به گزارش خبرگزاری شبستان، دفتر مطالعات فرهنگی و برنامهریزی اجتماعی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ویژهنامه بزرگداشت روز مقام استاد با هدف تبیین جنبههای مختلف دینی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و الزامات بایستههای آزاد اندیشی در فضای جامعه و دانشگاهها منتشر کرد.
علی آدمی، مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامهریزی اجتماعی این وزارتخانه، نگاهی دگرباره و از منظری متفاوت به افکار و اندیشههای ارزشمند شهید مرتضی مطهری را از دیگر اهداف انتشار این ویژه نامه عنوان کرد.
آدمی اظهارداشت: آزاداندیشی، مفهومی است که بر اساس آن، انسان از قید و بند و حصارهای خودساخته در راه اندیشه، عبور کرده و مسائل را، آن گونه که هستند و وجود دارند؛ بررسی میکند.
وی به پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب به جمعی از طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه قم در تاریخ 16 بهمن ماه 1381 که در آن فرموده بودند" بدون فضای انتقادی سالم و بدون آزادی بیان و گفت و گوی آزاد، تولید علم و اندیشه و در نتیجه تمدنسازی ناممکن یا بسیار مشکل خواهد بود"، اشاره کرد و افزود: این نشاندهنده رویکرد رهبر معظم انقلاب به مقوله تمدنسازی و نقش آزاداندیشی و ابزارهای آن در این خصوص است.
بنابر گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب به دفعات، به برگزاری و تشکیل کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی در دانشگاهها و حوزههای علمیه تاکید داشته اند.
مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامهریزی اجتماعی وزارت علوم ، به تدوین آئیننامه تشکیل کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور، اشاره کرد و اظهارداشت: پس از ابلاغ این آئیننامه از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1389 که طی بررسیهای مفصل کارشناسی و با مشورت تعداد زیادی از صاحبنظران اعم از دانشجو، استاد و مسئولان فرهنگی دانشگاهها، در معاونت فرهنگی و اجتماعی تدوین شده بود، روح تازهای به تلاشهای دانشگاهیان در برگزاری هرچه بیشتر و مناسبتر کرسیهای آزاداندیشی دمیده شد و به این انتظار چند ساله مقام معظم رهبری، جامه عمل پوشیده شد.
پایان پیام/
نظر شما