اختصاص4هزار میلیارد ریال اعتبار به طرح زنجیره تولید گوشت قرمزعشایرکشور

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و عشایر کشور از اختصاص 4 هزار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به طرح زنجیره تولید گوشت قرمز عشایر خبر داد.

مرتضی ذوالانوار، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و عشایر کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد از اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز عشایر طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: در این میان خراسان شمالی جزء دو استان انتخاب شده به عنوان پایلوت اجرای این طرح در کشور است.
 

وی از این طرح به عنوان یک طرح ملی یاد کرد و افزود: در همین راستا در بودجه امسال یک درصد منابع ورودی صندوق توسعه ملی که معادل 4 هزار میلیارد ریال است با مجوز مجلس شورای اسلامی به این طرح اختصاص یافته است.
 

تولید 25 درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر

وی با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای عشایر در زمینه دام و دامپروری، تصریح کرد: هم اکنون عشایر کشور با در اختیار داشتن 24 میلیون راس دام، حدود 25 درصد تولید گوشت قرمز کشور را بر عهده دارند.
 

ذوالانوار، متذکر شد: ولی متاسفانه توان مالی نامناسب و نداشتن دارایی ثابت در عشایر باعث می شود تا در مواقعی از سال از 8 میلیون دام مازاد خود حدود 5 میلیون را که قابل پروار است با وزن کمتر به بازار عرضه کنند که همین امر باعث تحمیل ضرر به آنها می شود.
 

وی یادآور شد: با اجرای این طرح، صندوق با پرداخت تسهیلات مناسب، علوفه را در اختیار عشایر قرار می دهد تا در مقطع زمانی 4 ماهه، عشایر دام خود را پروار کنند.
 

اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز برای 100 هزار راس دام

وی خاطرنشان کرد: تاکنون در دو سال گذشته، این طرح در این دو استان و در  حدود 100 هزار راس دام به صورت پایلوت اجرا شده که درصدد هستیم با توجه به نتایج مثبتی که در برداشته در یک برنامه ریزی بلند مدت، این طرح را در سایر استان ها نیز گسترش دهیم.
 

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی و عشایر کشور اشاره ای نیز به قاچاق دام از مرزهای شرقی و شمالی کشور کرد و بیان داشت: هزینه کمتر و ارزان بودن دام های وارداتی از این کشورها باعث می شود با ورود بیماری ها، دام ها درگیر شوند.
 

لزوم کنترل واردات دام در جهت حمایت از عشایر

وی متذکر شد: در همین رابطه از دولت انتظار می رود با کنترل واردات دام، در جهت حمایت از این طرح اقدام و به طور موثر تولیدات دام عشایر را خریداری و به بازار عرضه کند.
 

ذوالانوار 51 درصد سهم صندوق را مربوط به بهره برداران و49 درصد را متعلق به دولت دانست و گفت: صندوق عشایری جزء اولین صندوق هاست که در سال 83 با 57 عضو از شرکت های تعاونی و اتحادیه های تعاونی عشایر و شرکت مادر تخصصی وزارت جهادکشاورزی با سرمایه 7 میلیارد و 350 میلیون ریال تشکیل شد.
 

عضویت 75 درصد خانوارهای عشایر در صندوق

وی ادامه داد: هم اکنون بعد از گذشت 10 سال از تاسیس صندوق، این صندوق دارای 138 عضو است که حدود 75 درصد خانوارهای عشایری به صورت غیرمستقیم زیرمجموعه آن قرار دارند و بالغ بر 185 میلیارد ریال سرمایه دارد.
 

تشکیل 90 صندوق عشایری در سطح کشور

وی تقویت و توسعه کیفیت و حجم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، تامین مالی تشکل ها و اعضاء برای اجرای طرح ها در بخش کشاورزی و عشایر و تضمین مالی انها در مقابل بانک ها و موسات مالی را از جمله اهداف تشکیل صندوق برشمرد و اظهار داشت: تا کنون حدود 90 صندوق در سطوح مختلف ملی، استانی و شهرستانی در کشور تشکیل شده که سرمایه این صندوق ها در بخش کشاورزی آورده ای بالغ بر 5 هزرار میلیارد ریال است.
 

ذوالانوار وظیفه اصلی صندوق را پرداخت تسهیلات از محل سرمایه تشکیل شده با ضریب مشخص سهم دولت به نسبت 7/1 تا 9/1 برابر سرمایه تسهیلات با کارمزد 4 درصد و مدت زمان 4 تا 7 ماهه دانست و متذکر شد: البته فقط منابع داخلی صندوق به نرخ سود 4 درصد پرداخت می شود و منابع خارجی به صورت میزان سود آن منبع به اضافه یک درصد به اعضاء پرداخت می شود.
 

پرداخت 500 میلیارد ریال تسهیلات طی سال گذشته به اعضاء

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی و عشایر کشور میزان تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته را 500 میلیارد ریال ذکر کرد و یادآور شد: از بدو تاسیس صندوق نیز بالغ بر هزار و 700 میلیارد ریال تسهیلات به اعضاء پرداخت شده است.
 

وی تصریح کرد: تسهیلات پرداختی به اعضاء برای اجرای طرح های کشاورزی از قبیل خرید نهاده های دامی، پرواربندی دام عشایر، طرح های کشاورزی و وام های فروش اقساطی برای خرید کامیون های مورد نیاز عشایر برای جابه جایی اعطا می شود.
 

افزایش اعتبارات پرواربندی وام به خراسان شمالی طی سال جاری

وی با اشاره به اختصاص 23 میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی دام طی سال گذشته به خراسان شمالی گفت: با توجه به منابع پیش بینی شده در سال جاری، قطعا میزان منابع تخصیصی به این استان به نسبت جمعیت دامی و اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز در این استان افزایش خواهد یافت.
 

پایان پیام/

کد خبر 363674

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha