محمدکریم شهرزاد، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر مبارزه با مفاسد اقتصادی در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: مقابله با مفاسد اقتصادی ابعاد مختلفی دارد که همه دستگاهها باید در این عرصه فعال شوند.
وی اظهار کرد: برای مقابله با مفاسد اقتصادی یک بحث، بحث پیشگیری است که اصولا ما قوانینی را که تصویب میکنیم و ساختارهایی را که تعریف میکنیم نظارتپذیر باشند و از قبل جلوی سوء استفادهها را با استفاده از قوانین بگیریم.
شهرزاد ادامه داد: مسئله دیگر این است که دستگاههای اطلاعاتی به محض شکل گرفتن اینگونه سوء استفادهها آنها را شناسایی کنند و در نطفه خفه کنند.
وی بیان کرد: مبحث دیگر مقابله با عناصر و جریاناتی است که از این سدهای مختلف عبور کردند و یک فساد مالی را مرتکب میشوند که بایستی قوانین و برخوردهای ما به گونهای باشد که حالت بازدارندگی داشته باشد که اگر فرد خاطی احساس کند تخلف او هزینه سنگینی ندارد آن را تکرار خواهد کرد.
وی بیان کرد: استفاده از تجربیات کشورهای دیگر و تطبیق آنها با شرع مقدس و اسلام و بومیسازی آنها نیز میتواند در این زمینه یاریرسان ما باشد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: در این زمینه قدمهای خوبی در کشور برداشته شده است ولی پیش از همه مبارزه با مفاسد اقتصادی همکاری قوای مختلف را میطلبد.
وی با بیان اینکه مقابله با مفاسد اقتصادی باید به صورت یک فرهنگ عمومی باشد و وارد معادلات سیاسی نشود، گفت: ما باید مبارزه با مفاسد اقتصادی را به عنوان یک فرهنگ بپذیریم و به ویژه در امسال که سال جهاد اقتصادی است سعی کنیم که این فرهنگ را نهادینه کنیم.
شهرزاد با تأکید بر اینکه برای سالمسازی اقتصاد باید با مفاسد اقتصادی مقابله شود، یادآور شد: ما باید زمینه تلاش مشروع و تولید ثروت را از مسیرهای صحیح در کنار مبارزه با مفاسد اقتصادی فراهم آوریم و در این زمینه بایستی بیش از آنکه تبلیغ شود کارهای عملی انجام شود و نتایج آن را در اقتصاد ببینیم.
وی گفت: درست است موفقیت ما در این زمینه تا حدودی نسبی است ولی هنوز کارهای زیادی است که ما باید آنها را انجام دهیم.
وی با اشاره به وظایف مجلس در بحث مفاسد اقتصادی یادآور شد: ما در مجلس باید قانونگذاری کنیم که قوانینی آیندهنگر، کارشناسیشده و جامع در این زمینه به تصویب برسانیم که این قوانین قابل تفسیر و تأویل نباشند و شفاف و ساده بیان شده باشند.
وی بیان کرد: اگر قوانین مبهم به تصویب برسانیم دیوانسالاری را گسترش دادیم و خود این باعث بزرگ شدن تشکیلات دیوانی میشود و نظارت ما را با اشکال مواجه میسازد.
شهرزاد در عین حال با تأکید بر بکارگیری سیستمهای IT در ساختارهای اداری و اقتصادی کشور بیان کرد: ما باید به ساماندهی امور بانکی و علم و آمار نیز توجه داشته باشیم زیرا بسیاری از این فسادها باید از لحظ آماری آنالیز شوند.
وی گفت: هیچکس در کشور نبایستی از نظر پاسخگویی نسبت به تخلفات خودش در امان باشد، هر کس در هر مرتبهای که باشد باید در مقابل قانون پاسخگو باشد.
وی تأکید کرد: یک مسئله که مطرح میشود باید مسیر قانونی خودش را طی کند و نتایج آن باید به اطلاع مردم برسد و افرادی که محکوم شدهاند باید اسامی آنها به اطلاع همگان برای عبرت گرفتن و ایجاد امنیت در جامعه به اطلاع افکار عمومی برسد.
شهرزاد با بیان اینکه بحث مقابله با فساد یک بحث فراجناحی و فراقوهای است، تأکید کرد: همه دستگاهها باید در یک ارتباط هماهنگ و با یک اراده قوی به دنبال این باشند که بحث مفاسد اقتصادی را بحثی جناحی ندانند و به هیچوجه آن را با خطبندیهای سیاسی عجین نکنند.
وی خاطرنشان کرد: هر کس تخلف میکند و به هر جا وابسته است و به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شده است بایستی برخورد یکسانی همانند برخوردی که با دیگران میشود با او شود.
پایان پیام/
نظر شما