مردمی بودن مهم ترین وی‍ژگی کتابخانه های مساجد است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با تأکید بر تقویت و تجهیز کتابخانه های مساجد، اظهار داشت: مردمی بودن مهم ترین خصیصه ای است که کتابخانه های مساجد را از دیگر کتابخانه ها متمایز می کند.

حجت الاسلام محمد آفتابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، به خبرنگار شبستان گفت: علی رغم ظهور و بروز فناوری های جدید، کتاب و کتابخوانی، هنوز در میان مخاطبان و علاقه مندان به مطالعه و تحقیق جایگاه ویژه خود را دارد و بخشی از سبد فرهنگی این اقشار را به خود اختصاص می دهد و البته تاثیرات خود را بر میزان اطلاعات و آگاهی افراد جوامع گذاشته است.


وی با بیان اینکه رشد و توسعه هر جامعه ای ریشه در رشد فکری و فرهنگی آن دارد، گفت: برای یک ملت، خسارت بزرگی است که افراد آن با کتاب سروکار نداشته باشند.


حجت الاسلام آفتابی در ادامه با اشاره به فعالیت 235 کانون فرهنگی هنری مساجد با دارا بودن 175 باب کتابخانه، اظهار داشت: مردمی بودن مهم ترین خصیصه ای است که کتابخانه های مساجد را از سایر کتابخانه ها متمایز می کند.


وی تصریح کرد: این نوع کتابخانه ها با توجه به نیازهای خاص جامعه که اغلب از جوانان تشکیل می شود، مجموعه سازی می شوند و والدین با اطمینانی، مثال زدنی فرزندان خود را به حضور در این مکان تشویق می کنند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه اظهار داشت: با تأسیس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد در سال 1371، راه اندازی، ساماندهی و تجهیز کتابخانه های مساجد در سراسر کشور آغاز شد.


وی گفت: کتابخانه های مساجد به عنوان نهاد مکمل کتابخانه های عمومی و در راستای اهداف کانون های فرهنگی و هنری مساجد و به منظور ارتقای سطح علمی و فرهنگی اقشار جامعه مسجد به ویژه جوانان و نوجوانان در سطح کشور مورد توجه و اقبال خاص قرار گرفت.


حجت الاسلام آفتابی یادآور شد: تقویت بنیه علمی جوانان، آشنایی با مفاهیم و اصول اسلامی، تربیت نسلی آماده برای سازندگی آینده کشور اسلامی و تربیت مبلغانی آگاه در حوزه عقاید محکم اسلامی، از جمله اهدافی است که در پی گیری و توجه به امور کتابخانه های مساجد مورد توجه بوده است.


وی با بیان اینکه توجه به کانون های فرهنگی هنری مساجد و تقویت و ارتقای این مراکز به ویژه کتابخانه های مساجد از ضرورت های امروز است، تصریح کرد: وظیفه همه افراد فرهیخته و همه نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت هرچه بیشتر مسئله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند و در یک کلام، به منظور بسیج همگانی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپا خیزند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با اشاره به پتانسیل ها و قابلیت های منحصر به فرد موجود در مساجد، اضافه کرد: تهیه تجهیزات لازم برای کتابخانه های مساجد، شناسایی نیازهای بهره گیران کتابخانه های مساجد و تهیه منابع اطلاعاتی(کتاب، فیلم و نرم افزار) متناسب با نیاز آنها باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه پنجم توسعه در خصوص تاسیس کانون های فرهنگی هنری در یک چهارم مساجد کشور، گفت: خوشبختانه استان کرمانشاه تا دو سال آینده در یک چهارم مساجد استان کانون فرهنگی هنری را تاسیس می کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 36871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha