به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، خبرنگاران و اصحاب رسانه امروز اول اردیبهشت ماه با حضور در مصلی امام خمینی (ره)، از بخشهای مختلف بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و از بخشهای مختلف نمایشگاه کتاب تهران شامل بخش گمرک نمایشگاه، سالن ناشران عربی، ناشران لاتین، ناشران کودک و نوجوان، ناشران دانشگاهی، ناشران آموزشی، بخش بینالملل، شبستان مصلی و نیز محل استقرار بخشهای اجرایی نمایشگاه بازدید کردند. در این بازدید علاوه بر تعدادی از نمایندگان رسانهها، «محمد اللهیاری فومنی» معاون اجرایی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران، «حسین صفری» مدیر کمیته اجرایی، «نیکنام حسینپور» مدیر کمیته رفاهی و خدمات و «مهدی جعفری» مدیر کمیته روابط عمومی نمایشگاه کتاب تهران نیز حضور داشتند.
در ابتدای این بازدید، خبرنگاران از بخش ناشران انگلیسی زبان که در ضلع جنوب شرقی مصلی تهران درون سازههای موقت جانمایی شدهاند، بازدید کردند. سالن ناشران انگلیسی زبان در متراژ 9 هزار متر مربع فضای غیر مفید نمایشگاهی و 2 هزار تا 2 هزار و 500 متر مربع فضای مفید نمایشگاهی طراحی شده است، در این سالن بیش از 500 غرفه مسقر است. به گفته مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه، امسال برای غرفههای خودساز دستورالعمل ویژهای در نظر گرفته شده است که نوع متریال، ارتفاع و نوع طراحی را مشخص کرده است، در بخش دانشگاهی، آموزشی و بینالملل بیشترین غرفه خودساز وجود دارد، به گونهای که در بخش بینالملل تنها 20 غرفه خودساز قرار دارد.
در این محل، مجسمه حجمی عظیم قرار داشت که یکی از 5 مجسمه حجمی سازمان زیباسازی شهرداری تهران بود. به گفته اللهیاری، دو مجسمه به موضوع کتاب و کتابخوانی اختصاص دارد و سه مجسمه دیگر نیز به موضوع اندیشه که پس از پایان نمایشگاه کتاب تهران در مناطق مختلف تهران نصب خواهند شد.
سالن ناشران الکترونیک نیز در این دوره در کنار ناشران انگلیسیزبان قرار دارد، و به نوعی طراحی شده است که سالن انگلیسی زبان، فعالیتهای جنبی و نشر الکترونیک در یک راستا در مصلی تهران قرار گرفتهاند، در نقشه مصلی تهران این بخشها به رنگ قرمز به نمایش گذاشته میشوند.
* تعبیه خطوط مجزا برای عبور و مرور عابران و ماشینها
محمد اللهیاری، معاون اجرایی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی گفت: امسال نیز به مانند سال گذشته در بخش فعالیتهای جنبی سالن چاپ را خواهیم داشت که که مراحل انتشار کتاب را را به نمایش میگذارند، همچنین دستگاههای چاپ سربی و دیجیتال نیز به نمایش گذاشته میشوند.
وی ادامه داد: در این دوره نقشه جانمایی نمایشگاه کتاب تهران علاوه بر شکل کاغذی، از طریق اپلیکیشن موبایل نیز در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد، همچنین خیابان اصلی از مترو شهید بهشتی تا شبستان به صورت دو لاین موازی طراحی شده است که لاین سمت چپ به حرکت مینیبوسها و ونها و لاین سمت راست به حرکت عابران پیاده اختصاص دارد.
* مراسم افتتاحیه و اختتامیه در ضلع جنوبی مصلی
معاون اجرایی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران درباره سالن اصلی مصلی یا شبستان اصلی و چگونگی استقرار ناشران عمومی در آن توضیح داد: ناشران طبق سنت هر ساله به شیوه الفبایی جانمایی میشوند و امسال ابتدای سالن شبستان ناشران حروف «الف» و انتهای آن ناشران حروف «ی» قرار دارند. همچنین در انتهای شبستان نیز توسط مجمع ناشران انقلاب کتابها به شیوه موضوعی چینش شدهاند. در نیمه طبقه دوم شبستان نیز ناشرانی که آثارشان به حد نصاب نرسیده است، قرار دارند، پس از آن بازار جهانی کتاب، سالن ویژه خلیج فارس، سالن تولید علم، سالن ترجمه، سرای اهل قلم و پاویون بخش بینالملل قرار دارد.
اللهیاری در ادامه از برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه در ضلع جنوبی خیابان شهید بهشتی محل سال گذشته بخش بینالملل خبر داد.
* 1500 چرخ دستی برای بازدیدکنندگان/ قطارهای ارّابهای برای جابجایی
نیکنام حسینپور، مدیر کمیته رفاهی و خدمات رسانی نمایشگاه کتاب تهران نیز در سخنانی با اشاره به استراحتگاههای در نظر گرفته شده برای بازدیدکنندگان گفت: امسال تعداد استراحتگاهها افزایش پیدا کرده است، با توجه به تأکیدات ریاست نمایشگاه کتاب تهران، مبنی بر خدمات متفاوت امسال، تلاش کردیم تا در نمایشگاه کتاب تهران محیطی متفاوت ایجاد کنیم، توزیع استراحتگاهها در بخشهای مختلف مصلی، از جمله این اقدامات است. همچنین تعداد 1500 چرخ دستی کوچک تعبیه شده تا در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
وی ادامه داد: طبق همکاریهای انجام شده با شهرداری تهران از دو قطار ارّابهای برای جابجایی بازدیدکنندگان استفاده خواهیم کرد تا از در خیابان شهید بهشتی تا مصلی تهران مراجعهکنندگان را منتقل کنند. ظرفیت هر کدام از این قطارها، 40 مسافر است. همچنین 18 نمازخانه به صورت پراکنده در نقاط مختلف تعبیه شده است. علاوه بر همه اینها شهروندان منطقه 7 که در طی این مدت به لحاظ ترافیکی مشکلاتی خواهند داشت مد نظر ما قرار گرفتهاند و با ارسال پیامک از آنها عذرخواهی خواهیم کرد، همچنین دعوتنامههایی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران برای آنها ارسال میشود و کتابخانههای منطقه 7 نیز تجهیز خواهند شد.
حسین پور گفت: امسال و با توجه به اینکه بخش بینالملل به مصلی برگشته است، بخش زیادی از نمایشگاه زیر چادر برپا شده است. امسال مسئولان نمایشگاه برای اینکه مشکلی از بابت تهویه هوا در این قبیل سالنها پیش نیاید، به فواصل مختلف و با برخی طراحیهای فنی و مهندسی، این امکان (تهویه هوا) را در سقف چادرها فراهم کردهاتد. البته نه به این شکل که بخشی از چادر روباز باشد چرا که در این صورت امکان نفوذ آب به چادرها وجود میداشت. امسال تمامی ناشران مستقر در فضای باز مصلی موظف شدهاند خودشان پالت مورد نیاز را برای غرفههایشان تهیه کنند و در واقع کفسازی موقت را انجام دهند.
وی از تور بازدید جمعی جانبازارن و ایثارگران به نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: امکانات ویژه برای این افراد از قبیل چرخ، ویلچر،عصای سفید و ... فراهم شده است. همچنین برای نخستینبار ایستگاه سالمندان ایجاد شده است.
* نظارت کارشناسان دو دانشگاه علوم پزشکی بر اغذیهفروشیهای مصلی تهران
حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب با اشاره به دعوت از سفیران فرهنگی، افراد شاخص علمی و ناشران و نویسندگان در جهت برپایی مراسم افتتاحیه باشکوه، توضیحاتی درباره نمایشگاه ارائه داد و گفت: 3 هزار دستگاه کارت خوان در نمایشگاه پخش خواهد شد تا بازدیدکنندگان دغدغه کمبود پول نقد را نداشته باشند. همچنین در طول برگزاری نمایشگاه 6 بیمارستان برای اتفاقات احتمالی در نمایشگاه کتاب آماده باش هستند. بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب 4500 غرفه دارد که 1300 غرفه به بخش شبستان اختصا پیدا کرده است. 70 نهاد و سازمان دولتی و 100 پیمانکار خصوصی با نمایشگاه کتاب همکاری می کنند که امکان بهره برداری لازم برای تمامی آنها فراهم شده است.
به گزارش شبستان، یکی از نکات جالب در مورد غرفههای اغذیه فروشی مصلی و بهداشت آنها، استقرار کارشناسان و بازرسان دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی، در مصلی است تا بر روند ارائه این خدمات به بازدیدکنندگان نظارت و با متخلفان احتمالی برخورد کنند.
همچنین امسال یارانهای برای سرویس نهار به متقاضیان این خدمت اختصاص یافته و مانند پارسال این کار در رستورانی که در زیرزمین مصلی مهیا شده، ارائه خواهد شد.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال با استقرار دولت تدبیر و امید از روز 10 اردیبهشت ماه آغاز به کار می کند و تا 20 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت و علاقه مندان می توانند در این روزها از ساعت 10 الی 20 از این رویداد بزرگ فرهنگی کشور بازدید کنند.
پایان پیام/
نظر شما