به گزارش خبرگزاری شبستان، آسوشیتدپرس به نقل از رویترز نوشت:رژیم ایران در حالیکه رییس جمهورشان قصد دارد با دنیا ارتباط بگیرد اما دسترسی به راههای ارتباطی از جمله واتساپ را محدود کرده است.
این رسانه نوشت :این رژیم در حالی اقدام به این کار کرده که واتساپ اپلیکیشن محبوبی برای بسیاری از مردم این کشور است.
این رسانه غربی علت فیلتر شدن واتساپ را روحیه یهودی ستیزی ایران مطرح میکند و مینویسد:تنها دلیل محدود کردن واتسیاپ این است که یک آمریکایی یهودی صاحب این نرم افزار است.
این مقاله با اشاره به فیلترینگ فیسبوکدر ایران نوشت :گویی نوعی ترس از شبکه های اجتماعی درایران وجود دارد و بزودی سایر اپلیکیشن ها نیز مانند وایبر و تانگو و غیره در ایران غیر فعال میشوند.
گفتنی است از هفته گذشته تا کنون پس از فیلترشدن برنامه واتساپ صهیونیست ها موج عظیمی علیه ایران به راه انداخته اند و این کشوررا ناقض حقوق آزادی بیان و دارای روحیه یهودی ستیز معرفی کردند اما آسا تنها علت فیلترینگدر کشور همین است ؟آن هم در حالیکه مسئولینی مانند وزیر ارشاد در پی راهی برای استفاده بهینه از این نرم افزار هاست ؟
و یا وزراو رییس جمهور صفحاتی در فیسبوک ایجاد کرده و با دنیا از این طریق در تماسند؟
محمد علی اسفنانی، نماینده فریدن در مجلس ایران که عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است از تصمیم این گروه در فیلترینگ واتساپ دفاع کرده و گفته که "کارگروه به دنبال آن است که محتوای مجرمانه در فضای مجازی تا حد ممکن کمتر شده و دسترسی به فضاهای دارای محتوای مجرمانه به راحتی امکان پذیر نباشد."
واتساپ یک نرم افزار ارتباطی است و در بین کسانی که میخواهند مجانی پیامک بفرستند پرطرفدار است. این اپلیکیشن پیامک کاربران را از اینترنت ارسال میکند. فیسبوک اخیرا این شرکت اطلاع رسانی را به قیمت 19میلیارد دلار خریده است.
کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مسئولیت فیلترینگ سایت ها را بر عهده دارد که بر اساس قانون جرایم رایانه ای مصوب سال ١٣٨٨ به ریاست دادستان کل کشور تشکیل شده و وزیر یا نمایندهٔ وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی از جمله اعضای این کمیته هستند.
شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک در ایران به دستور کمیته تعیین مصادیق مجرمانه فیلتر شده اند.
جمهوری اسلامی در پی اعتراضات سال ١3٨٨، استفاده از فیسبوک و توئیتر را ممنوع و دسترسی به آنها را مسدود کرد و کاربران ایرانی ناگزیرند با استفاده از فیلترشکن از امکانات شبکههای اجتماعی استفاده کنند. با این حال در ماه های اخیر بحث رفع فیلتر فیسبوک، بارها در رسانههای ایران مطرح شده است.
آقای اسفنانی گفته که "در تلاشیم تا نرمافزار فیلتر صفحات با محتوای مجرمانه را به صورت هوشمند طراحی و بومیسازی کنیم، زیرا برای کارگروه بسیار طاقتفرسا و غیرممکن است که صدها هزار صفحه را رصد کرده و تصمیم به فیلتر صفحه خاصی بگیرد."
به گفته این نماینده مجلس عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، "با طراحی نرمافزار فیلتر صفحات با محتوای مجرمانه به طور طبیعی از فیسبوک هم رفع فیلتر شده و تنها صفحات مجرمانه در این شبکه مسدود خواهد شد."
آیا ایران تنها کشور فیلتر کننده است ؟
جواب خیر است . جالب است بدانید بسیاری از کشورهایی که به قول برخی روحیه صهیونیست دوست دارند بسیار پیش تر از ایران واتساپ را فیلتر کردند.
با افزایش کاربران گوشیهای هوشمند، سرویسهای پیام فوری مجانی نیز طرفداران زیاد پیدا کردهاند. واتساپ یکی از پرکاربرترین اپلیکیشنهای پیام فوری آیفون و اندروید به تازگی رکورد 200 میلیون کاربر ماهانه و 20 میلیارد پیام در روز را شکستهاست و این که بسیاری از تماسها در بستر اینترنت انجام برسد باعث کاهش درآمد مخابرات های کشور ها و همچنین عدم توانایی آنها در کنترل امنیت داخلی خواهد داشت.
دو سال پیش عربستان سعودی، هند، لبنان و امارات متحده عربی سرویس ارسال پیام گوشیهای بلکبری را نیز مسدود کرد. علت این اقدام غیرممکن بودن شنود پیامها و قرار داشتن سرورهای بلکبری در کشور کانادا بود.
در کشورهای مختلف جهان، نرمافزارهای رایگان پیامرسان موبایلی تهدیدی برای درآمدهای شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای تلفن همراه به شمار میرود.
سایت خبری الشروق نوشت :آمار نشان میدهد که کاربران فعال واتساپ به 250 میلیون کاربر رسیده و کاربران سرویس اسکایپ که توسط مایکروسافت اداره میشود نیز حدود 208 میلیون است.
برنامه واتساپ در سال 2009 عرضه شد ولی در مدت زمان کوتاهی توانست به یکی از برترین اپلیکیشنهای موبایلی تبدیل شود و در ردیف برنامههایی همچون وایبر، اسکایپ و تانگو جایی برای خود باز کند.
جان کوم مدیر اجرایی شرکت واتساپ میگوید این برنامه روزانه 18 میلیارد پیامک را جابجا میکند.
این رقم از تعداد پیامهایی که شبکه اجتماعی توییتر بین کاربران جابجا میکند، بیشتر است.
چندی پیش مقامات عربستان سعودی با مسدود کردن واتسآپ، شهروندان خود را از دسترسی به خدمات این اپلیکیشن محروم کردند.
در کشورهایی مانند عربستان و قطر دسترسی به اینترنت بسیار محدود است و موضوع قطع اینترنت این کشور در حال بررسی است.
جالب است که در این میان ایران با قطع دسترسی به اینگونه شبکه ها در راستای بومی سازی درآمده و اقدام به ایجاد نرم افزار های مشابه در پهنای باند کشور نموده است.
یک مقام آگاه گفت دسترسی به اپلیکیشن ها ی چت گروهی به مرور انجام میگیرد تا بتوانیم مشابه ایرانی آن را در اختیار کاربران قرار دهیم.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: آسوشیتدپرس به نقل از رویترز نوشت:رژیم ایران در حالیکه رییس جمهورشان قصد دارد با دنیا ارتباط بگیرد اما دسترسی به راههای ارتباطی از جمله واتساپ را محدود کرده است.
کد خبر 365730
نظر شما