تشریح فتوای مقام معظم رهبری در تحریم سلاح اتمی در نیویورک

خبرگزاری شبستان: فتوای مقام معظم رهبری در تحریم هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی در همایش اقدامات اخلاقی، چالش های جهانی قرن بیست و یکم در منهتن نیویورک تشریح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، فتوای مقام معظم رهبری در تحریم هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی در همایش اقدامات اخلاقی، چالش های جهانی قرن بیست و یکم در منهتن نیویورک تشریح شد. در این همایش که با حضور جمعی از صاحب نظران و شخصیت های علمی، فرهنگی و سیاسی برگزار شد، موضوع صلح و ثبات جهانی در پرتوی آموزه های دینی، فلسفی و اخلاقی در مرکز امور بین الملل کلیسای مسیحی مورمن نیویورک به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.


جمعی از استادان دانشگاه های آمریکا، ایران، روسیه، چین، کره جنوبی، عراق و تاجیکستان از جمله سخنرانان این نشست بودند که دیدگاه های خود را درباره چالش های اصلی جامعه جهانی در قرن بیست و یکم ارائه کردند.


استادان آمریکایی این همایش از دانشگاه های شرق این کشور و از جمله کلمبیا، راتگرز، باروخ، اولد وست بری، دانشگاه دولتی نیویورک، فوردهام و نیوجرسی بودند. از جمهوری اسلامی ایران نیز دکتر محسن اسلامی از دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر علی اصغر خندان از دانشگاه امام صادق (ع) به طرح دیدگاه های فقه سیاسی اسلام درباره صلح و امنیت جهانی پرداختند.


رایزن فرهنگی ایران درسازمان ملل متحد درباره سلاح های کشتار جمعی با محوریت فتوای مقام معظم رهبری در تحریم دستیابی و کاربرد این سلاح ها سخنرانی کرد.


اسلامی با ارائه تعریفی جامع از مکتب تشیع، زمینه های شکل گیری فتوای مقام معظم رهبری در تحریم سلاح های اتمی را تشریح کرد و گفت: اسلام دین صلح و رحمت است و آیات متعدد قرآن کریم، به حفظ صلح و دوستی تاکید می ورزد.


وی به توصیه های پیامبر اسلام (ص) به مسلمانان درباره حفظ ارزشهای الهی و توجه به احکام اشاره کرد و گفت: از آنجا که هرگونه اقدام فسادآور بر روی زمین محکوم است، لذا تولید و استفاده سلاح های کشتار جمعی به دلیل در برگیرنده بودن فساد گسترده، محکوم است.


رایزن فرهنگی کشورمان در سازمان ملل متحد با تبیین مقوله فتوای مقام معظم رهبری تاکید کرد: جایگاه فتوا نزد اسلام و مذهب تشیع بسیار با اهمیت است و نمی توان از آن سرپیچی کرد.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی همچنین فتوای میرزای شیرازی در نهضت تحریم تنباکو را از نمونه های اهمیت فتوا در ایران و تشیع دانست.


اسلامی با تبیین خاستگاه قرآنی و روایی فتوای تحریم سلاح های کشتار جمعی، به برخی شبهات غربی ها درباره هرگونه عدول از فتوا پاسخ داد.


دکتر مارک سیمون استاد دانشگاه کوئینز نیویورک در این زمینه در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر، به تاکید رهبری ایران درباره صلح آمیز بودن فناوری هسته ای اشاره کرد و گفت: آیت الله خامنه ای کسی است که همواره از علم و فناوری حمایت کرده و انرژی اتمی ایران نیز در همین راستا، نیاز امروز جامعه ایران است.


دکتر مایکل الدستاین از دانشگاه ایالتی نیوجرسی آمریکا نیز به خبرنگار ما گفت: تفکر درباره نسل های آینده که ما جهان کنونی را برای آنها به ارث می گذاریم، وظیفه همه اندیشمندان معاصر است.


وی افزود: ما باید با تاکید بر مشترکات و نفی اختلافات، جهان بهتری را برای آیندگان محیا کنیم.


دکتر علی اصغر خندان، استاد دانشگاه امام صادق (ع) نیز از دیگر سخنرانان این همایش، با تاکید بر ضرورت اتخاذ تصمیمات اخلاقی در جهان امروز برمبنای آموزه های دینی گفت: هر تصمیم اخلاقی باید مبتنی بر قانون یا ارزشی نقلی، اخلاقی و یا عقلی باشد و یا بر مبنای انگیزه های الهی اتخاذ شود.


این استاد دانشگاه های ایران همچنین رویکرد اسلام شیعی و رویکرد فلسفی مذهب تشیع در مقوله تصمیمات اخلاقی را تشریح کرد.


خانم دکتر استرید سرنی استاد دانشگاه دولتی نیویورک درباره این بخش از همایش به خبرنگار ما گفت: می دانیم که در دین اسلام، مقوله فتوا اهمیت بالایی دارد و این همان چیزی است که ما در غرب به آن پاسخگوئی در قبال باورها می گوئیم.


دکتر فیلیپ کولتون از فعالان جامعه مسیحیت مورمن آمریکا نیز به خبرنگار ما گفت: در قرآن نیز مانند دیگر کتب آسمانی برضروت کمک به دیگران تاکید شده و آموزه های صلح و همزیستی مسالمت آمیز در همه ادیان مشترک است.


سفیر و نماینده عراق در سازمان ملل متحد نیز از دیگر سخنرانان این همایش بود.


دکتر محمد علی الحکیم با اشاره به چالشهای عراق در دوران رژیم بعث و پس از آن، به مساله تروریسم به عنوان یکی از چالش های بزرگ کشورش اشاره کرد.


وی با اشاره به کمک برخی کشورهای عربی در ترویج تروریسم، این اقدامات را آسیب جدی جهان اسلام دانست.


سفیر تاجیکستان در سازمان ملل متحد نیز در این همایش با اشاره به چالش های پیش روی کشورش به مقوله جهانی شدن و آموزش اشاره کرد.


در ادامه این همایش همچنین دکتر فیلیپ کولتون از جامعه مسیحیت مورمن، دکتر تاکوشیان استاد ارمنی دانشگاه فوردهام نیویورک، دکتر مایکل الدستاین از دانشگاه ایالتی نیوجرسی، دکتر مارک سیمون از دانشگاه کوئینز در جنوب نیویورک، دکتر استرید سرنی از دانشگاه دولتی نیویورک، دکتر داگلاس لاکی رئیس بخش فلسفه دانشگاه باروخ، دکتر پیتر سینوت از دانشگاه معروف کلمبیای نیویورک در سخنان جداگانه ای، درباره جایگاه تصمیمات اخلاقی در برقراری صلح و امنیت بین المللی سخنرانی کردند.

پایان پیام/

کد خبر 358333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha