به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، محمدحسین اعرابی، رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان شب گذشته(16 فروردین) در جمع مسئولان کاشان با اشاره به آغاز هفته سلامت از 18 فروردین(هفتم آوریل) و روز جهانی بهداشت گفت: شعار امسال این هفته "یک عمر سلامت با خود مراقبتی است" نامگذاری شده است.
وی تغییر برگزاری زمان هفته سلامت و برنامه های این هفته از طریق دانشگاه علوم پزشکی کاشان به روز" اول تا 7 اردیبهشت" را یادآور شد و افزود: یافته های پژوهشی نشان داده است خود مراقبتی در بیماری های مزمن به ویژه دیابت و پرفشاری مراجعه به مراکز درمانی و تحمیل هزینه های درمان را کاهش می دهد.
*کاهش آمار مراجعه با مراکز درمانی با خودمراقبتی
به گفته وی، تاثیر خودمراقبتی در کاهش مراجعه به مراکز درمانی تا 40 درصد، به اورژانس تا 50 درصد و در بستری شدن نیز تا 50 درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، خودمراقبتی را در اقتصاد درمانی تاثیرگذار و مهم ارزیابی کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته افراد به طور متوسط تا سه ساعت در سال تحت آموزش بهداشت کارادن و کارشناسان هستند.
به گفته وی، افراد دیابتی نیز فقط سه ساعت در اختیار مراکز درمانی هستند و بقیه اوقات باقی مانده را باید خودش با خود مراقبتی در درمان مدیریت کند.
این مسئول، 99 درصد درمان را با خود بیمار و از طریق خودمراقبتی یادآور شد و گفت: خود مراقبتی جنبه های جسمی،روانی، عاطفی، معنوی و اجتماعی دارد.
*خود مراقبتی عامل سلامت 65 تا 85 درصدی افراد است
اعرابی، با بیان اینکه بر اساس آمار جهانی خود مراقبتی عامل سلامت 65 تا 85 درصدی افراد است، اظهارداشت: خودمراقبتی عملی است که فرد بر اساس آگاهی، مهارت، دانش و توان خود برای تامین سلامتش به کار می گیرد.
به گفته وی، مبحث خودمراقبتی ساده و بسیار مهم است و تاثیر آن بسیار بیشتر از رعایت موارد بهداشتی برای افراد است که توسط دیگران برای آنها تصمیم گیری می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، آغاز خودمراقبتی توسط فرد و تسرّی آن به افراد جامعه را تاکید کرد و گفت: متاسفانه خودمراقبتی در افراد بدلیل اشتغال به امور زندگی مغفول مانده است.
*خودمراقبتی از نظر شرعی و فقهی در تامین سلامت واجب است
اعرابی، خودمراقبتی از نظر شرعی و فقهی را خاطرنشان کرد و گفت: انسان امانتی است که حفظ سلامتش از نظر فطری، عقلی، غریزی و شرعی واجب و برنامه ریزی روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه برای آن ضروری است.
وی، برنامه ریزی را اولین گام در خود مراقبتی و اولین قدم در برنامه ریزی را خودآگاهی، دانش و تغییر نگرش دانست.
به گفته وی، همکاری و رسالت تمامی مسئولان ادرات در راستای حفظ سلامت ،برنامه ریزی و ایجاد انگیزه خودمراقبتی برای افراد از طریق آموزش خودمراقبتی و تغیر نگرش در این زمینه ضروری است.
این مسئول، مخاطبان خود مراقبتی را همه مردم جامعه عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت و درمان مخاطب اصلی خودمراقبتی را قشر نوجوان و جوان معرفی کرده است چرا که سلامت این نسل سلامت آینده جامعه را تامین می کند.
*اجرای طرح پایلوت ارتقای فعالیت فیزیکی نوجوانان در دانشگاه پزشکی کاشان
اعرابی، با اشاره به اینکه امروزه بحث عدم تحرک فیزیکی یک تهدید است، افزود: امسال دانشگاه علوم پزشکی کاشان به عنوان پایلوت کشوری برای اجرای طرح "ارتقای فیزیکی نوجوانان" انتخاب شده است.
به گفته وی، این طرح با همکاری سازمان بهداشت جهانی یونیسف و وزارت بهداشت و درمان با اجرای دانشگاه علوم پزشکی کاشان از پایان فروردین با نشست توجیهی این اعضا برنامه های آن به طور کامل آغاز می شود.
اعرابی، با تاکید بر اینکه این برنامه سمبلیک و نمادین نخواهد بود و بصورت عملی و کاربردی اجرا خواهد شد، گفت: این طرح با ایجاد موج و حرکت جدیدی در مبحث سلامت در سیاست های ادارات و ارگان ها یا پیوست سلامت که در برنامه پنجم توسعه دیده شده است با همکاری ادارات بویژه کمیته سلامت شهرستان در شش ماهه اول سال جاری اجرا می شود.
وی ارتقای سلامت جامعه را با مشارکت و هماهنگی مردم، دستگاه ها و سازمان های اجرایی امکان پذیر دانست و گفت: تدوین برنامه فرهنگ سلامت، تشکیل جلسات هم اندیشی، پایش سلامت کارکنان ادارات و دستگاه های شهرستان و اجرای آموزش های خودمراقبتی از جمله راهکارهای تحقق شعار ‹‹یک عمر سلامت با خود مراقبتی›› در سال جاری است.
پایان پیام/
نظر شما