شعار سال بدون توجه به فرهنگ عملی نمی شود

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مدیریت اقتصادی با روزمرگی؛ عامل عقب ماندگی در اقتصاد و بی‌قاعدگی می شود، گفت: شعار سال بدون توجه به فرهنگ عملی و محقق نمی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، عماد افروغ، کارشناس مسائل سیاسی ظهر امروز(26فروردین) در همایش کشوری اقتصاد مقاومتی در مسیر پیشرفت درون‌زا در دانشگاه فردوسی اظهار داشت: باید مدیریت اقتصادی و فرهنگی رو به جلو باشد و اگر در مدیریت خود زمانی احساس کردید پس از 30 سال به عقب برگشته‌اید، بدانید مدیریت اقتصادی با روزمرگی و بی‌قاعدگی روبرو شده است.

 

وی با بیان اینکه توجه داشته باشید که چه خللی در نظام وجود دارد و یک فرد می‌تواند خلاف قواعد نظام عمل کند، گفت:‌ علما نقش نظارتی خود را از یاد برده و فقط به تصدی‌گری فکر کرده‌اند.

 

تعریف مؤلفه‌های فرهنگی برای نام‌گذاری سال جاری کفایت نمی‌کند

افروغ گفت: نباید کلیت فرهنگ را در توسعه فراموش کرد و برای تحقق شعار سال بدون توجه به فرهنگ، عزم ملی، اقتصاد و مدیریت جهادی شکل نمی‌گیرد.

 

این کار شناس سیاسی بابیان اینکه فرهنگ از لحاظ تعریف، معرفت مشترکی است که دارای چند مؤلفه برجسته شامل جهان‌بینی، ارزش‌ها، الگوهای رفتاری و نمادها است، تصریح کرد: ما نیازمند فرهنگ به مثابه یک قاعده و اصل هستیم و منظور از این قاعده، هنجارهای اجتماعی نبوده چرا که مشکل ما آگاهی نداشتن از قواعد و تدوین نکردن الگوهای تاثیرگذار است.

 

باید تببین صحیح و قاعده‌گرایانه‌ای از ارکان جمهوری اسلامی داشته باشیم

وی در ادامه با بیان اینکه باید تببین صحیح و قاعده‌گرایانه‌ای از ارکان جمهوری اسلامی داشته باشیم تا دچار روزمرگی نشویم، اظهار داشت: در کشور ما اغلب نگاه‌ها عمل‌گرایانه بوده که این امر درست نیست چرا که اگر ساختار هر برنامه درست تدوین شود در ادامه به نتیجه خوبی خواهد رسید.

 

افروغ گفت: در کشور انواع و اقسام نگاه‌های عامل‌گرایانه و ارکان حکومت وجود دارد و اگر قاعده حاکم باشد و مسئولین موظف به رعایت قاعده باشند دلیلی برای اینکه شخصی بیش از حد اختیارات داشته باشد، وجود ندارد.

 

وی افزود: انقلاب اسلامی دارای بیشترین هویت ایرانی و اسلامی است و پس از تحول سیاسی کشور در دوره رضاخان که دشمن در صدد تغییر و تحول در فرهنگ کشور برآمد، انقلاب پدید آمد.

 

این کار شناس سیاسی گفت: منطق امام(ره) منطق دیالکتیک بوده چرا که‌ یکی از ویژگی‌های این منطق رو به رشد بودن آن است و مردم‌سالاری دینی، توجه به مکان و زمان، ارتباط دین و دنیا، فرد و جامعه، اخلاق و سیاست ترجمانی از یک منطق صحیح است.

 

وی افزود: در توسعه فرهنگی طبق تعریف یونسکو، توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با وفق دادن آنها با فرهنگ آن جامعه صورت می‌گیرد و توسعه مجموعه‌ای جامع است که همه جوانب زندگی را در بر می‌گیرد.

 

این کار شناس سیاسی در خصوص بازتاب اخلاق در آزادی و عدالت، تصریح کرد: آزادی معنوی را پاس داشته و در اقتصاد به عدالت اجتماعی اندیشیده و همه توجه و نگاه‌ها را معطوف به حیات اخلاقی جامعه بدانیم.

 

انقلاب ما؛ انقلابی ارزشی است  

وی در رابطه با جایگاه فرهنگ در انقلاب و جامعه گفت: انقلاب ما، انقلابی ارزشی است ‌وجه ممیزه انقلاب اسلامی اخلاق و معنویت است.

  

افروغ با اشاره به اینکه مدیریت جهادی با مصرف‌گرایی قابل جمع نیست، گفت:‌ مدیریت جهادی کار تئوری، قناعت و تلاش شبانه‌روزی می‌طلبد و باید فرهنگ استفاده از منابع دینی را در راستای سازندگی ایجاد کرده و اقدامات لازم در مدیریت جهادی را انجام دهیم.

 

 زمان جنگ مدیریت جهادی کاملا مشهود بود

وی با بیان اینکه در زمان جنگ مدیریت جهادی کاملا مشهود بود، گفت: در آن دوره یک وجب از خاک میهن به دست دشمن نیفتادن اهمیت داشت اما متاسفانه این تفکر در سازندگی کشور وجود ندارد.

 

 افروغ با اشاره به اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از بهترین سندها که رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح کرده‌اند، گفت:‌ امیدواریم اقتصاد مقاومتی و توجه به بند بند آن مدنظر همگان قرار گیرد.

  

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با بیان اینکه اگر اخلاق نباشد، نمی‌توان آزادی و عدالت را جمع کرد، گفت:‌ سیاست‌زده نباشید و رفتاری معطوف به گذشته داشته و بدانید انقلاب مبتنی بر گذشته است.

 

افروغ با اشاره به اینکه با تمرکزگرایی نمی‌توان کشور را اداره کرد و باید همه استان‌ها و شهرستان‌ها اختیارات داشته تا نوآوری‌ها بروز کند، گفت: نتیجه تمرکزگرایی در اداره کشور آن را تبدیل به یک شهر متروپل و چند شهر بزرگ کرده است.

 

یکی از رسالت های تشکل های دانشجویی گفتمان سازی است

در ادامه سعید اصغریان، دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان گفت: یکی از رسالت های تشکل های دانشجویی گفتمان سازی است و در این راستا برای اینکه در مسیر پیشرفت و توسعه قرار بگیریم باید رویکرد دولت مورد توجه باشد؛ یعنی دولت به رویکرد درون زا بپردازد.

 

وی افزود: بحث استحکام و اقتصاد درون زا در صحبت های مقام معظم رهبری موج می زند و ضروری است و باید در برنامه ریزی های خود به این موضوع اهمیت ویژه ای بدهیم زیرا همگان اعتقاد دارند به منظور پیشرفت و شکل گیری تمدن اسلامی باید به اقتصاد مقاومتی توجه ویژه شود.

 

گفتنی است، همایش اقتصاد مقاومتی در مسیر پیشرفت درون زا 25  تا 29 فروردین ماه جاری در محل آمفی تئاتر پردیس دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 358879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha