به گزارش اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر نامدار عبداللهیان، معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمانهای آموزش فنی و حرفهای کشور و آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اهداف و برنامههای این سازمان گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور متولی امور تخصصی آموزش و پرورش است و حدود 112 هزار دانشآموز استثنایی زیر نظر این سازمان قرار دارند.
وی با بیان اینکه این دانشآموزان استثنایی به هفت گروه عمده تقسیم میشوند، خاطرنشان کرد: 50 درصد دانشآموزان استثنایی را افراد کمتوان ذهنی تشکیل میدهند و آسیبدیدگان بینایی، شنوایی، جسمی، حرکتی، چندحرکتی و اختلالات رفتاری و حرکتی از دیگر گروههای معلولان هستند.
وی با اشاره به برنامههای سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خاطرنشان کرد: توسعه مشارکت مردمی یکی از محوریترین سیاستهای وزارت آموزش و پرورش است.
دکتر عبداللهیان تصریح کرد: بر اساس اسناد بالادستی توانمندسازی دانشآموزان استثنایی یکی از محوریترین سیاستهای سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور است.
وی با بیان اینکه برنامههای این سازمان بر اساس سند بنیادین تحول، برنامه پنجم توسعه، اساسنامه آموزش و پرورش و سیاستهای محوری وزیر آموزش و پرورش اجرا میشود، خاطرنشان کرد: در این اسناد به صراحت به سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور مأموریت داده شده است تا معلولان را توانمند سازند که برای تحقق این امر برنامهریزیهای لازم برای آموزش دانشآموزان از طریق واحدهای آموزش فنی و حرفهای انجام شده است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ادامه داد: در حال حاضر 300 واحد آموزشی مستقیما فعالیتهای آموزش فنی و حرفهای را به دانشآموزان استثنایی ارایه میکنند.
وی با بیان اینکه فضا برای مشارکت و همکاری با سازمان فنی و حرفهای فراهم است و تجهیزات بسیار خوبی در این مراکز وجود دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس شایستگیها و توانمندی معلولان حدود 18 رشته در بخش فنی و حرفهای به دانشآموزان استثنایی آموزش داده میشود.
وی با اشاره به محدودیتهای دانشآموزان استثنایی یادآور شد: پیشنهاد میکنم فاصله زمانی آزمونها را افزایش دهیم و در آزمونها مهارتهای فنی دانشآموزان استثنایی در اولویت قرار بگیرد.
دکتر عبداللهیان با اشاره به آثار مثبت تفاهمنامه مشترک بین سازمانهای فنی و حرفهای و آموزش و پرورش استثنایی کشور تأکید کرد: تلاش میکنیم تا در صاحبان هدف که در بخش خصوصی میخواهند از این دانشآموزان استثنایی استفاده بکنند تغییر نگرش ایجاد کنیم چرا که این دانشآموزان علیرغم محرومبودن از نعمت استعدادهای خدادادی افرادی تلاشگر، صادق و امین هستند.
وی دانشآموزان استثنایی را یک نیروی مولد در جامعه عنوان کرد و افزود: پاشنه آشیل اشتغال دانشآموزان در مراکز فنی و حرفهای قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما