به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، علی اکبر صفی پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، در نشست هماهنگی نخستین جشنواره فرهنگی هنری "یک روز با حیدربابای شهریار"، اظهارکرد: شهریار شاعری نکته سنج و سخندانی چیره دست بود که فرهنگ ایرانی واسلامی را با ظرافت و شیوایی خاصی به سلک نظم کشیده و بیت بیت این منظومه دلنشین از گرانبهاترین آثار ذوق و اندیشه ایرانی است.
وی حیات فرهنگی استاد شهریار را سرشار از مضامینی ناب برای سوژه پردازی و خلق آثار توسط هنرمندان در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری عنوان کرد و گفت: شهریار ملک سخن، نقشی مانا درغنا بخشیدن و باروری درخت تناور فرهنگ این مرز و بوم داشته و نامگذاری روز ملی شعر و ادب به نام این استاد مسلم شعر فارسی و آذری حرکتی به جا بوده و مایه مباهات است.
صفی پور گفت: برگزاری جشنواره فرهنگی هنری حیدربابا نه تنها تکریم استاد شهریار، بلکه تکریم هنر تک تک هنرمندان و آفرینش گرانی است که با مطالعه آثار نغز استاد شهریار با او هم آوا شده و شکوه احساس او در منظومه حیدربابا را گاه نقش زده، گاه به تحریر کشیده و گاه در ساز عاشیق ها مینوازند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی افزود: برگزاری این جشنواره به نوعی موجب ایجاد نشاط فرهنگی در جامعه شده و حرکتی پویا و جریان ساز است که به جهت حضور هنرمندان رشته های مختلف در کنار هم، هم باعث اتحاد و یکدلی و هم موجب ایجاد فضای تعاملی مناسب و انتقال تجربیات می شود.
وی افزود: برگزاری این جشنواره و بزرگداشت شهریار شعر ایران که اشعار وی عصارهی فضیلت و باورهای معنوی است، فرصت مغتنمی است تا پیشینه پرافتخار ایران و آذربایجان در عرصهِ شعر و ادب مورد واکاوی قرار گرفته و برای نسل جوان و آیندگان تبیین شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی، از اصحاب فرهنگ و هنر دعوت کرد تا با حضور و ارائه آثاری گرانسنگ و درخور در معرفی چهره این شاعر چیرهدست و این شخصیت بزرگ ادبی معاصر در سطح بینالمللی اهتمام ورزند و رسالت خود را در تبیین هویت آذربایجان و جایگاه شاخص این مرزو بوم در شعر و ادب ایران زمین به انجام رسانند.
بازسازی خانه فرهنگی تاریخی شهریار
صفی پور گفت: استاد شهریار از ستون های خیمه ادبیات معاصر ایران زمین است و نباید غبار فراموشی بر کوچه باغهای خانهی پدری و زادگاه استاد شهریار در روستای تاریخی خشکناب، بنشیند.
وی اظهارکرد: استاد شهریار به وطن و زادگاه خود علاقه وافری داشت و کودک وار به دامان پرمهر زادگاه خویش آویخته و منظومهای را آفریده است که بیت بیت خوشآهنگ و دلنواز آن مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و براین اساس صفای باطن و زلال شعرهای روان و دلنشین استاد شهریار باید در کوچه باغهای این روستای تاریخی طنین انداز شده و این مکان ارزشمند به کانون توجه گردشگران و دوست داران شهریار شعر ایران تبدیل شود.
صفیپور اظهار امیدواری کرد، تا برگزاری جشنواره فرهنگی هنری حیدربابا زمینهی بازسازی این خانه فرهنگی تاریخی را فراهم آورد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی هنری حیدربابا با گستره ملی و در رشتههای مختلف، تصریح کرد: این جشنواره به نوعی مجمع اصحاب فضل و هنر و ادب خواهد بود و آثار تولید شده در آن جمع بندی و داوری شده و همزمان با روز ملی شعر و ادب در قالب مجموعهای نفیس رونمایی خواهد شد.
براساس این گزارش، جشنواره فرهنگی هنری حیدربابا 9 خردادماه 93 در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد و در پای کوه حیدربابا برگزار شده و شرکت در این جشنواره برای همه گروههای سنی و در هر سطحی آزاد است و هنرمندان علاقمند می توانند با مراجعه به وب سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و یا از طریق انجمن های ادبی و آموزشگاه های هنری وابسته به این اداره کل نسبت به ثبت نام در بخش جشنواره اقدام کنند.
پایان پیام/
نظر شما