به گزارش خبرنگار شبستان از نمایشگاه کتاب، نشست رونمایی از نخستین مجلد دایره المعارف دفاع مقدس وابسته به مرکز اسناد دفاع مقدس، در سرای اهل قلم بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
دکتر حسین یکتا مدیر سیاسی- حقوقی دایره المعارف در ابتدای سخنان خود در این نشست با اشاره به آغاز بحث تدوین این کتاب از 20 سال گذشته گفت: تدوین دایره المعارف از سال 70 آغاز شد اما فراز و نشیب های آن موجب شد تا پس از 10 سال بتوانیم جلد نخست این دایره المعارف را به چاپ برسانیم.
وی ادامه داد: در تهیه و تنظیم دایره المعارف جنگ، کوشیده ایم تا به صورت مستند و مستدل، آخرین مقالات پژوهشی درباره دفاع مقدس را جمع آوری کنیم و مرجعی ارائه کنیم که از پراکندگی منابع در این زمینه می کاهد.
یکتا افزود: در این راه از آخرین شیوه های پژوهشی برای استنادسازی مطالب و هم چنین دقت و نظارت کافی برای استانداردسازی دایره المعارف بهره برده ایم.
مدیر سیاسی- حقوقی دایره المعارف در بخش دیگری از سخنان خود، با انتقاد از بی توجهی مسئولان امر به دفاع مقدس گفت: برخلاف شعارهایی که داده می شود، به حوزه فرهنگ و خصوصاً دفاع مقدس توجه کافی نمی شود و کسانی که خود را منتسب به دفاع مقدس می دانند، در هنگام نگارش کتاب درباره جنگ کمکی نمی کنند.
وی مشکلات مالی را از مهمترین مشکلات پیش روی تدوین دایره المعارف برشمرد و تصریح کرد: ضعف مدیریت و تغییرات مداوم ساختارها به صورت مضاعف بر کار تأثیرگذاشته است و این در حالی است که با چاپ این دایره المعارف، بسیاری از چالش های موجود در جامعه و خصوصاً پرسش های بی پاسخ نسل جوان پیرامون جنگ پاسخ داده می شود.
یکتا هم چنین درباره گروه فعال در دایره المعارف نیز گفت: دوستان ما در گروه تهیه دایره المعارف، با خون دل کار را به پیش می برند. ما همگی از بچه های جنگ هستیم، بسیاری از دوستان ما رفتند و بار سنگین مسئولیت بر دوش ما ماند.
تعداد مداخل و مقالات موجود در دایره المعارف، موضوع دیگری بود که مدیر سیاسی- حقوقی این کتاب درباره آن گفت: بررسی مواضع و اقدامات کشورها، سازمان های حقوقی مرتبط با جنگ، گروه های سیاسی و احزاب و شخصیت های خارجی به همراه موضوعاتی چون وجوه حقوقی جنگ همچون تجاوز، حمله به مناطق مسکونی، جنایات جنگی و آتش بس از مداخل دیده شده در دایره المعارف است.
وی در پایان با تأکید بر مستندبودن مطالب دایره المعارف گفت: من به عنوان یک دانشگاهی می کوشم تا دینم را به علم ادا کنم، بنابراین تلاش شده تا در مطالب کتاب بی طرفی حفظ شده و هم چنین از زیاده گویی و داستان سرایی بیهوده پرهیز شود.
پایان پیام/
نظر شما