رسانه و لزوم نیازسنجی مخاطب برای تحقق جامعه قرآنی

خبرگزاری شبستان: قنبری با اشاره به چگونگی توسعه فرهنگ قرآنی و بهره مندی از ابزار رسانه گفت: رسانه با ظرفیت خود، ضمن شناخت صحیح ذائقه مخاطب می تواند یک جامعه قرآنی را در کشور محقق کند.

سمیرا قنبری، تهیه کننده، پژوهشگر و برنامه ساز شبکه رادیویی قرآن با اشاره به لزوم آشنایی مخاطبان با مضامین آیات الهی برای دستیابی به سبک زندگی قرآنی و اسلامی به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: باید برای توسعه فرهنگ انس با قرآن در میان مخاطبان آیات الهی را برای همه ملموس کنیم، عده ای از افراد به علت بیگانگی با آیات الهی نمی توانند دستورات آن را در زنگی خود اجرایی کنند.
وی افزود: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ظرفیت مناسبی که دارد می تواند برنامه هایی را با محوریت تدبر در آیات قرآن تولید کرده و مخاطبان را با قرآن آشنا کند.
این دست برنامه ها برای مخاطب عام و در هر سطح سواد می تواند تولید شود تا همگان از مضامین قرآنی اطلاع پیدا کنند.


قنبری تصریح کرد: شناخت ذائقه مخاطب در برنامه سازی نقش کلیدی دارد اگر سریال یا گفت وگویی تولید می شود باید بر اساس این ذائقه طراحی شود. در این میان پیام رسانی غیر مستقیم بسیار مؤثرتر بوده ولی اگر پیامی به صورت مستقیم داده می شود باید در کمال دقت و بر اساس نیاز سنجی مخاطبان ارائه شود.
وی عنوان کرد: برای اصلاح سبک زندگی قرآنی نیازمند ارائه الگوهای اسلامی و قرانی هستیم که می توان در قالب قهرمانان یک داستان یا ساخت برنامه های جذاب و مسابقه محور معرفی شوند.

 

پژوهشگر و برنامه ساز شبکه رادیویی قرآن افزود: برای آشنایی مخاطبان با مضامین قران کریم می‌توان به صورت دقیق و هنرمندانه برنامه‌هایی را در قالب مسابقات و غیره برگزار کرد، ما نیز در این خصوص برنامه مسابقه‌محور "گفتایه" را با هدف به میان آوردن مضامین آیات الهی در زندگی مردم تولید کردیم، این برنامه اکنون در مراحل پایانی خود بسر می‌برد و تیم‌های مرحله نهایی و نیمه‌نهایی آن در حال رقابت هستند.

 

وی با اشاره به دیگر برنامه‌ها و طرح‌های قرآنی با محوریت سبک زندگی قرآنی تصریح کرد: ما برنامه‌های دیگری همچون طرح تابستانی با محوریت سوره‌های قرآن را در شبکه رادیویی قرآن اجرا کردیم که سال گذشته این طرح با موضوع سوره مبارکه حجرات که سوره ای اخلاق‌محور بود انجام شد .

 

قنبری با اشاره به راهکار ترویج فرهنگ استماع قرآن در میان مردم و رسالت رسانه ها برای تحقق این هدف عنوان کرد: عده‌ای از مردم استماع قرآن را به مراسم و محافل خاص منحصر می‌کنند که اگر نسبت به فواید و یا ثمرات این اقدام آگاه شوند؛ می‌تواند فرهنگ انس با قران در میان آحاد جامعه ترویج شود و این رسالت رسانه‌های مختلف اعم از شنیداری، دیداری، مکتوب و غیره است تا ضمن معرفی این فواید اهداف و برنامه های مراکز و نهادهای مختلف فرهنگی را به مردم معرفی کند. وی خاطرنشان کرد: در جاده‌ای طولانی هستیم که برنامه‌سازان باید به هدف اصلی یعنی تحقق جامعه قرآنی دست یابند.

 

پایان پیام/

کد خبر 361595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha