به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال و بختیاری، دکتر محمدرضا سپهری، معاون وزیر کار و رئیس موسسه تأمین اجتماعی، صبح امروز ( 18 اردیبهشت) در آیین اختتامیه دومین جشنواره کسب و کار و کارآفرینی استان که در تالار غدیر شهرکرد برگزار شد، گفت: نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری هم اکنون 6/14 درصد است که باید با تلاش جدی و ارائه راهکار های مناسب حداقل 10 درصد کاهش یابد.
وی افزود: توسعه گردشگری و توریسم به عنوان یکی از زیر ساخت های کارآفرینی استان، توجه به آب و طبیعت خدادادی از جمله کشاورزی، گیاهان دارویی و شیلات و احیای رشته های شغلی روستایی از مهم ترین محور های اشتغال زایی چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان کشوری و استانی قرار گیرد.
سپهری تصریح کرد: برای حل معضل بیکاری در کشور نیاز به یک سند توسعه راهبردی مبنی بر انقباض عرضه نیروی کار، انبساط تقاضای نیروی کار و انعطاف بازار کار با توجه به رفع موانع موجود و سیاست های تأخیری و کنترلی می باشد.
وی تأکید کرد: مدیران نهاد های دولتی باید تفکرات خود را سنتی به کارآفرینی و تحول گرایی تبدیل کنند و در این مسیر دولت اقدام به برگزاری دوره های آموزشی کارآفرینی سازمانی برای مدیران نهاد های دولتی کرده است.
سپهری همچنین به رسالت مطبوعات و رسانه ها در این خصوص اشاره کرد و گفت: مطبوعات باید بکوشند تا فرهنگ کار کردم را اصلاح کنند و جهاد دانشگاهی هم در این مسیر نقش تسهیل گری و پرورش دهی افکار و استعداد ها را دارد.
معاون وزیر کار با بیان اینکه اشتغال زایی مبتنی بر تفکر مهندسی بدون سنجش بازار محکوم به شکست است، افزود: کارآفرین باید قبل از تولید نیازهای بازار را به طور جدی و کارشناسی شده بسنجد.
سپهری به مفهوم چند وجهی کارآفرینی اشاره کرد و اظهار داشت: برای تحقق کاهش بیکاری در جامعه باید مهرات های نرم افزاری را پرورش داد و در ای مسیر پارک های رشد می توانند به عنوان میانجی بین دانشگاه ها و بازار کار، جوانان فارغ التحصیل را یاری کنند.
وی از برگزاری دوره های آموزشی کارآفرینی برای کودکان 4 تا 6 ساله در کشور خبر داد و خاطر نشان کرد: در این دوره ها با تهیه کتاب و نرم افزار آموزشی مناسب سعی می شود تا خلاقیت و نوآوری کودکان کشف شده و پرورش داده شود.
مدیرکل کار و امور اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری نیز در این مراسم گفت: در سال 84 نرخ بیکاری استان 6/17 درصد بوده است که طی پنج سال به 6/14 درصد کاهش یافته و این درحالی است که هنوز هم با رقم بالایی روبه رو هستیم.
پرویز سلطانی، آمار بیکاران ثبت نام شده در اداره کار و امور اجتماعی استان را 9 هزار نفر برشمرد و افزود: 30 درصد از این افراد بانوان تحصیلکرده می باشند که این رقم به منزله هشداری جدی برای مسئولان به شمار می رود.
وی از شناسایی یک هزار و 200 کارآفرین نمونه در استان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر نرخ تقاضای اشتغال در استان 12 درصد بالاتر از تقاضای اشتغال در سطح کشور است.
سلطانی، ایجاد 35 هزار فرصت شغلی در استان را از جمله برنامه های اداره کار و امور اجتماعی استان در سال 90 عنوان کرد و گفت: جذب سرمایه یک هزار میلیارد توامنی برای استفاده در بخش های کارفرمایی، خانگی و خود اشتغالی از دیگر برنامه های این نهاد در سال جاری می باشد.
وی تأکید کرد: توجه به اشتغال خانگی بعنوان یکی از منابع تولید ثرت در کشور باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد چراکه یکی از راهکارهای رفع بیکاری تبدیل هر خانه به یک کارخانه است.
گفتنی است، در این آیین از تعدادی از کارآفرینان نمونه استان تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما