پویا ظرفیتی را فراهم می‌کند که کیفیت محصولات داخلی افزایش یابد.


وی با اشاره به وجود فضای همدلی و هماهنگی بین مسئولین دستگاه‌های اجرایی استان اظهار کرد: باید از همه پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که در استان وجود دارد برای مقابله با قاچاق و نیز توسعه هرچه بیشتر گیلان بهره ببریم و نباید فراموش کنیم که اشتغال مسئله مهم استان است.


نجفی به طرح ورود کالای همراه مسافر در منطقه آزاد بندر انزلی اشاره کرد و افزود: باید از این فرصتی که برای استان بوجود آمده بهره ببریم چرا که بااجرای این طرح ضمن بهره بردن مردم از کالای ارزان قیمت برای 20 هزار نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد می‌شود.


نماینده عالی دولت در استان از تنفیض برخی از اختیارات خاص در مناطق مرزی از سوی شورای عالی امنیت ملی به استانداران خبرداد و گفت: براساس این ابلاغیه اختیارات استانداران در مرزها افزایش یافته و تسهیل در ارتباط با کشورهای همسایه، نظارت بر پروژه‌های عمرانی، اشداد مرزی و حریم امنیت مرز از جمله این اخیتارات است.


وی با اشاره به پتانسیل‌های بالای گیلان در بخش‌های مختلف تأکید کرد: باید از فرصت دریا، مرز ، بنادر و مناطق ویژه‌ای که داریم برای پویایی اقتصاد استان بهره ببریم.


عبداللهی مشاور استاندار و دبیر کمیسیون مبارزه با کالای قاچاق و ارز گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه در یازده ماه گذشته کالاهای قاچاق از جمله البسه، لوازم پزشکی، دارویی و آرایشی، مشروبات الکلی و سوخت به ارزش 30 میلیارد ریال در استان کشف و ضبط شده است گفت: خاطیان این امر تاکنون به 17 میلیارد ریال جریمه محکوم شده‌اند.

  

وی با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون جامع مبارزه با قاچاق در کشور افزود: آسیب شناسی، شناسایی ظرفیت‌ها، رهیگیری کالاهای وارداتی از مبداء تا محل عرضه، برخورد قاطع با متخلفین، آموزش، فرهنگ سازی و روان سازی تجارت از جمله موارد مهمی است که در این قانون به آن تأکید شده است.


عبداللهی از ابلاغ برنامه راهبردی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان توسط استاندار گیلان خبرداد و گفت: در این ابلاغیه توانمند سازی تعاونی‌های مرزنشین، حمایت از تولید و سرمایه گذاری، مقابله با مخابرات قاچاق و ایجاد بازارچه مرزی آستارا برای تقویت معیشت مردم پیش بینی شده است.


دبیرکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان اذعان کرد: با هدف تقویت مالی مرزنشینان و انجام صحیح مبادلات ارزی برای 150 هزار نفر از سرپرستان خانوار عضو تعاونی‌های مرزنشینان تاکنون 80 هزار کارت هوشمند صادر شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 353909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha