اظهارات نوش‌آبادی درباره حضور وزیر ارشاد در مجلس و تدفین فرای در ایران

خبرگزاری شبستان: نشست خبری معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع چهارمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، 25 فروردین ماه در شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.

به گزارشخبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، صبح دوشنبه 25 فروردین با حضور «محمدحسین نوش‌آبادی» معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد و «لادن حیدری» دبیر این همایش در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد و رییس این همایش به همراه دبیر همایش در ابتدای این نشست گزارشی را از روند برپایی آن در 6 اردیبهشت ماه سال جاری در تالار وحدت ارائه دادند و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

 

ما مسئولیت انتقال جسد فرای را بر عهده نداریم

بر این اساس، محمدحسین نوش‌آبادی در پاسخ به سوالی درباره انتقال جسد پرفسور فرای به ایران و تدفین وی در اصفهان و کنار زاینده رود، گفت: ما مسئولیت انتقال اجساد از خارج به ایران را برعهده نداریم، ‌لذا این موضوع به ما ارجاع نشده و درگیر این موضوع نیستیم و تاکنون موضوعیتی برای ما نداشته است. ‌ما در مقابل انتقال جسد آقای فرای مسئولیتی نداریم اما شاید سایر معاونت‌ها درگیر شوند ولی ما به صورت مستقیم به آن ورود نمی‌کنیم.

 

وی همچنین در پاسخ سوالی مبنی بر سفر هیاتی از ارشاد به ژنو با موضوع کپی رایت، توضیح داد: جلساتی که در ژنو که محل استقرار سازمان جهانی به طور دوره‌ای و با برنامه‌های از پیش تعیین شده برگزار می‌شود در این دوره نیز برپا خواهد شد و هیأت اعزامی از جمهوری اسلامی ایران که متشکل از کارشناسان ارشاد و نهادهای زیربط هستند، در این نشست حضور می‌یابند. قرار است پیش‌نویس‌هایی در زمینه معاهده یا بررسی گزارش های ادواری سازمان مورد بررسی قرار گیرد. البته این پیش‌نویس‌ها در راستای اجراهای دیداری و شنیداری و آرشیوها خواهد بود تا پس از برگزاری نتایج آن ارائه شود.

 

حضور ویر ارشاد در مجلس به زمان دیگری موکول شد

نوش‌آبادی درباره حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی و پاسخ به سؤالات اعضای این کمیسیون نیز تصریح کرد: قرار بود که فردا، سه شنبه وزیر در مجلس حاضر شود، اما حضور وی در کمیسیون فرهنگی به روز دیگری موکول شد، چراکه مصادف با سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان شده است. البته موضوعیت سؤالات نیز از بین رفته است و وزیر ارشاد اغلب در دیدار با نمایندگان و یا در مصاحبه‌های گوناگون به برخی از آنان پاسخ دادند. این سؤالات مربوط به چند ماه گذشته است. مواردی مثل بحث چشمه، لغو برگزاری جشنواره افق نو در خراسان جنوبی و ... از جمله موضوعات این سؤالات هستند. لذا چون در دستور کار قرار دارد وزیر ارشاد ملزم به حضور بوده اما به دلیل همزمانی با سفر هیأت دولت، این حضور به هفته‌های آینده موکول شده است.

 

پیوستن به کنوانسیون برن و تبعات و مزایای آن

وی در پاسخ به پرسشی درباره پیوستن به کنوانسیون برن و مزایا و مشکلاتی که برای ایران خواهد داشت و رفع مشکلات، گفت: وظیفه اصلی ما تهیه پیش نویس بوده است؛ اینکه در دولت چگونه تصمیم‌گیری شود به ما ارتباطی ندارد. طبعاً این لایحه هم منافعی دارد و هم ممکن است دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی را به وجود آورد، بندهایی برای مقابله با این آسیب‌ها پیش بینی شده که مقامات دولتی و مجلس باید برای آن تصمیم‌گیری کنند. قاعدتاً کسانی که این لایحه را تهیه کرده‌اند،‌ مدافع پیوستن به کنوانسیون برن هستند و منافع آن را درنظر می‌گیرند،‌ تبعات و ملاحظات دیگر را باید مقامات تصمیم‌گیری کنند.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد در پاسخ به معضلات موجود در دانلود رایگان کتاب‌ها به صورت مجازی و برخی موارد اعتراض نویسندگان به این موضوع، و اینکه آیا در لایحه نظام جامع مالکیت ادبی و هنری تمهیدی برای این موضوع اندیشیده شده است یا خیر، اظهار کرد: یکی از مسائل تعرض به حقوق مالکیت ادبی در فضای مجازی مشاهده می‌شود که در لایحه نظام جامع حمایت از مالکیت ادبی و هنری این مساله پیش بینی شده است و با تصویب این لایحه ما ابزار قدرتمندی را برای دفاع از اینگونه موارد خواهیم داشت.

 

پدیدآورندگان از حقوق خود مطلع باشند

لادن حیدری نیز در پاسخ به این سوال گفت: آنچه که باید به پدید آورندگان اطلاع رسانی شود این است که پدیدآورندگان بدانند از چه حقوقی برخوردار هستند، متأسفانه انگیزه‌های لازم برای پیگیری از حقوق در میان پدیدآورندگان دیده نمی‌شود. ما در قالب این لایحه ترتیبی اتخاذ کردیم که سازمان‌های مدیریت جمعی به عنوان نماینده پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری وارد عمل شده و از حقوق آنها دفاع کنند.

 

الحاق به کنوانسیون برن و رم؛ پیامدهای هماش مالکیت ادبی

حیدری همچنین از نهایی شدن لایحه نظام جامع مالکیت فکری، ادبی و هنری برای تصویب در هیات دولت خبر داد و افزود: پیش نویس الحاق به کنوانسیون برن و رم از پیامدهای همایش چهارم است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که شمار مخالفان به پیوستن ایران به کنوانسیون برن بسیار است شما چگونه این مخالفان را توجیه خواهید کرد؟ گفت:‌ معاهدات بین‌المللی مفاد وشرایط خاصی دارند هر یک از کشورها برای الحاق با در نظر گرفتن منافع کشور شروطی را پیگیری می کنند. مفاد این لایحه مورد بررسی قرار گرفته است و اکنون در حال بررسی شروط ارشاد بر این معاهده هستیم.

 

به گزارش شبستان، نوش‌آ‌بادی نیز در این باره توضیح داد:‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی حقوق مالکیت ادبی و هنری شناخته شده است، همچنین در قانون اهداف و وظایف سازمان‌ها که درسال 65 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است تصریح شده که وزارت ارشاد عهده دار این موضوع است،‌ ما باید در این حوزه فعالیت خود را کامل کنیم. تهیه سه لایحه و پیش نویس از برنامه های وزارت ارشاد در این حوزه است. اما با عنایت به اینکه این حقوق در جامعه خوب تبیین نشده ما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. بیش از 100 جلسه تاکنون برای برای بررسی این لایحه در کمیسیون های فرعی دولت برگزار شده است و کارشناسان بسیاری درگیر این لایحه هستند.حتی قرار بود در هفته آخر اسفند این لایحه در دولت بررسی شود که به تعویق افتاد اما من تصور می کنم در ماه‌های نخست سال جاری شاهد تصویب این لایحه باشیم.

 

حیدری نیز در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بررسی این لایحه در 100 جلسه کمیسیون های فرعی هیات دولت، نیز گفت: برگزاری 100 جلسه برای بررسی این موضوع نشان از دقت کارشناسان دولت در پایه‌گذاری نظامی جامع در کشور ما دارد که با توجه به اینکه این لایحه ابتدا به ساکن است، ارائه و تنظیم آن کمی دشوار و به هرحال به عنوان ادبیات جدیدی در عرصه کشور ما مطرح می شود که طبعا با مقاومت نیز روبرو خواهد شد. ما تلاش کردیم واژه‌هایی را خلق کنیم که لایحه با مقررات بین‌المللی مطابقت داشته باشد و همچنین تمامی جوانب و مضراتی که برای کشور دارد بررسی شود. با توجه به اینکه در ابتدای امر 180 ماده تقدیم دولت شد و اکنون 130 ماده آن در کمیسیون های فرعی به تصویب رسیده حداقل باید 130 جلسه برای آن وقت صرف می‌شد، بنابراین بررسی لایحه در 100 جلسه امری طبیعی است.

 

پیوستن به کنوانسیون برن مقدمه پیوستن به سازمان تجارت جهانی است

نوش‌آبادی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به وضعیت تحریم‌های بانکی و گرانی کاغذ،‌ تصور نمی‌کنید با پیوستن کشورما به کنوانسیون برن، مترجمان و ناشران ما از نظر مالی به مشکل برخورد کنند، گفت: پیوستن به کنوانسیون برن مقدمه پیوستن به سازمان تجارت جهانی خواهد بود و طبعا بسیاری از مشکلات آنجا برطرف خواهد شد.

 

وی در مورد وضعیت بررسی لایحه نظام جامع رسانه‌ای در مجلس شورای اسلامی و حذف بند مربوط به مجازات حبس برای خبرنگاران، بیان کرد:‌ ما در دولت تنها لایحه تنظیم می‌کنیم و مجلس است که طرح را دنبال می‌کند، در برنامه پنجم توسعه دولت مکلف بوده تا لایحه جامع رسانه‌ای را تقدیم مجلس کند. که در حال تقدیم پیش نویس است. ما آن را دنبال خواهیم کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 358517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha