دستورالعمل ایمنی و پیشگیری از بروز حادثه در اختیار مساجد قرار می گیرد

دستورالعمل ایمنی و پیشگیری از بروز حادثه در مساجد، حسینیه‌ها و تکایا در قالب پوستر در تیراژ 12‌هزار نسخه تکثیر و از طریق ستاد‌های مدیریت بحران مناطق 22گانه در اختیار تکایا و مساجد قرار می‌گیرد.


به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با آغاز ماه محرم و فرارسیدن ایام سوگواری و عزاداری سالار شهیدان، دستورالعمل ایمنی و پیشگیری از بروز حادثه در مساجد، حسینیه‌ها و تکایا با هدف افزایش ایمنی در این اماکن از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منتشر شد.

 

در این دستورالعمل که در 12 بند تدوین و تنظیم شده و حاوی نکات آموزشی است، چنین آمده است: به نحوه بازشدن درها توجه کنید و مطمئن شوید که همه درها به سمت بیرون باز می‌شوند، مسیرها و درهای خروجی به راحتی قابل تردد و عاری از هرگونه اشیا و وسایل باشد، مسیرهای تخلیه اضطراری از قبل مشخص و طول مسیر علامت‌گذاری شود و یکی از مسئولان مراسم به عنوان مسئول هماهنگی و تخلیه اضطراری در زمان بروز حادثه انتخاب شود.

 

این دستورالعمل می‌افزاید: برق مورد نیاز را تنها از طریق کنتور تامین کنید. از لامپ‌ها و سرپیچ‌های غیر استاندارد استفاده نکنید. سیم‌های برق تحت هیچ شرایطی با داربست فلزی چادر در تماس نباشد، از مواد نفتی و قابل اشتعال در عایق‌بندی چادرها به منظور جلوگیری از ورود سرما یا نفوذ برف و باران پرهیز شود، وسایل استاندارد اطفای حریق در محل‌های مناسب نصب شود و افراد آشنا به اطفای حریق مسئولیت به‌کارگیری از آن را برعهده گیرند و جعبه کمک‌های اولیه تهیه و در محل مناسبی نصب شود.

 

در ادامه این دستورالعمل آمده است: تنها از وسایل حرارتی و روشنایی استاندارد استفاده شود. هنگام نصب وسایل گرمازا به نحوه اتصال صحیح این وسایل و دودکش آن توجه شود، از نگهداری و ذخیره غیراستاندارد مواد سوختی ( نفت و . . . ) خودداری شود و از نگهداری مواد شیمیایی خطرناک و شوینده‌های اسیدی و همچنین مواد قابل اشتعال مانند بنزین و تینر به شدت اجتناب کنید.

 

بنابرگزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران این دستورالعمل می‌افزاید: از عدم نشتی گاز در محل اتصالات شیلنگ گاز به بخاری‌ها و اجاق های گازسوز مورد استفاده در طبخ غذا اطمینان حاصل کنید و در هنگام ترک محل از بسته بودن شیر اصلی گاز به‌خصوص در آشپزخانه‌ها اطمینان حاصل شود.

 

گفتنی است این دستورالعمل همچنین در قالب پوستر در تیراژ 12‌هزار نسخه تکثیر و از طریق ستاد‌های مدیریت بحران مناطق 22گانه در اختیار تکایا و مساجد قرار می‌گیرد.

 پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 3652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha