به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران امروز(17اردیبهشت) در جلسه ستاد اوقات فراغت کانون های مساجد که در ساری برگزار شد، از اوقات فراغت به عنوان لحظات خوش زندگی که فرد را از یکنواختی و تکرار بدور می کند یاد کرد.
وی با اشاره به دعای یازدهم بند دوم صحیفه سجادیه که آمده است: "پروردگارا اگر برای ما اوقات فراغتی مقدر فرموده ای آن را فراغت سالم قرار ده که در آن گناهی از ما سر نزند و خستگی به ما رو نیاورد و فرشتگان ثبت بدی ها پرونده ای خالی از گناه از سوی ما بازگردانند" گفت: اوقات فرغت باید بدور از روزمرگی و غم و غصه ها باشد و دستخوش افراط و تفریط قرار نگیرد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.
فوقی با بیان اینکه اگر طرح و برنامه برای فراغت خود داشته باشیم از لحظات زندگی بهره خوبی خواهیم داشت، افزود: خداوند در روز قیامت از نعمت سلامتی و نعمت فراغت و چگونگی بهره مندی از این مقوله ها سوال می کند.
وی با اشاره به فرموده داود نبی(ع) که می فرمایند خردمند صاحبدل اوقات خود را در مناجات با خدا، محاسبه نفس، ملاقات با دوستان و لذت های پاک صرف می کند، خاطرنشان شد: رسالت برنامه ریزی اوقات فراغت تابستانی نوجوانان و جوانان برعهده اعضای این ستاد قرار گرفته و باید به نحو مطلوبی صورت پذیرد تا آمار کمی و کیفی مخاطب 80 هزار نفری در برنامه های فراغتی مساجد تابستان گذشته به بیش از این ارتقا یابد.
فوقی گفتک خانواده ها به دلیل مشکلات متعدد به نیازهای روحی و عاطفی فرزندان خود توجه ندارند و باید در برنامه های مسجد تنوع و شادی و شادکامی را مدنظر قرار دهیم تا بسیاری از نیازها و خواسته های روحی نوجوانان و جوانان برآورده شوند.
وی با تاکید بر اینکه در برنامه ریزی های فراغت تابستان نوجوانان و جوانان باید با این قشر مشورت و نیازسنجی شود، از چاپ دفترچه هایی از سوی دبیرخانه کانون های مساجد مازندران با عنوان "دوست دارم برنامه های اوقات فراغت من اینگونه باشد " جهت نظرسنجی از متربی های کانون های مساجد برای گذران بهتر فراغت خبر داد.
فوقی با بیان اینکه تنوع طلبی نوجوانان و جوانان باید در برنامه های فراغت تابستان لحاظ شود، اظهار داشت: پرداختن به مقوله تقویت اعتماد به نفس، مثبت نگری، جوانان و مهار جنسی، دشواری های پیدا و پنهان زندگی، جنبه های محبوبیت در اجتماع، مدیریت زمان و شیوه های درست درس خواند جهت کسب رتبه های برتر علمی در برنامه ریزی اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مدنظر باشد.
وی بر ضرورت پرداختن به مقوله هویت دینی و گرایش های معنوی در برنامه های فراغتی تاکید کرد و گفت: الگوسازی و معرفی آن به متربی برای ارتقای سطح برنامه های تابستان موثر است.
فوقی با اشاره به فرموده رسول خدا(ص)" کسی که استمرار داشته باشد و درب را بکوبد آن درب به روی او باز خواهد شد" اذعان داشت: اگر می خواهیم برنامه های اوقات فراغت نتیجه مطلوبی را در پی داشته باشد باید انرژی بیشتری صرف برنامه ریزی جهت استمرار حضور نوجوانان و جوانان در برنامه فراغت مسجد شود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از دو هزار مربی در برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد سال 92، گفت: زمانی که مربی طرح خود عامل به گفته هایش باشد اعتمادسازی حاصل می شود و نوجوان و جوان با رغبت و میل ارادی خود در کلاس های فراغت مسجد حاضر می شوند.
فوقی با اشاره به اهمیت اجرای پروژه های ارزیابی از برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد، خواستار فعالیت تیمی از اعضای ستاد اوقات فراغت در مازندران با همکاری برخی از مدیران مسئول موفق در امر اوقات فراغت جهت ارزیابی حین اجرا این کلاس ها شد.
وی با بیان اینکه برنامه های فراغتی باید منطبق با نیاز نوجوانان و جوانان باشد، گفت: مطالب مطروحه از سوی مربی باید متناسب با درک و فهم متربی باشد تا علاقه مندی و رضایت از برنامه های فراغتی مسجد حاصل شود.
گفتنی است، زمان آغاز رسمی ثبت نام در پایگاه های اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران همزمان با سراسر کشور از 31خرداد ماه و زمان برگزاری افتتاحیه رسمی در فواصل 19 خرداد امسال همزمان با ولادت حضرت علی اکبر(ع) تا 23 خرداد ولادت حضرت مهدی(عج) اعلام شد.
پایان پیام/
نظر شما