مهندس عظیم احدی فر، کارشناس محیط زیست در حاشیه جلسه کارگروه مدیریت پسماند گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اعلام کرد: در هر ماه یک تن پسماند ویژه شامل زبالههای بیمارستانی و آزمایشگاهی در گیلان تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: زبالههای ویژه زبالههایی هستند که از نظر آسیبهای زیست محیطی برای نابودی آنها نمیتوان از روشهای سوزاندن و امحا کردن استفاده کرد.
این کارشناس محیط زیست یادآور شد: برای نابود کردن پسماندهای ویژه تنها باید از روش زباله استفاده کرد.
وی اعلام کرد: ارتفاعات لوشان برای دفن و از بین بردن پسماندهای ویژه گیلان در نظر گرفته شده است.
لزوم مدیریت فاضلاب بیمارستانی در گیلان
احدی فر با تاکید بر مدیریت فاضلاب بیمارستانی در گیلان، اظهار کرد: از 30 بیمارستان منتسب به دانشگاه علوم پزشکی گیلان سه بیمارستان تصفیه فاضلاب داشته و سه بیمارستان دیگر نیز به تازگی افتتاح شده و از نظر تصفیه فاضلاب مدرن هستند.
وی اضافه کرد: بیمارستانهای خصوصی گیلان احداث تصفیه خانه را انجام داده و بیمارستانهای دولتی در این زمینه کوتاهی میکنند.
این کارشناس محیط زیست، ساماندهی مکانهای گردشگری بدون متولی و مبادی گردشگری گیلان را از دیگر مشکلات زیست محیطی استان برشمرد و گفت: بدون همکاری دستگاههای متولی ساماندهی مکانهای اقامتی موقت بین جادهای، مشکل دپوی زباله در جادههای گیلان حل نمیشود.
وی در خصوص شهرهای دارای مشکل در حوزه جمع آوری و ساماندهی زباله، اظهار کرد: ماسال و شاندرمن از شهرهایی هستند که مرکز دفن زباله ندارند.
احدی فر با اشاره به تعطیلی کارخانه کمپوست شهرستان رودسر، گفت: با تعطیلی این کارخانه پنج محل دفن زباله در رودسر شکل گرفت که به ضرر محیط زیست این شهرستان تمام میشود.
وی صومعه سرا، آستارا و لاهیجان را از شهرستان های دارای مشکل دفن زباله معرفی کرد و گفت: منطقه دفن زباله رودبار مشکل اشرافیت به جاده دارد.
این کارشناس محیط زیست اضافه کرد: همچنین مرکز دفن زباله شهرستانهای آستانه و کیاشهر برای توسعه مشکل دارند.
پایان پیام/
نظر شما