حمایت دولت از تولید فرش دستباف گیلان

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت:به منظور حمایت از اشتغال و توسعه آموزش های بازار محور، فرش دستباف مورد حمایت‎های ویژه دولتی در استان قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، علی منتظری، رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان امروز(4 اردیبهشت) در نشست بررسی مسایل و ارائه راهکارهای ارتقاء جایگاه فرش دستباف گیلان با بیان اینکه براساس آخرین آمار هم اکنون 10 هزار نفر بافنده فرش در استان وجود دارد اظهار کرد: متأسفانه میزان تولید این محصول با آمار بافندگان مطابقت ندارد.


وی با اشاره به لزوم حمایت های دولتی از بافندگان فرش دستباف از عقد تفاهم نامه 3 جانبه بین سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان فنی و حرفه ای و صنایع دستی و گردشگری استان خبر داد و افزود: با تأکید ویژه استاندار و در راستای حمایت از اشتغال و توسعه آموزش‌های بازار محور و همکاری سه جانبه ادارات مربوطه، این تفاهم نامه به امضاء رسید که آموزش، تولید، بازاریابی و فروش از اصلی ترین نکات قابل توجه در این تفاهم نامه است.


منتظری با بیان اینکه ایجاد اشتغال اصلی ترین محور این تفاهم نامه است، ادامه داد: با اختصاص اعتبار قابل توجه به تعاونی‌های استان با همکاری وزارت تعاون و اتحادیه فرش دستباف کشور طبق مذاکرات انجام گرفته، استان گیلان به عنوان یکی از استان‌های پایلوت اجرای این طرح قرار گرفته است.


وی همچنین از آمادگی این سازمان و فراهم سازی امکانات لازم برای رونق اشتغال از سوی این نهاد خبرداد و تصریح کرد: هنر صنعت فرش ایرانی در بازارهای بین المللی دارای جایگاه ویژه‌ای است از این رو استان گیلان به عنوان استان تولید کننده ابریشم باید بهره کافی را از این مزیت ببرد.


رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان با تصریح اینکه ابریشم اصلی ترین ابزار در تولید فرش دستباف مرغوب است اذعان کرد: باید تلاش کنیم تا از مزایا و استعدادهای استان بیشترین بهره مندی را در ایجاد اشتغال پایدار، تولید و ارزآوری داشته باشیم.
 

وی اضافه کرد: مرکز ملی فرش ایران برای نیل به این موفقیت در استان، تأمین مواد اولیه، طراحی و خرید محصول نهایی فرش دستباف از استان را متعهد شده است.


منتظری همچنین از برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی فرش دستباف، حمایت از حضور بافندگان فرش دستباف در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی، ایجاد هماهنگی از سوی استاندار با دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی جهت حمایت و خرید فرش دستباف گیلان، حمایت مدیران صنایع استان جهت تهیه هدایای مورد نظر، ایجاد زمینه‌های لازم برای تأمین مواد اولیه مرغوب، طراحی ، فروش و بازاریابی فرش دستباف گیلان را از جمله حمایت‌های مورد نظر در این تفاهم نامه عنوان کرد.

 

وی افزود: جهت حمایت هر چه بیشتر از تولید فرش دستباف گیلان تمامی اعتبارات مورد نیاز برای ارتقاء جایگاه تولید فرش را از مرکز ملی فرش ایران دریافت کرده و در اختیار اتحادیه‌ها و بافندگان قرار خواهیم داد.

 

منتظری خواستار همدلی و تلاش مسئولان و بافندگان برای رساندن جایگاه فرش دستباف گیلان به سابق را خواستار شد و افزود:

 

در ادامه رسول شمشادی، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به نبود امکانات منسجم و سازماندهی شده، عدم وجود امکانات بافت فرش در منازل و عدم مدیریت یکپارچه در تولید فرش مرغوب گیلان گفت: برای حل این مشکل اماکنی از سوی اداره کل فنی و حرفه ای در اختیار بافندگان و اتحادیه‌ها قرار می‌گیرد.


وی تصریح کرد: به منظور ایجاد تعامل بیشتر و حمایت از تولید فرش دستباف اداره کل فنی وحرفه ای استان 13 مرکز خوداشتغالی فنی و حرفه ای و قابل واگذاری را در قالب عقد اجاره در اختیار بافندگان و اتحادیه‌های فرش دستباف قرار می‌دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 361714

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha