مهندس علیرضا شعبان نژاد، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با اشاره به وضعیت شالیزارهای زیر کشت در استان اظهار کرد: 97 درصد از شالیزارهای گیلان زیر شخم اول رفته و 98 درصد از کشاورزان خزانه گیریها را انجام دادهاند.
وی میانگین نشای استانی برنج را 30درصد اعلام کرد و گفت: این میزان در برخی شهرستانها به 60 درصد رسیده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان یادآور شد: 60 درصد از خزانههای نشای برنج آماده ورود به شالیزارها هستند و اگر آب مناسب باشد میتوانند وارد مزرعه شوند.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی گیلان از بهمن ماه برای حضور کشاورزان در مزارع اطلاع رسانی کرده است، گفت: ورود همزمان کشاورزان در مزارع و آماده سازی زمین برای کشت دوم و مدیریت آب مفید خواهد بود.
رویه کنونی کشاورزی در گیلان نامناسب است
شعبان نژاد، رویه کنونی کشاورزی در گیلان را نامناسب خواند و خاطرنشان کرد: کشاورزی گیلان و رفتار کشاورزان استان نیازمند تغییر است.
وی تاکید کرد: در برخی مزارع آب وجود دارد اما از آن استفاده نمیشود و یا برخی کشاورزان با وجود آب نسبت به شخم و کشت برنج بیتفاوت هستند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: با تداوم این روند کشاورزانی که در پایین دست هستند، آسیب میبینند.
وی از ابلاغ تقویم زراعی در چند ماه مانده به آغاز سال زراعی به مناطق مختلف گیلان خبر داد و گفت: نتیجه این امر همزمانی کشت و شخم با استفاده از روان آبها بود.
شعبان نژاد با تاکید بر برنامه ریزی کردن بر منابع آب داخل استان، اظهار کرد: کشاورزان باید بر منابع آب داخل استان حساب کرده و روی آب سدها زیاد حساب نکنند.
هشت درصد مزارع گیلان در معرض تنش آبی
وی روستاهای در معرض تنش آبی گیلان را 94 روستا اعلام کرد و گفت: 19 هزار و 400 هکتار که هشت درصد مزارع گیلان میشود در معرض تنش آبی هستند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان بالا رفتن دبی آب را برای چند روز و تا پایان نشای برنج راهکاری برای کاهش آسیبها به کشاورزان دانست و افزود: حداقل دبی آب برای چند روز باید 210 باشد تا کشاورزان به فعالیتهای کشاورزی خود برسند.
وی با اشاره به طرحهای جهاد کشاورزی گیلان برای استفاده بهینه از منابع آب داخل استان، گفت: احداث سدهای لاستیکی و بتونی کردن نهرها میتواند از اتلاف آب جلویگری کند.
شعبان نژاد در اختیار مردم گذاشتن تاسیسات آبرسانی را از دیگر راهکارهای مدیریت آب کشاورزی گیلان اعلام و اظهار کرد: باید مدیریت تاسیسات آبرسانی در اختیار مردم و به ویژه دهیاران باشد تا تاسیسات آبرسانی بعد از استفاده در فصل کشاورزی، به حال خود رها نشوند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان پایش روزانه میزان کشت، حضور نیروهای ستادی و صف در بازرسیهای محیطی و اطلاع رسانی گسترده از طریق رسانههای عمومی و فرمانداران را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی گیلان برشمرد و اظهار کرد: با تامین اعتبار 500 میلیون تومان 60 دهنه آب بند مرمت شد.
پایان پیام/
نظر شما