به گزارش خبرگزاری شبستان، ویژه برنامه «روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی» به همراه رونمایی از دو کتاب جدید در حوزه ارتباطات با حضور دکتر محمد مهدی مظاهری مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر اساتید و کارشناسان و اصحاب رسانه در روز ارتباطات و روابط عمومی (شنبه 27 اردیبهشت 1393) از ساعات 9 تا 13 برگزار شد.
اجرای پانل دوم این برنامه تحت عنوان «ارتباطات سیاسی، مسائل داخلی» با سخنرانی دکتر هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر نعمتالله فاضلی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دکتر بابک دربیکی مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت.
دکتر هادی خانیکی در این ویژه برنامه اظهار داشت: دسترسی به اطلاعات و جریان آزاد اطلاعات برای عموم مردم راه را برای سانسور و ممیزی به شکل گذشته بسته است.
وی افزود: تغییرات در حوزه رسانه باعث شده است که نهادهای مدنی فعال شوند و بتوانند در عرصه سیاست تاثیرگذار باشند.
خانیکی با تاکید بر اینکه رسانه ها به اصلاح روند جامعه کمک می کنند عنوان کرد: رسانه ها باید با وجود تفاوت ها و اختلافات به رسمیت شناخته شوند و در یک ساختار دموکراتیک فعالیت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه رسانه های سیاسی در جهت دادن به نخبگان سیاسی موفق نیستند گفت: تکثیر روزافزون رسانه ها باعث شده که در مضمون آنها هیچ پیشرفتی و تغییری حاصل نشود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: این رویه در صدا و سیما نیز حاکم است به شکلی که شبکه های مختلفی ایجاد شده که در محتوا با یکدیگر یکسانند.
خانیکی تاکید کرد: رسانه ها برای نقش آفرینی مثبت در حوزه سیاست و کمک به ارتباطات سیاسی باید گروه های نخبگان و سیاستمداران را به تفاهم و توافق سوق دهند.
سخنران بعدی پانل دوم دکتر بابک دربیکی مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که در سخنرانی خود گفت: وقتی از ارتباطات سخن به میان می آید نمی توان نقش رسانه ها را در ارتباطات اجتماعی نادیده گرفت و طبیعی است که این دو با هم پیوند ناگسستنی دارند.
وی اظهار داشت: امروز با ایجاد تغییرات در شکل ارتباطات، شرایط جدیدی در عرصه اجتماعی رقم خواهد خورد.
به گفته دربیکی در واقع تغییر ابزار ارتباطی و تغییر در فناوری آنها، صرف نظر از محتوا، خود مفاهیم جدید و مناسبات جدیدی را در جامعه به وجود می آورد.
مشاور وزیر ارشاد اضافه کرد: این مناسبات جدید در شکل دهی روابط عمومی و نیز نوع جدید از زندگی اجتماعی نقش آفرینی می کنند که برای تاثیر گذاری باید محتوای متناسبش را تولید کند.
مدیر کل مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هرچه سرعت تغییرات در فناوری ارتباطی بیشتر باشد؛ فارغ از محتوا، سرعت تحولات اجتماعی نیز در این حوزه بیشتر می شود از این منظر که جامعه به طور مداوم با مفاهیم جدیدی سر و کار دارد که به اشکال مختلف، روزانه برای گذارن زندگی اجتماعی اش به آنها وابسته است یا حداقل به بخشی از آن نیاز دارد.
مدیر کل مرکز روابط عمومی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنانش، گفت: هم اکنون در رابطه با شبکه های اجتماعی سیاست ما نا روشن است و این وضعیت شاید بخش مهمش مربوط به سرعت تحولات در این حوزه است.
وی اضافه کرد که در این حوزه دغدغه ها و پرسش های زیادی مطرح می شود و به سرعت تغییرات ایجاد می شود و شرایط نیز به دنبال آن تغییر می کند از این رو هم ناظران عمومی و هم دستگاه بوروکراسی دولتی از این سرعت تحولات جا می مانند و به همین خاطر اصلا گاهی برخی از پرسش ها محلی از اعراب پیدا نمی کنند.
دربیکی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش رسانه ها در دوره های مختلف انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: تا برنامه چهارم توسعه ما اساسا خیلی به سیاست گذاری رسانه ای توجه نداشتیم و تقریبا از برنامه چهارم به طوری جدی ما وارد این حوزه شدیم.
وی افزود: آنچه مسلم است،همچنان به دلایل مختلف به سیاست های رسانه ای نپرداخته ایم و یا نتوانسته ایم بپردازیم.
27 اردیبهشت ماه با تصویب شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز ارتباطات و روابط عمومی در تقویم رسمی کشور ثبت شده و دست اندرکاران امور روابط عمومی و علوم ارتباطات همه ساله با اجرای برنامه های مختلف این روز را گرامی می دارند.
ویژه برنامه های بزرگداشت روز ارتباطات و روابط عمومی روز شنبه با حضور دکتر محمد مهدی مظاهری مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر یحیی طالبیان، محمد خدادی مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دکتر یونس شکرخواه، دکتر هادی خانیکی، دکتر نعمت الله فاضلی و دکتر بابک دربیکی و شماری از اساتید حوزه علوم ارتباطات و رسانه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما