لزوم توجه دولت‌های مسلمان برای بازگشت به زندگی قرآنی

خبرگزاری شبستان: آیت الله خامنه ای:ملت‌های مسلمان، دولت‌های مسلمان، روشنفکران مسلمان باید تا آنجا که می‌توانند زمینه ذهنی مردم خودشان و زمینه عملی زندگی آنها را مستعد کنند تا ملت‌ها به زندگی قرآنی برگردند.

گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: غفلت مسلمانان از توصیه حکیمانه و آینده نگرانه پیامبر(ص) و فراموش کردن قرآن و متروک و منزوی شدن در بین آحاد جامعه سبب شد تا مستکبران چه در پوشش اسلامی و چه در هیبت غیر اسلامی با سلطه بر مسلمانان آنان را از پیشرفت مادی و معنوی بازدارند.
بازنگری به زندگی روزمره و بهره مندی از سبک زندگی قرآنی و اسلامی، راهگشای بسیاری از چالش های پیش رو است. متن زیر که از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون کتاب انسان ساز قرآن است، می تواند دریچه ای نو برای شناخت حقایق بیشتر از این کتاب الهی باشد.
قرآن، نظام یک زندگی اجتماعی است
قرآن مایه عزت مسلمانان است. قرآن هم به معنای تلاوت‌کردن و اعتقادداشتن فقط نیست، قرآن مجموعه نظام یک زندگی اجتماعی است، قرآن دستورالعمل یک حیات سعادتمندانه و زندگی توام با عزت است و این چیزی است که امروز برای متفکران مسلمان مبهم و مشکل نیست. آحاد ملت‌های اسلامی بحمدالله آشنا هستند، ملت‌های مسلمان، دولت‌های مسلمان، روشنفکران مسلمان، سیاستمداران مسلمان، جوانان کشورهای اسلامی باید تا آنجا که می‌توانند زمینه ذهنی مردم خودشان و زمینه عملی زندگی آنها را مستعد و فراهم کنند تا ملت‌ها به زندگی قرآنی برگردند و بتوانند در جاده عزت و عظمت حرکت کنند.
پایبندی به سنت‌های جاهلی مایه سرافکندگی و جمود است
آن پایبندی‌ای به گذشته‌ای که مایه سرافکندگی و جمود است پایبندی به سنت‌های جاهلی است. پایبندی به قرآن مایه روشنفکری و مایه آزادفکری و مایه به کار افتادن علم و عقل و ابتکار و تلاش است. اسلام مرده‌های اجتماعی و سیاسی را زنده کرد. اسلام ملت‌هایی را که خاک مرگ بر روی آنها پاشیده شده بود چیزی از حیات حقیقی و سرافرازانه مجتمع انسانی نمی‌دانستند حیات و آگاهی بخشید و پرچم انسانیت و دفاع از انسان‌ها را به آنها داد نه فقط آن روز امروز هم بحمدالله همین‌طور است، نمونه‌اش این کشور ماست، این ملتی است که قرآن‌های متمادی در زیر فشار استبداد سلاطین ظلم و جور هویت و قدرت تصمیم و قدرت عمل خودش را از دست داده بود. در این 100 سال اخیر هم در زیر فشارهای مضاعف استعمار و استکبار و دخالت‌ خارجی اعتماد به نفس خود را به کلی از دست داده بود. اسلام این ملت را به یک ملت پیشرو، مقدم در میدان علم، در میدان عمل، در میدان سیاست، در میدان تفکر، در میدان تعقل و تامل و ابتکارات زندگی تبدیل کرد. این علاج ملت‌های مسلمان است، این درست همان چیزی است که نسخه‌پیچان ضد اسلام آن را نهی می‌کنند و از آن می‌ترسند، امروز هم نیست که منع می‌کنند و از آن بازمی‌دارند، اگر تاریخچه استعمار را نگاه کنید از وقتی استعمار در کشورهای اسلامی شروع شد این را تکرار کرده‌اند و گفته‌اند و خواسته‌اند دین و اسلام را منزوی کنند و از زندگی انسان بیرون بیایند.
لزوم آشنایی با معارف پیچیده قرآن و تقویت ایمان
با قرآن باید آشنا شوید، با الهامات و اشاره‌های قرآن هم باید آشنا بشوید، با معارف پیچیده اسلامی نه در حد یک فیلسوف و یک متخصص بلکه در حد یک انسان، عارف، واقف و آگاه باید آشنا بشویم البته اینها معرفت است، آن ایمان و اخلاص ناشی از این دانستن‌ها نیست، ناشی از چیزهای دیگری است، ذکر و خدا را باید فراموش نکنیم، آن نماز شب‌هایی را که در جبهه می‌خواندید باید نگاه دارید، آن نوافل را باید توجه کنید، آن نماز باحالی که در شب حمله و عملیات بجا می‌آوردید و خیال می‌کردید که شب آخر عمرتان است باید آن را نگه دارید، اینها را باید تقویت کنید.
منبع: کتاب قرآن کتاب زندگی در آیینه نگاه رهبری

پایان پیام/
 

کد خبر 358505

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha