به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد سنجری شب گذشته (23 فروردین) در جمع اعضای شورای عالی بسیج رسانه اظهار داشت: عجین شدن نام سالها از چندین سال قبل با عناوین اقتصادی؛ نشان دهنده دغدغه مقام معظم رهبری برای مسائل اقتصادی کشور است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید به این نامگذاری ها به عنوان نقشه راه نگاه کنند، افزود: باید با برنامه ریزی مقدمات تحقق شعار امسال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" را فراهم کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مخاطب شعار امسال دو گروه "مسئولان و مردم" هستند، ادامه داد: رشد و شکوفایی عرصه های اقتصادی برعهده مسئولان و عزم ملی بر دوش مردم است.
ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی در فرهنگ است
وی ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی را در فرهنگ دانست و گفت: اگر فرهنگ سالم داشته باشیم بدون شک اقتصاد کشور هم سالم خواهد بود.
سنجری در خصوص بیکاری در استان اظهار داشت: نرخ بیکاری استان در پاییز 92 بر اساس اعلام مرکز آمار ایران 8/7 درصد اعلام شده است که از میانکین بیکاری در کشور یعنی 3/11 درصد پایین تر است و در واقع استان خراسان جنوبی جزو 3 استان کشور است که کمترین نرخ بیکاری را دارد.
وی افزود: قبل از پاییز 92 نرخ بیکاری خراسان جنوبی بیش از 5 درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده بود که افزایش آن در پاییز سال گذشته به دلیل الحاق شهرستان طبس به این استان بود.
طبس بیشترین نرخ بیکاری و سرایان دارای کمترین نرخ بیکاری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی شهرستان طبس با نرخ بیکاری 14 درصد را بیشترین و سرایان را با 2/2 درصد کمترین نرخ بیکاری در استان ذکر کرد و ادامه داد: در پایان برنامه پنجم توسعه میزان نرخ بیکاری کشور باید به 7 درصد برسد.
وی با تاکید بر اینکه تحقق شعار امسال مسئولان را ملکف به کاهش نرخ بیکاری می کند، گفت: در بسته سیاسی اجرایی توسعه اشتغال پایدار در کشور 15 راهبرد اصلی با 55 اقدام اجرایی پیش بینی شده که تکالیف تمامی وزارتخانه ها در این بسته تعیین شده است.
سنجری با بیان اینکه خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، اذعان داشت: پراکندگی جمعیت در این استان برنامه ریزی و ارائه خدمات را با مشکل مواجه می کند.
جوانان به دنبال نظام اشتغال مزدبگیری
وی به عواملی که موجب رشد نرخ بیکاری می شود اشاره کرد و اظهار داشت: فرهنگ اشتغال متاسفانه در کلان کشور ضعیف است به گونه ای که جوانان کشور تنها به دنبال نظام اشتغال مزد بگیری هستند ولی برای تحقق سیاسی های توسعه اشتغال مدنظر مقام معظم رهبری باید نرخ بیکاری از طریق کارآفرینی کاهش یابد و در واقع کارآقرینی موتور محرکه کشور است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه برای توسعه فرهنگ کارآفرینی در کشور باید کار فرهنگی از طریق رسانه ها، آموزش و پرورش، دانشگاهها و ... انجام شود، گفت: این امر مستلزم این است که نگاه جویندگان کار تغییر پیدا کند.
فقدان مهارت از سوی جویندگان کار؛ عامل رشد نرخ بیکاری
وی فقدان مهارت از سوی جویندگان کار را یکی دیگر از عوامل رشد نرخ بیکاری دانست و افزود: در سال گذشته 10 هزار نفر درمراکز کاریابی استان ثبت نام کردند که از این تعداد 78 درصدفاقد مهارت بوده اند.
سنجری با اشاره به فعالیت 12 مرکز کاریابی در استان تصریح کرد: 12 هزار فرصت شغلی طریق بخش خصوصی در سال گذشته ایجاد شد که تنها 2 هزار و 400 نفر به پر کردن این فرصت های شغلی شدند.
وی نیاز بازار کار را حضور نیروهای متخصص دانست و گفت: 35 درصد فارغ التحصیل دانشگاه در سال گذشته داشته ایم که ورود آنها به بازار کار به دلیل اینکه فاقد مهارت بوده اند با مشکل مواجه بوده اند.
تعاونی ها رکن اصلی اقتصاد مقاومتی هستند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در ادامه به یکی دیگر از وظایف این نهاد در زمینه تعاونی ها اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه باید نقش تعاونی ها در اقتصاد کشور تا پایان این برنامه به 25 درصد برسدکه بر اساس آمار غیررسمی این رقم در حال حاضر 5/5 درصد است.
سنجری با تاکید بر اینکه تعاون؛ رکن اصلی اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: درگذشته بسیاری از کارها در قالب یک تعاونی انجام می شد اما امروز این نگاهها تغییر کرده است و عملکرد تعاون نیز به همین دلیل تغییر کرده است.
وی اظهار داشت: در بحث بازار پولی سهم 15 درصدی برای تعاون پیش بینی شده است اما در این حوزه آمار و اطلاعاتی وجود ندارد.
عدم سنخیت بازار کار و نظام آموزشی
وی به 2 هزار و 200 تعاونی در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: از این تعداد 50 درصد تعاونی ها غیرفعال هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی یادآور شد: در برنامه سال جاری تلاش می کنیم که همه ظرفیت ها و فعالیت ها در قالب تعاونی ها شکل بگیرد و علاوه بر افزایش کمی تعاونی ها، در راستای توانمندسازی تعاونی ها، فعال کردن آنها، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی، تشکیل تعاونی ها دانش بنیان و حمایت های مالی با استفاده از منابع دولتی و تسهیلات از تعاونی ها انجام شود.
وی به عدم سنخیت بازار کار و نظام آموزشی اشاره کرد و گفت: در این راستا دولتمردان باید برنامه ای جامع و مدون ارائه دهند.
پایان پیام/
نظر شما