به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از روابط شهرداری اصفهان، لوبومیر رهاک، مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه و اروپایی جمهوری اسلواکی در این دیدار با تاکید بر ضرورت گسترش ارتباطات بین دو کشور گفت: ارتباطات ایران و اسلواکی به گذشته بر می گردد ولی متاسفانه نسل جدید از ظرفیت ها و روابط دو کشور بی اطلاع است و لازم می دانم دو کشور به یکدیگر معرفی شده و توسعه روابط را داشته باشیم.
وی افزود: اصفهان در اسلواکی شناخته شده و خوشبختانه در مورد اصفهان و ایران تبلیغات مثبت است ولی لازم است دو کشور تبادل اطلاعات بیشتری داشته باشند و روابط گسترش یابد.
مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه و اروپایی جمهوری اسلواکی، با اشاره به ظرفیت های علمی اصفهان اذعان داشت: دانشگاه صنعتی اصفهان بسیار قوی است و می تواند با دانشگاه اسلواکی ارتباط داشته باشد.
وی تصریح کرد: فرهنگ گزینه ای است که می تواند ما را به یکدیگر نزدیک کند و ما کتابخانه ای در اسلواکی داریم که ظرفیت بسیار خوبی برای ارتباط در حوزه فرهنگ است.
وبومیر رهاک، گفت: تبادل اطلاعات در زمینه سرمایه گذاری بین دو کشور نیز مقوله بسیار مهمی است که می تواند توسعه اقتصادی به همراه داشته باشد لذا لازم است به دنبال تسهیل روابط باشیم و تبادلات گذشته را تجدید کنیم.
وی تاکید کرد: ما مسئولیت داریم اصفهان را به مردم خود معرفی کرده و آنها را با ظرفیت ها و شرایط اصفهان و ایران آشنا کنیم این در حالی است که باید تسهیلاتی در جهت تبادل گردشگر ایجاد شود تا تبادلات همچون گذشته گسترش یابد که آژانس های مسافرتی می توانند در این زمینه بسیار کمک کنند.
مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه و اروپایی جمهوری اسلواکی، ادامه داد: گردشگران از ایران و اصفهان می توانند به اسلواکی سفر کنند و در زمینه های مختلف تبادل اطلاعات داشته باشیم و همچنین مجله های اسلواکی نیز می توانند بیایند و گزارشی از اصفهان تهیه کرده و کشور ما را با اصفهان و جاذبه های آن آشنا کنند.
وی اضافه کرد: در اسلواکی تابستان فرهنگی برگزار می شود که هنرمندان سراسر دنیا در این مراسم که به مدت دو ماه توسط انجمن شهر برگزار می شود شرکت می کنند و این جشنواره می تواند فرصتی برای حضور هنرمندان ایرانی و اصفهانی باشد تا تبادل اطلاعات صورت گیرد.
لوبومیر رهاک، تاکید کرد: ما به دنبال توسعه صنعت توریسم هستیم و در این زمینه شرایط ما با شما یکسان است که می توانیم با تبادل اطلاعات در این زمینه فعالیت های خوبی انجام دهیم.
جمالی نژاد، مشاور عالی شهردار اصفهان، اظهار داشت: جمهوری اسلواک قبلا با چک یک کشور به نام چکسلواکی را تشکیل می دادند که کشوری فوق العاده قوی بود که بعد از جداشدن این دو کمی از قوت آنها کاسته شد ولی اخیرا دوباره قوت خود را پیدا کرده اند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلواکی در زمینه های صنعتی و فنی بسیار توانمند است و از توان بسیار بالایی برخوردار است و در حال حاضر نیز به دنبال کسب و اجرای پروژه های صنعتی و فنی در زمینه های مختلف است.
وی افزود: اسلواکی در بخش های حمل و نقل ریلی، پالایشگاهی، پتروشیمی، شیمیایی و حتی در بخش دارویی توان مناسبی دارد و همچنین شهری تاریخی در آن کشور است با قدمتی بالغ بر سه هزار سال که آثار تاریخی زیادی دارد و می توان گفت تاریخچه آن با تاریخی بودن اصفهان گره می خورد.
مشاور عالی شهردار اصفهان، اذعان داشت: ما در چهار حوزه می توانیم به طور مشترک کار کنیم که از آن جمله می توان به خواهرخواندگی میان اصفهان و براتیسلاوا مرکز جمهوری اسلواک، همکاری بین اتاق های بازرگانی اصفهان با شرکای اسلواکی، همکاری های اقتصادی و زمینه های دارای ظرفیت در روابط و همکاری های علمی دانشگاهی میان مراکز علمی اصفهان و مراکز مربوطه اسلواکی باتوجه به اینکه هر دو طرف از ظرفیت های خوبی در زمینه های علمی برخوردارند، اشاره کرد.
وی بیان داشت: ما نیز در حوزه هواپیماسازی، نانوفناوری، رویان و سلول های بنیادی، پزشکی و... فعال هستیم و می توانیم در زمینه های مختلف تبادل اطلاعات داشته باشیم و فناوری های نوین و علوم جدید را مبادله کنیم که این اقدام به هر دو کشور کمک خواهد کرد که مقدمه آن خواهرخواندگی بین اصفهان و براتیسلاوا که شهری تاریخی و بسیار زیباست را فراهم کند.
جمالی نژاد، با اشاره به صحبت های انجام شده در رابطه با خواهر خواندگی اصفهان و براتیسلاوا گفت: سفیر جمهوری اسلواک نیز در مراسم هفته نکوداشت اصفهان حضور داشت و جذب اصفهان شده بود و علاقه زیادی به گسترش ارتباطات داشت و پیشنهاد خواهرخواندگی را نیز وی ارائه داد.
وی افزود: پیگیری موارد مطروحه در این سفر با سفارتخانه اسلواک انجام خواهد گرفت و وزارت امور خارجه نیز مطالب مطرح شده و ارتباط بین دو شهر و خواهرخواندگی را پیگیری و فرایند قانونی آن را پیگیری خواهد کرد و این در حالی است که اتاق بازرگانی دو طرف نیز باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند و اگر ورود پیدا کرده و بخش خصوصی در دو کشور فعال شود به طور حتم نیاز به پیگیری نیست و بخش خصوصی پیگیری تفاهم نامه خواهر خواندگی ها را انجام خواهد داد.
وی همچنین با اشاره به شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: شهرک علمی تحقیقاتی اولین پارک علمی است که در سال 1993 مطرح شد و در سال 2000 اولین شرکت دانش بنیان را جذب کرد و در طی این 14 سال بیش از یک هزار شرکت و موسسه دانش بنیان را پذیرش کرده است.
مشاور عالی شهردار اصفهان، تاکید کرد: در حال حاضر 350 شرکت دانش بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی وجود دارد که می توان گفت 5 هزار نفر اشتغال به صورت پاره وقت و تمام وقت در آنجا ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: به واسطه جاذبه های شهر اصفهان و در کنار دستاوردهای آن یونسکو مرکز منطقه ای آن را به این شهرک داد و این مرکز به کشورهای منطقه در جهت راه اندازی پارک های علم و فناوری کمک می کند.
وی با بیان اینکه اصفهان دارای دو مشکل اساسی است، گفت: حمل و نقل عمومی و ریلی و آلودگی هوا از مشکلات اساسی شهر اصفهان هستند که خوشبختانه کشور اسلواک اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است که می تواند به ما بسیار کمک کند.
جمالی نژاد، اظهار داشت: لازم است در این حوزه اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهید همچنین مشاوران مطرح خود را در زمینه حمل و نقل و آلودگی به ما معرفی کنید تا از اطلاعات آنها در راستای معضلات حمل و نقل عمومی و آلودگی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما خشکسالی است که شما در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده اید و می توانید در این زمینه اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار دهید و همچنین با توجه به ظرفیت های تاریخی و فرهنگی دو کشور و ارتباطاتی که در گذشته وجود داشته است ارتباط دوسویه بین دو کشور در راستای تبادل گردشگر نیز می تواند بسیار موثر باشد.
در پایان این دیدار دو طرف با اهدا هدایا و مجموعه اطلاعاتی از اصفهان و اسلواکی از این دیدار ابراز خرسندی کرده و خواستار قوت این دیدارها و گسترش ارتباطات شدند.
پایان پیام/
نظر شما