به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمدرضا ملک ثابت، مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد، شب گذشته( 13 اردیبهشت) در نشست هم اندیشی اسناد، پژوهش و رسانه در محل این مدیریت در خانه لاری های یزد، اظهارداشت: یزد بر اساس پژوهشی که در 10 جلد منتشر شده بعد از استان ها تهران، مشهد و قم بیشترین نسخ خطی را در سطح کشور داراست.
وی با بیان اینکه استان هایی نظیر اصفهان، شیراز و تبریز از حیث نسخ خطی بعد از یزد قرار دارند، ادامه داد: در این پژوهش تنها برخی نسخ نظیر نسخ خطی فهرست شده کتابخانه وزیری به چشم می خورد و نسخ خطی برخی کتابخانه های شخصی و عمومی هنوز فهرست نشده ودر این پژوهش وجود ندارد.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد همچنین خواستار اعتلای بیشتر اهتمام به امر سند در استان و توجه بیشتر به سوابق فرهنگی یزد شد.
ملک ثابت ادامه داد: مسئولان نگه داری امور پیشینیان پیش از آنکه به سوابق فرهنگی توجه داشته باشند به سوابق تمدنی نیز اهتمام و توجه دارند.
وی افزود: به سوابق تمدنی نظیر مساجد، امامزادگان و ابینه تاریخی توجه بیشتری نسبت به سوابق فرهنگی نظیر کتابخانه ها و کتاب شده است.
ملک ثابت با بیان اینکه کتاب های خطی و نفیس بسیار زیادی در استان یزد وجود دارد که هنوز از بسیاری از آنها بی خبریم، گفت: به تازگی نسخه خطی در یزد پیدا شده که این کتاب دارای 800 سال قدمت است و نظر اصالت، کتاب بی نظیری است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پژوهشگران و رسانه ها بازوان سازمان اسناد به شمار می روند، افزود: پژوهشگران استفاده کنندگان از اسناد تاریخی هستند و رسانه ها علاوه بر اینکه به نوعی عرضه کنندگان اسناد هستند، می توانند سازمان اسناد را برای گوشزد کردن ضرورت حفظ و اهمیت اسناد تاریخی به مردم، یاری کنند.
وی با اظهار امیدواری به آشنایی بیشتر با سند و اهتمام به آن، خاطرنشان کرد: کارگاه دو روزه حافظ جهانی با حضور سه نفر از اساتید عضو این کمیته در یونسکو ( 21 و 22 اردیبهشت) سال جاری در یزد برگزار می شود.
گفتنی است، در این نشست که جمعی از از پزوهشگران و اهالی رسانه حضور داشند در خصوص و حفظ، نگه داری و عرضه اسناد بحث و تبادل نظر شد.
پایان پیام/
نظر شما