کتاب هاشمی تنها مجوز دارد/ جای روحیات جدید در نمایشگاه امسال کجاست

خبرگزاری شبستان: نشست خبری 27 امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یکشنبه 7 اردیبهشت با حضور سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دوم نمایشگاه کتاب به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

وی در پاسخ به سوال شبستان مبنی بر اینکه تصمیم شما برای تغییر رویکرد نمایشگاه کتاب چیست؛ چراکه تغییر رویکرد نیازمند روحیات جدید است گفت: سوال شما به سه بخش برمی گردد اول اقدامات جدید، دوم سیاستهای جدید، سوم استفاده از نیروهای جدید که دو مورد اول براساس رویکردهای ما اتفاق افتاده اما در مورد نکته سوم روش من استفاده از ظرفیتهای پیشین و تزریق نگاههای جدید و آرایش جدید است نمایشگاه امسال ترکیبی از سیاست‌ها و اقدامات تازه‌ای که ادمهایی با انرژی زیاد انها را به انجام می‌رسانند.

 

صالحی در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه نمایشگاه کتاب نمایشگاهی بزرگ و وسیع است نباید در مورد آن ریسک کرد و به ظرفیتهای پیشین بی تفاوت بود و نگاه های دوستان و همکاران در مسیر همدلی و مشارکت با ترکیبی از روحیات جدید و پرانرژی بوده است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نحوه واگذاری نمایشگاه کتاب به اصناف و تشکلها و ایجاد یک قرارداد مشترک بیان کرد: بحثی که در ابتدای حضورم در وزارت ارشاد در ذهن داشتم این بود که با نگاه خصوصی‌سازی پیش روم و با این نگاه نیز طی چند ماه فعالیتم جلو آمده‌ام طبعاً اگر پروژه واگذاری نمایشگاه اتفاق بیفتد باید نهادهای مدنی متشکل شوند در غیراینصورت واگذاری امور به مجموعه های متکثر کار را به زمین می اندازند شاید در چند ماه گذشته بخشی از تلاشهای من معطوف به ارتباطات بیشتر و همدلی‌ها شده و جا انداختن این نکته، کشتی ای است که موفقیت آن همه را شامل می‌شود و در صورت شکست همه به گل می‌نشینند.

 

وی خاطرنشان کرد: جریان اقتصاد نشر با بحرانی مواجه است که همه باید در این ارتباط دست به دست هم بدهند و بخشی از تلاشهای ما در چندماه اخیر نیز معطوف به قدرت بخشی و وحدت سازی نسبی اصناف نشر کشور شده است.

 

صالحی ادامه داد: بحث‌ها در حوزه قراردادها این بود که به تشکلها وعده وارد نشود و ما با کنار هم گذاشتن این مجموعه‌ها و با هدف پذیرفتن همگرایی‌ها یک گام کوچک و نمادین برای نزدیک کردن تشکل‌ها به هم و تشکیل تشکلی قوی برای نمایشگاه کتاب صورت بگیرد.

 

رییس نمایشگاه کتاب همچنین در پاسخ به خبرنگاری درباره ارایه مجوز به کتاب جدید هاشمی رفسنجانی خارج از اداره کتاب و حضور این کتاب در نمایشگاه گفت: اینکه شما می گویید این کتاب روال اداری خود را طی نکرده است صحیح نیست چرا که این کتاب در سال 88 مسیر خود را در اداره کتاب و روند ارایه مجوز طی کرده اما ما ان را برای بررسی بیشتر به چند مجموعه داده بودیم و به همین دلیل فرایند مجوزدهی این کتاب به صورت کامل طی شده است و ارایه مجوز به آن بلامانع تشخیص داده شد.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان یارانه تخفیف یافته به نمایشگاه کتاب توضیح داد: در سال 85 و پایان دولت خاتمی میزان یارانه کاغذ رقم قابل توجهی بود و یارانه ای که الان در مورد کاغذ مطرح است 80 میلیارد تومان است اما انچه که تحویل داده می شود این مقدار نیست و اعطا هم نمی شود در حالیکه دلار نسبت به سال 85 سه برابر شده به همین دلیل حمایت دولت از کتاب کاهش یافته است. این اعتبار 80 میلیاردی جزء ردیف بودجه نیست و حمایت دولت محسوب می شود بنابراین دولتها ان را قابل حذف می دانستند بنابراین عملاً حوزه حمایتی دولت به مصرف کننده بسیار کاهش یافته و این معضلی است برای سیاست‌های حمایتی ما. امسال در حوزه مشارکتی تلاشهایی شده که آوردهای ریالی را به سمت اقتصاد نشر افزایش دهیم به همین منظور ایین نامه خوبی برای این حوزه نوشته شده اما تقریباً با رقمی ضعیف برای حوزه مصرف کننده کتاب اعم از دانشجویان و طلاب روبرو هستیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 362426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha