به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز(17اردیبهشت) در همایش اصحاب فرهنگ و هنر خراسان رضوی اظهار داشت:فرهنگ و هنر مکمل یکدیگر هستند بنابراین فرهنگ و هنر زیر بنای تحقق اقتصاد مقاومتی درجامعه است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت های فرهنگی جامعه را باید به اصحاب فرهنگ و هنر سپرد، تصریح کرد: اگر بخواهیم ذهن خلاق هنرمند بروز کند باید فضای رشد و نمو هنرمندان را توسعه بدهیم چرا که در فضای رشد آثار فاخربهتر شناسایی می شوند.
کار اندیش گفت: هنرمندان با بهره گیری بهینه از منابع فرهنگی خدمت بیشتری در این حوزه داشته باشند تا در آینده شاهد تحول در عرصه فرهنگ باشیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: حرکت هنرمند در چارچوب قوانین باعث اثرگذاری هنر او در مخاطب می شود و در بین تولیدات در چارچوب قوانین قطعا آثار فاخری وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه فرهنگ زیرساخت پیشرفت همه فعالیت های جامعه است، افزود: باید برای اداره امور فرهنگی از فرهنگ غنی گذشته کشورمان استفاده کنیم بنابراین هنرمندان می توانند مفاهیم فرهنگی ، دینی و مذهبی را در قالب های مختلف هنری به مخاطبین رائه دهند.
کار اندیش گفت: بیش از 80 درصد فعالیتهای کشور در تهران انجام میشود و حدود 2 هزار و 400 نفر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکنند و متأسفانه عمده هزینهها و بودجهها در تهران است که این امر از نواقص فعالیتهای وزارتخانه محسوب میشود.
وی با اشاره به این که در استانهای کشور نیروهای ارزشمندی وجود دارند که باید شناسایی شوند، تصریح کرد: امسال قصد داریم اقداماتی از جمله تفویض اختیار به همراه بودجههای لازم به استانها، تعیین بودجه برای مجتمعهای فرهنگی و تفکیک هر کدام از آنها و واگذار کردن امور فرهنگ و هنر به این نوع قشر جامعه را انجام دهیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: زمانی میتوان فرهنگ را بیشتر معرفی کرد که فرهنگ از زبان هنر بیان شود.
وی افزود: استاندار این استان باید در بخش بودجههای استانی توجه ویژهای به بخش فرهنگ و هنر خراسان رضوی داشته باشد زیرا زیرساخت همه موارد در جامعه فرهنگ است و از اهمیت زیادی برخوردار است.
کار اندیش مدیریت درست در منابع انسانی را از نکات مهم دانست و گفت: در بودجهکشور تنها5/4 درصد به بخش فرهنگ و هنر اختصاص داده شده که33 درصد آن سهم وزارت فرهنگ و ارشاد است.
وی افزود: همچنین بودجه 105 میلیارد تومانی به منظور حمایت از موسسات فرهنگی هنری استانها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص پیدا کرده است که امید است با استفاده بهینه از این اعتبارات بتوان به نحو مطلوبی آنها را در استانها توزیع کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر 600 مجتمع فرهنگی هنری بلا استفاده در کشور وجود دارد که امسال این مجتمع ها با مسئولیت شهرستان ها ساماندهی و تعیین تکلیف می شود.
در ادامه غلامرضا خلیلارجمندی، رییس صندوق حمایت هنرمندان کشور اظهار داشت: باید با هنرمندان مطابق شئونات هنری رفتار شود نه سیاسی چرا که هنر اصلا جایگاه سیاسی ندارد و همه باید بدانند که هنرمندان هر منطقه جزو محبوبترین افراد جامعه هستند.
وی افزود: بیمه تامین اجتماعی، تکمیلی، ویژه و وام هنرمندان از جمله وظایف صندوق حمایت هنرمندان در قبال اصحاب فرهنگ و هنر در سطح کشور است.
دبیر شورای فرهنگ و اقتصاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به این که شورای اقتصاد و فرهنگ در وزارتخانه در سال گذشته تأسیس شد و طبق شعار امسال مقام معظم رهبری، به صورت جدیتری به وظایفش پرداخت بنابراین دولت بازدهم و وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی 4 محور اصلی را در ارتقاء فرهنگ و اقتصاد کشور در نظر گرفته است.
رییس صندوق حمایت هنرمندان کشورساماندهی صنوف فرهنگی، توجه جدی به صنایع فرهنگی، ایجاد و توسعه نهادهای فرهنگی کشور و بهبود عرضه محصولات فرهنگی را چهار محور اصلی ارتقاء فرهنگ و اقتصاد کشور برشمرد.
ارجمندی با اشاره به اینکه اقتصاد خلاق در جهان در 270 نوع شغل فرهنگ و هنر معرفی شده است، گفت: پراکندگی اقلیم در کشور باعث شده است در بخش فرهنگ و هنر مزیتهای نسبی خوبی وجود داشته باشد به گونهای که در بسیاری از شاخههای فرهنگی و هنری، استانها از پایتخت جلو زدند.
وی با بیان اینکه در ابتدا باید هنرمند و هنر را به خوبی شناخت، تصریح کرد: 347 سینما در کشور وجود دارد که بر اساس آمارهای موجود در سال گذشته فروش آنها 24 میلیارد تومان بوده که خوشبختانه طی 2 ماهه نخست سال جاری شاهد فروش سینماها به میزان 12 میلیارد و 800 میلیون تومان بودهایم و این امر نشاندهنده شناخت درست از هنرمندان و هنر است.
رییس صندوق حمایت هنرمندان کشور گفت: توسعه سینماهای کشور یکی از مهمترین برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در سال گذشته روزی را به عنوان سلام سینما قرار دادیم که بسیاری از منتقدان دولت صفهای بسیار مردم در سینماها را با عنوان "مردم محروم به سینمای رایگان علاقه دارند" اشاره کردند اما ما این امر را به عنوان "مردم عاشق سینما هستند" یاد میکنیم و معتقدیم سینما برای مردم باید توسعه و گسترش پیدا کند.
وی افزود: در سال 82 صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان با هدف ارتقای جایگاه اصحاب فرهنگ و هنر و رفع مشکلات معشیتی آنها تاسیس شد.
رییس صندوق حمایت هنرمندان کشور گفت: متأسفانه با وجود بهترینهای فرهنگ و هنر در استانها باز هم شاهد در نظر گرفتن بودجههای این بخش برای تهران هستیم و تلاش میکنیم این مشکل را هر چه زودتر رفع کنیم.
پایان پیام/
نظر شما