گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: غفلت مسلمانان از توصیه حکیمانه و آینده نگرانه پیامبر(ص) و فراموش کردن قرآن و متروک و منزوی شدن آن در بین آحاد جامعه سبب شد تا مستکبران چه در پوشش اسلامی و چه در هیبت غیر اسلامی با سلطه بر مسلمانان آنان را از پیشترفت مادی و معنوی بازدارند.
بازنگری به زندگی روزمره و بهره مندی از سبک زندگی قرآنی و اسلامی، راهگشای بسیاری از چالش های پیش رو است. متن زیر که از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون کتاب انسان ساز قرآن است، می تواند دریچه ای نو برای شناخت حقایق بیشتر از این کتاب الهی باشد.
تلاوت وسیلهای برای رسیدن به معرفت است
عزیزان من! جوانان عزیز! تلاوت قرآن یک فضیلت بزرگ و یک ثواب است؛ اما این تلاوت وسیلهای برای رسیدن به معرفت است. این قرآن یک اقیانوس عظیم است. هرچه بیشتر جلو بروید، تشنهتر میشوید و علاقهمندتر میشوید و دل شما روشنتر میشود. در قرآن باید تدبر کرد. من باز هم از شما جوانان خواهش میکنم که با معانی قرآن انس پیدا کنید و ترجمه قرآن را بفهمید. من بارها این را از جوانان خواستهام و بسیاری هم اقدام کردهاند. قرآن را که هر روز تلاوت میکنید. هرچه تلاوت کردید، ترجمه آن را هم نگاه کنید؛ بگذارید این مفاهیم در ذهن جوان شما حک شود. در آن صورت فرصت تدبر پیدا خواهید کرد.
قرآن و آیین اسلام، به انسان، هم علم و هم رفاه میدهد
امروز مکتبهای فلسفی و مکتبهای معرفتی دنیا، در کار بشریت درماندهاند. باور کنید مکاتب اجتماعی دنیا در کار انسان درماندهاند و راه پیدا نمیکنند. آن مارکسیسم بود که آن طور شکست خورد و نابود شد. مکاتب غربی نیز همین طورند؛ درماندهاند. دلیل درماندگیشان این است که در غرب علم هست، پول هست، قدرت نظامی هست؛ سعادت نیست؛ سکینه و طمأنینه نیست؛ آرامش معنوی نیست. پس آن نسخه، نسخه ناکامی است؛ نسخه شکستخوردهای است. اما قرآن و آیین اسلام، به انسان، هم علم میدهد، هم رفاه میدهد، هم عزت میدهد، هم سکینه میدهد: «هو الذی انزل السکینة فی قلوب المؤمنین لیزدادوا ایمانا مع ایمانهم»؛ «فانزل الله سکینته علی رسوله و علی المؤمنین و الزمهم کلمة التقوی».
علاوه بر لذت دنیوی، رفاه مادی و قدرت علمی، سکینه و طمأنینه میدهد و آرامش میبخشد؛ و این در تاریخ تجربه شده است؛ امروز هم قابل تجربه شدن است. در ایران اسلامی، ما یک قدم کوچکش را برداشتیم؛ آثارش را هم مشاهده کردیم؛ برکاتش را هم دیدیم؛ و هرچه جلوتر برویم، بیشتر خواهد شد. امروز علاج امت اسلامی این است؛ مقدمه و صراط مستقیمش همین قرآن کریم است.
برای ترویج قرآن در بین جامعه قهرمانان قرآنی را احترام کنید
اگر بخواهید قرآن در خانهها، بین بچهها، بین بزرگها، بین زن و مردها رواج پیدا کند، بایستی قهرمانان قرآنی را احترام کنید. این است که ما به اینها احترام میکنیم. اینها حامل قرآناند، اینها عزیزند. زبان اینها عزیز است، لبها و دلهای اینها عزیز است چون با قرآن مأنوس است، جان ما به قربان قرآن!
اما اینجا تمام نمیشود، حفظ قرآن، فهمیدن مفاهیم و ترجمه کلمه کلمه قرآن برای کسانی که به زبان عربی آشنایی ندارند، لازم است. وقتی که کلمات قرآن را فهمیدند آن وقت تدبر لازم است. حتی آن کسی که الفاظ عربی را هم خوب بلد است، اگر تدبر نکند، بهره کمی از آن قرآن خواهد بود. در قرآن تدبر لازم است- تدبر یعنی اندیشیدن در مفاهیم قرآنی – این سخن عمیقی است، این سخن بزرگی است، باید در آن تدبر کرد.
انس جوانان با آیات الهی و توفیق حفظ قرآن را قدر بدانید
گوینده آن، ذات اقدس الهی است. کلمات آن هم مال ذات اقدس الهی است یعنی الفاظش نه فقط مفاهیماش، لذا بایستی در آن دقت کرد، باید آن را فهمید، باید در آن غور کرد. اینها حاصل نمیشود، مگر با انس با متن قرآن.
بچههایتان را قرآنی کنید؛ همچنان که هستند. شما جوانان عزیز که دلهای پاک و نورانیتان با قرآن آشناست، این را قدر بدانید. آن کسانی که این توفیق را پیدا کردهاند که قرآن را حفظ کنند، آن محفوظ خودشان را قدر بدانند، خیلی قیمت دارد، خیلی عزیز است. آن وقت با قدر دانستن، آن حرکت ادامه پیدا خواهد کرد و راه به سمت نور سرچشمه قرآن، دیگر تمام نخواهد شد. آن وقت امت اسلامی به برکت قرآن خواهد توانست در جای خودش قرار بگیرد.
منبع: کتاب قرآن کتاب زندگی در آیینه نگاه رهبری
پایان پیام/
نظر شما