رضا کحالی، شهردار لاهیجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به نقش سلامت و محیط زیست پاکیزه در داشتن شهری اسلامی اظهار کرد: شهر و شهرنشینی، امروزه از مهمترین موضوعات اجتماعی است که میتواند عناصر فرهنگی و فرایندهای ناشی از تاثیر انسان و محیط پیرامون او را دچار تحول کند.
وی خاطرنشان کرد: شهر موجود زندهای است که چنانچه از یک الگو و روش واحد و سالم در حرکت رو به رشد خود تبعیت نکند، ناسازگاری عناصر تشکیل دهنده آن، آرامش و بهداشت روانی را مختل و صحنه اجتماع را محلی برای آشفتگی قرار داده و کارکردها و نقشهای مختلف اجتماعی را متزلزل میکند.
شهردار لاهیجان، پاکی و آراستگی شهر و هوای آن را از ویژگیهای شهر اسلامی برشمرد و گفت: برای داشتن شهر پاک و آنچه در آموزههای اسلامی از آن به عنوان بلد طیبه یاد شده باید نقش مهمی برای شهروندان، روابط اجتماعی و رفتارهای تعیین کننده در سلامت و پاکیزگی شهر قائل باشیم.
وی در ادامه به اقدامات شهرداری لاهیجان در حوزه جمع آوری زباله اشاره واظهار کرد: 75 درصد در شهر لاهیجان و 17 بخش و روستای نزدیک به این شهر زبالههای خود را برای دفن به لاهیجان میآورند.
کحالی بخشهای سیاهکل، چاف، رودبنه و دیلمان را از مهمترین این بخشها برشمرد و گفت: اگر زبالهها تنها مربوط به شهر لاهیجان باشد وضعیت کنترل شده است.
وی اضافه کرد: شهرداری لاهیجان با اجرای طرح تفیکیک از مبدا بسیاری از مشکلات مربوط به جمع آوری و دفن زباله را حل کرده است.
شهردار لاهیجان یادآور شد: شهرداری پسماند و مواد قابل بازیافت را از شهروندان تحویل گرفته و در عوض به آنها بن خرید و کسری عوارض میدهد.
وی افزود: این مواد تفکیک شده را اگر فرزند خانواده بیاورد لباس ورزشی، مادر خانواده بیاورد مواد شوینده اگر پدر خانواده بیاورد، بن کسری عوارض نوسازی تحویل میگیرد.
کحالی، موفقیت اصلی در موضوع جمع آوری زباله و موفقیت کامل اجرای طرح تفکیک از مبدا را در آموزش دانست و گفت: آموزش به دانش آموزان موفقیت خوبی نصیب شهرداریها میکند.
شهردار لاهیجان با بیان اینکه برای داشتن شهری پاک و ترسیم شده در آموزههای اسلامی ناگزیر از آموزش به ویژه در سنینی ابتدایی هستیم، اظهار کرد: دور ریختن موادی که قابل بازیافت هستند و در واقع سرمایه کشور برای تهیه دوباره آنها هزینه میشود، اخلاقی و اسلامی نیست.
پایان پیام/
نظر شما