برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید ساده زیستی را به عنوان یک ارزش دید

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید به ارزش ساده زیستی به عنوان یک ارزش کلیدی و اساسی نگاه کنیم و باورمان شود که زندگی تجملاتی، اسارت و آسیب در پی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، آیت الله سید احمد خاتمی، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان، شب گذشته(11 فروردین)در مراسم سوگواره یاس نبوی که به مناسبت ایام فاطمیه به مدت 8 شب در حسینیه ثارالله در حال برگزاری است؛ با گرامیداشت"12 فروردین" روز جمهوری اسلامی و استفاده از سخنان امام راحل مبنی بر اینکه این روز از بزرگترین اعیاد ملی و مذهبی ماست و ملت ایران باید این روز را عید گرفته و زنده نگهدارند؛ تصریح کرد: به حق جای عید گرفتن و سپاسگزاری از این نعمت ارزشمند است.


وی با بیان اینکه ملت ما در طول 35 سال از انقلاب شکرگزاری خود را با حضور در راهپیمایی ها و انتخابات های صورت گرفته نشان داند و خداوند هم نعمتش را باقی گذاشته، افزود: ملت ما مصداق "لئن کفرتم" نشده و انشاءاله نمی شوند.


"توطئه اقتصادی" و "رخنه در فرهنگ" دو توطئه مهم دشمن

 

آیت الله خاتمی در بخش اصلی سخنانش با اشاره به خنثی سازی توطئه های مختلف دشمنان علیه انقلاب، خاطرنشان کرد: اما دشمن دو توطئه در دست اجرا دارد که اگر در هر کدام به نتیجه برسد، خدای ناکرده ضربه به انقلاب می خورد که اولین آن "توطئه اقتصادی" است.


وی با بیان اینکه به گفته خود اوباما، بی سابقه ترین تحریم ها در 100 سال اخیر علیه ایران اعمال شده است؛ ادامه داد: اوباما که در مرداد 91 گمان می کرد ملت ایران یکماه پس از این تاریخ در برابر تحریم ها دست تسلیم بالا می آورد امروز در سال 93 همچنان خمیازه می کشد از اینکه مردم را از انقلاب جدا کند.

 

دشمن می خواهد ارزش فداکاری در راه خدا از بین برود

 

امام جمعه موقت تهران، رخنه در فرهنگ ملت ایران را توطئه دوم دشمن نام برد و با تبیین این نکته که فرهنگ مجموعه بینش ها و ارزش هیا یک ملت است و دشمن می خواهد در این فرهنگ رخنه ایجاد کند و بینش خداگرایانه را مادی گرایانه کند؛ خاطرنشان کرد: دشمن می خواهد ارزش های والای شهادت، فداکاری در راه خدا، استکبار ستیزی و... رخت بر بندد.

 

تحول فرهنگی چه مثبت و چه منفی، خزنده و آرام آرام است

 

وی با اشاره به این مطلب که تحول فرهنگی چه مثبت و چه منفی خزنده و آرام آرام است؛ نقش رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری را در این تحول مورد توجه قرار داد و گفت: حضرت آقا با توجه به این توطئه ها سال جدید را به " اقتصاد و فرهنگ" نامگذاری کردند تا مسئولین متوجه این نکته باشند و راهکار آن را هم نشان دادند که "عزم ملی و مدیریت جهادی" است.


نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان گفت: در عرصه اقتصاد با الهام از زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها)یک نکته عرض می کنم که تأثیر اساسی در اقتصاد مقاومتی هم دارد و به نظر می رسد مطلب ضروری روز ماست.


ارزش ساده زیستی راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی

 

وی در همین رابطه با تصریح به اینکه برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید به ارزش ساده زیستی به عنوان یک ارزش کلیدی و اساسی نگاه کنیم و باورمان شود که زندگی تجملاتی، اسارت و آسیب در پی دارد؛ به تبیین انواع مختلف زندگی پرداخت.

 

آیت الله خاتمی زندگی فقیرانه، زندگی تجملاتی و زندگی کفاف را سه نوع مختلف زندگی دانست که دو مورد اول مطلوب و پسندیده دین نیست اما نوع سوم مطلوب اهل بیت(علیهم السلام)است.
وی در تعریف زندگی کفاف گفت: انسان باید زندگیی داشته باشد که دست نیازش به سوی دیگران دراز نباشد و برداشت من این است که زندگی مطلوب دین، زندگی فقیرانه و تجملاتی نیست بلکه زندگی همراه با ساده زیستی است.

 

آیت الله خاتمی افزود: چون تحریم و مشکل اقتصادی داریم شاید این زندگی(ساده زیستی)زندگی ثانوی قرار گیرد در حالیکه ساده زیستی به عنوان یک ارزش اولی مطرح است و اگر تحریم هم نبود زندگی تجملاتی پسندیده نیست.

 

اقتصاد مقاومتی، هیچ راهی جزء تولید ندارد

 

وی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی هیچ راهی جزء تولید ندارد و پول باید در مسیر تولید قرار گیرد گفت: پولداری می تواند همراه با ساده زیستی باشد و پول باید در جهت رفاه جامعه به کار گرفته شود.


نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان با اشاره به اینکه ساده زیستی یک ارزش ذاتی است چه تحریم باشد و چه نباشد؛ به سیره رسول اکرم، امام علی(علیه السلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها)در این خصوص اشاره کرد و سپس با یادآوری اینکه رسول اکرم از مهریه حضرت زهرا جهیزیه ایشان را تهیه کردند؛ اظهار داشت: این یعنی با کمترین هزینه، کارها را سامان دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه مهریه حضرت زهرا(سلام الله علیها)500 درهم بوده است که به عنوان مهرالسنه قرار گرفته، گفت: 10 سال پیش که حساب کردیم معادل 28 سکه بهار آزادی می شد و امروز حدود 50 سکه است که نباید بیش از این مقدار شود.


جهیزیه های چشم و همچشمی باعث تأخیر در ازدواج

 

آیت الله خاتمی ادامه داد: رسول اکرم با مهریه حضرت زهرا جهیزیه ایشان را تدارک دید اما امروز از مصائب ازدواج جهیزیه های چشم و همچشمی جهنمی است که باعث تأخیر در ازدواج می شود.

وی با بیان اینکه زن و شوهر نیاز به خانه دارند اما حتماً نباید ملک شخصی باشد گفت: امیر مؤمنان در طول 9سال زندگی مشترک 3 خانه عوض کردند که هر سه استیجاری بود و اولین آن که حضرت حدود یکی دو ماه در آن بودند اتاقی در خانه یک فرد انصاری بود.

 

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: پس از آن حضرت دو سالی را در خانه یکی از مسلمانان در منطقه بنی النجار زندگی کردند تا اینکه پیامبر زمین های اطراف مسجد النبی را میان مسلمانان تقسیم کرد و به اندازه یک حجره گِلی هم به حضرت امیر دادند و سقف این حجره از چوب خرما و حصیر بود که دست بلند می کردی به سقف می رسید.

 

ضرورت توجه به سیره معصومین در ساده زیستی

 

وی با بیان اینکه حضرت در همین خانه 4 فرزند بزرگ کردند تأکید کرد: باید پیامبر و امام علی(علیه السلام)الگوی شما باشد و نگاه کنید که اهل بیت چگونه زندگی کردند.

 

سربلندی و آزادگی یک ملت در پرتو ساده زیستی

 

آیت الله خاتمی با تصریح به اینکه ملتی می تواند آزاد و آزاده و سربلند زندگی کند که به ساده زیستی روی بیاورد؛ بیان داشت: دائم دنبال رفاه و تجمل بودن وابستگی می آورد.

 

زمانی می توانیم مقاومت اقتصادی داشته باشیم که اسارت و وابستگی نداشته باشیم

 

وی بیان کلمه "اقتصاد مقاومتی" توسط رهبری را یک کلمه جداً کارشناسی شده دانست و با این توضیح که اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومت اقتصادی و زمانی می توانیم مقاومت اقتصادی داشته باشیم که اسارت و وابستگی نداشته باشیم؛ تصریح کرد: منظور از اقتصاد مقاومتی اقتصاد دولتی نیست بلکه اقتصاد مردم محور است زیرا تجربه نشان داده که اقتصاد دولتی شکست خورده است و دولت باید مدیریت کند که مردم به صحنه بیایند.

 

اقتصاد مقاومتی اجرا شود، رفاه مناسب شکل می گیرد

 

آیت الله خاتمی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی هم نیست که مردم را در تنگنا قرار دهیم؛ خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد مقاومتی اجرا شود رفاه مناسب شکل می گیرد.

 

سه ویژگی مهم یک جامعه نمونه قرآنی

 

وی در بخش پایانی سخنانش با استفاده از آیه 112 سوره مبارکه نحل و اشاره به اینکه "قریه" در فرهنگ قرآنی به معنای روستا نیست و به معنای محل اجتماع است؛ امنیت، آرامش و رفاه مناسب را ویژگی های یک جامعه نمونه قرآنی دانست.

 

 

 


پایان پیام/

کد خبر 355351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha