به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله عباس واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در استانهای خراسان و مدیر عالی حوزه های علمیه خراسان امروز (11اردیبهشت) در پنجمین مراسم تجلیل از برترین ها و ممتازین حوزه های علمیه خراسان اظهار داشت: آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، وزارت علوم و گروه های اقتصادی مختلف، همه از حوزه های علمیه نظرخواهی کرده اند و ما باید در این نظرها سهیم باشد و تنها به انتقاد کردن نپردازیم.
وی افزود: صاحبان اندیشه می توانند در برابر حفظ ارزش پولی نظام جمهوری اسلامی فکر کنند و حاصل این تفکر را در اختیار دستگاه های اجرایی کشور قرار دهند.
آیت الله واعظ طبسی با تاکید بر توسعه علوم در جهت ایجاد جریان های فکری گفت: توسعه علوم موجب ایجاد جریان های فکری می شود و جامعه را به سمت مسائل عالیه نظام پیش خواهد برد.
هراس دشمن از حوزه های علمیه
وی با بیان اینکه طلاب و روحانیون فعالیت های فرهنگی و جذابی می توانند انجام دهند، تصریح کرد: در حال حاضر حوزه های علمیه در وضعیتی قرار دارند که دشمن نسبت به این مراکز هراس دارد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ویژگی های امام محمد باقر(ع) به عنوان شکافنده علم گفت: امام محمد باقر(ع)علوم را می شکافت و باز می کرد، مبانی تازه ارائه می داد و تولید علم می کرد اینکه ما چند سایت و مقاله را ببینیم، چند محور را یادداشت کنیم و روی آنها کار کنیم، پژوهش نیست.
وی ادامه داد: پژوهش یعنی یک استاد، عنوانی را انتخاب کند و بر روی آن فعالیت علمی تازه انجام دهد و مطلب جدیدی که تا به حال مطرح نشده ارائه دهد که این معنای تولید علم است.
مدیر عالی حوزه های علمیه خراسان در پاسخ به انتقاد یکی از طلاب برتر در خصوص توجه نکردن به طلاب و روحانیون محقق و عدم تامین معیشت روزمره آنان گفت: در گذشته، بهترین طلبه ها با کمترین استفاده از منابع مالی زندگی می کردند و دارای نشاط بودند چرا که آنها خود را در مقابل صاحبان و اداره کنندگان رژیم طاغوت از لحاظ شخصیتی بسیار برتر می دیدند.
وی با بیان اینکه مگر هویت به داشتن لباس نو و زندگی مرفه است، تاکید کرد: نمی گویم زندگی طلاب نباید تامین شود اما اگر کسی در آینده خود ابهام دارد متوجه جایگاه خود و منزلت روحانیت نیست.
تولید و توسعه علم بهترین وسیله برای از پادرآوردن دشمن است
آیت الله واعظ طبسی با اشاره به نقش تولید علم در مقابله با دشمنان گفت: زمینه های تولید و توسعه علم بهترین وسیله برای از پادرآوردن دشمن است بنابراین هرچه حوزه و دانشگاه از جهات علمی و فکری جلو رود ضربه محکم تری به دشمن وارد می شود.
نماینده ولی فقیه در خراسان تاکید کرد: عزم ملی و تلاش جهادی ما و بی اعتنایی ما نسبت به مسائل مادی سبب می شود دشمن روز به روز مایوس تر شود و وظیفه دولتمردان و سیاستگذاران در اینجا بسیار سنگین است.
وی در بخش دیگری از سخنانش ابراز امیدواری کرد که تلاش های علمی، آموزشی و پژوهشی مقدمه ای برای رشد و تعالی روحی شود و افزود: نگرانی ما این است که مجهز به سلاح علم و دانش شویم اما نتوانیم پیام اسلام را به گوش مردم جهان برسانیم و اینکه به ظاهر مبلغان اسلام و تبیین کننده نظرات پیشوایان دین باشیم اما نتوانیم جامعه خود را با معارف دینی آشنا کنیم.
آیت الله واعظ طبسی با گرامیداشت مقام کارگران و معلمان و نقش آنان در جامعه گفت: اهمیت کار فکری از کار یدی بسیار بیشتر است چرا که اهل فکر می اندیشند که چگونه برنامه ریزی و سیاستگذاری کنند و در برابر دشمن موضع بگیرند تا عزت، استقلال و ابهت نظام اسلامی پایدار بماند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نیروهای یدی برای اجرای این برنامه ها و سیاست ها تلاش می کنند که کار بسیار مقدسی است و من از اقشار مختلف کارگران تقدیر و تشکر می کنم.
وی همچنین کار معلم را مهم و اثرگذار خواند و تاکید کرد: معلم باید بتواند با دانش آموز و دانشجو و طلبه ارتباط عاطفی برقرار کند، آنها را جذب کند و در اختیار خود بگیرد.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: آنچه که در مسائل آموزشی باید مورد توجه قرار گیرد، انتخاب اساتید و معلمان صاحب نظر و دارای انگیزه برای تربیت نسل آینده کشور است.
پایان پیام/
نظر شما