انوش بهبودی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: در اقدامی از سوی واحد پژوهش و تحقیقات این اداره کل، جغرافیای وقایع دفاع مقدس استان گیلان در 28 قطعه تابلو در ابعاد 50 در 70 در محل بنیاد حفظ آثار گیلان به نمایش در آمده است.
وی با بیان اینکه هدف از این کار فرهنگی، آشنایی مخاطبین با اماکن و نقاط جغرافیایی تاثیرگذار در دوران دفاع مقدس است، افزود: در تابلوی جغرافیای وقایع دفاع مقدس گیلان مواردی همچون مراکز آموزشی، تجهیز، اعزام رزمندگان به جبههها، شهدا، معراج شهدا، تشیع و خاکسپاری، پشتیبانی جنگ(جمعآوری کمکهای مردمی و ارسال به جبهه) و مهاجرین جنگ تحمیلی(اسکان و پذیرایی در استان گیلان)، بریده جراید مربوط به گزارش بمباران در گیلان، بمباران مناطق مسکونی با مختصات طول و عرض، عکسها و پیوستهای تاریخ وقوع حوادث به نمایش گذاشته شده است.
بهبودی، اضافه کرد: در طول سالهای دفاع مقدس یکی از وقایع مهم مربوط به اعزام رزمندگان به جبهههای حق علیه باطل است که از حال و هوای خاصی برخوردار بود.
وی گفت: اعزام رزمندگان در شهرستان رشت معمولا از میدان شهدا(شهرداری-مرکز شهر) به سوی جبهههای جنگ صورت میگرفت و همواره با حضور پر شور مردم، مسئولان انقلابی و روحانیان همراه بود که باعث دلگرمی و افزایش روحیه برای رزمندگان در آن سالها میشد که هنوز در اذهان مردم شهید پرور و انقلابی رشت زنده است.
بهبودی با اشاره به اینکه اولین گروه رزمندگان گیلانی اوایل مهر ماه 1359 به استعداد یک گروهان متشکل از پاسدارن و بسیجیان به منطقه سرپل ذهاب اعزام شد، ادامه داد: با شهادت 13 تن از این گروه و تشیع پکر پاکشان در رشت این میدان به نام میدان شهدا ذهاب، مزین شد.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان جنگ تحمیلی حدود 50 هزار رزمنده به جبهههای حق علیه باطل اعزام شدند.
بهبودی در ادامه با اشاره به اینکه پیش از این نمایشگاه، نمایشگاهی با معرفی سرداران و فرماندهان شهید استان گیلان در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان به نمایش در آمده بود یادآور شد: امیدواریم در آینده نزدیک این 2 نمایشگاه برای بهره بری بیشتر مخاطبین در مکان نمایشگاهی به معرض دید عموم درآید.
پایان پیام/
نظر شما