سه طرح بزرگ صنعت برق خراسان به بهره برداری رسید

خبرگزاری شبستان:طرح های سیستم دیسپاچینگ انتقال منطقه شمال شرق کشورو فوق توزیع مشهد، فاز سوم نیروگاه 110 کیلومتری خورشیدی الهیه و تکمیل طرح اتوماسیون پست های فوق توزیع مشهد با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حمید چیت چیان، وزیر نیرو ظهر امروز (21 فروردین) در مراسم بهره برداری از3 پروژه سیستم دیسپاچینگ (مرکز کنترل) انتقال منطقه شمال شرق کشور و فوق توزیع مشهد، فاز سوم نیروگاه 110 کیلومتری خورشیدی الهیه و تکمیل طرح اتوماسیون پست های فوق توزیع مشهد شرکت برق منطقه ای خراسان اظهارکرد: باید با بهره گیری از شعارسال جاری از سوی رهبری فرهنگ استفاده درست از انرژی های پاک را گسترش دهیم.


وی اضافه کرد: امیدوارم در سال جاری که رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ معرفی کرده‌اند و با بستر هایی که مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ی سال 93ایجاد شده بتوانیم فرهنگ استفاده درست از منابع پاک انرژی را اجرایی کرده و در راه توسعه انرژی خورشیدی گام برداریم.


وزیر نیرو در رابطه با توسعه بهره گیری از انرژی خورشیدی گفت: استفاده از این انرژی نیاز به مصرف سوخت های فسیلی را کاهش می دهد، با احداث نیروگاههای خورشیدی در کنار نقاط مصرف 25 درصد تلفات شبکه و صرفه جویی مصارف نیروگاههای حرارتی را شاهد هستیم و همچنین از آلودگی محیط زیست هم جلوگیری می شود.


چیت‌چیان با بیان اینکه در هر یک کیلووات برق که توسط انرژی خورشیدی تولید می‌شود یک چهارم لیتر گازوئیل کمتر مصرف می‌شود، افزود: متاسفانه در سال گذشته 44 درصد مصارف سوخت‌ها در نیروگاه‌های برق کشور از سوخت‌های مایع تامین می‌شد.


چیت‌چیان با بیان اینکه با تولید یک کیلووات برق توسط نیروگاه خورشیدی، حدود یک چهارم لیتر گازوئیل معادل 20 سنت در نیروگاهها کمتر مصرف می شود، تصریح کرد: تولید انرژی خورشیدی می‌تواند از هزینه 600 تومان برای هر یک کیلووات برق کشور را بی‌نیاز کند.


وزیر نیروبا بیان اینکه سال گذشته برای تولید 920 مگاوات برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر با بخش خصوصی قرار داد منعقد شده است.

 

وی گفت: همچنین با استفاده از بند 19 بودجه سال 92، 920مگاوات قرارداد با بخش خصوصی برای ساخت نیروگاههایی که انرژی های تجدید شونده تولید می کنند، بسته ایم.


چیت چیان در رابطه با طرح دیسپاچینگ افزود: واحد دیسپاچینگ برای اهالی صنعت برق اهمیت ویژه ای دارد و کمتر صنعتی این گونه مرکز فرماندهی متمرکزی وجود داشته که تمامم اجزای آن یک جا باشد و فرماندهی شود.


وی ادامه داد: در چند نقطه کشور علاوه بر این استان هم واحدهای دیسپاچینگ شکل گرفته و با نرم افزار طراحی شده توسط صنعتگران ایرانی راه اندازی شده است.


چیت چیان با اشاره به اشکالاتی که در واحدهای دیسپاچینگ کشورهای دیگر رخ داده افزود: به دلیل راه اندازی سیستم پی ام یو در این صنعت این واحد در کشور ما از آرایش خوبی برخوردار است و همین امر باعث می شود مدیران این صنعت از مشکل پیش امده خیلی زود مطلع شوند و اقدامات لازم را به انجام برسانند.


وزیر نیرودر ادامه صنعت برق را یک صنعت پیشرو دانست و گفت: شرکتهای برق منطقه ای خراسان رضوی نیز در این صنعت موفقیت های چشمگیر و ارزشمندی داشته است.
 

وی با بیان اینکه خراسان موفقیت‌های چشمگیر و ارزشمندی در این زمینه دارد و افتتاح این پروژه‌ها گواه موفقیت‌ها در این استان است، اذعان داشت: بخش اعظم ساخت چنین نیروگاه هایی در خراسان رضوی و بویژه در شهرستان خواف اکنون در حال اجراست.
وزیر نیرو تکمیل طرح اتوماسیون پست های فوق توزیع مشهد را نیز از دیگر طرحهای مهم برای پایداری شبکه و ارتقای کیفیت خدمات به مردم عنوان کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 357488

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha