به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله عباس کعبی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در آئین افتتاح کتابخانه عمومی شریعتی سید عباس دشت آزادگان، گفت: کتابخانه در مناطق محروم استان میراث گرانبها و با ارزشی است که می تواند محور شکوفایی و تحول و حل همه مشکلات و رونق اقتصادی باشد.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم مسئله فرهنگ را حل کنیم بسیاری از مسائل اقتصادی نیز مرتفع می شود، اضافه کرد: ما باید سطح آگاهی و فرهنگ عمومی را بر مبنای باورها و ارزش های اسلامی بالا ببریم، چرا که فرهنگ زیربنای هر منطقه است.
وی با اشاره به اینکه جوامعی که از لحاظ رشد فرهنگی بالا باشند می توانند همه مشکلاتشان را حل کنند اما جوامعی که دچار بحران فرهنگی و آگاهی هستند گرفتار انحطاط و عقب ماندگی می شوند، افزود: نهضت اسلام ریشه در یک نهضت فرهنگی دارد و پیامبر توانست با فرهنگ، تمدن سازی کند.
آیت الله کعبی، با بیان اینکه دین برای خدمت، حمایت و بالابردن درک اخلاق و شعائر معنوی انسان هاست و خداوند متعال انسان ها را به انجام این کارها دعوت می کند، تصریح کرد: لزوم ترویج این امور و فعالیت ها در مراکز فرهنگی مانند کتابخانه ها با برگزاری برنامه های جنبی و آموزشی محقق می شود.
وی یکی از مباحث مطرح شده در بحث فرهنگ عمومی را تهاجم فرهنگی دشمن از طریق ماهواره های انحرافی، پرده دری و ترویج بی عفتی و فحشا و منکرات در جامعه دانست و عنوان کرد: در مقابل این تهاجم کتابخانه های عمومی سدی مستحکم و کانون های فرهنگی قوی برای ترویج فرهنگ اصیل در هر منطقه هستند.
وی با بیان اینکه بسته فرهنگی حضرت فاطمه(س)، کتاب و احادیث بوده که در این مسئله چند نکته نهفته است، ادامه داد: اول اینکه میراث رسول خدا(ص) فرهنگ است، دوم حضرت زهرا(س) فرهنگ را مهم تر از فرزند می داند زیرا فرهنگ فرزند ساز است، سوم آموزه های اخلاقی فرهنگ دینی جامعه ساز است و چهارم اگر فرهنگ عمومی جامعه ای ساخته شود بقیه مشکلات آن به تدریج حل خواهد شد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، اذعان داشت: این نوید و بشارت خوبی است که مردم دشت آزادگان کتاب می خوانند و شاخص کتابخوانی آن در مقایسه با بقیه شهرستان های استان بالاتر است و 11درصد جمعیت عضو کتابخانه هستند و امیدواریم که بیشتر شود.
وی تاکید کرد: کتابخانه ها باید هسته اولیه جریان سازی فرهنگی در استان شوند و با این همت و کتابخانه هایی که در استان وجود دارد می توانیم هسته های اولیه فرهنگی را به صورت خودجوش و مردم نهاد راه بیندازیم و روحانیت باید در این زمینه نقش موثری داشته باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، خاطر نشان کرد: همچنین باید پیوند بین کتابخانه، حوزه، مسجد و مدرسه توسط مسئولان شهرستان شکل بگیرد و محکم شود و با این کار سنگ بنای پیشرفت در شهرستان را نهادینه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما