تشدید جنجال ها بر سرپرونده مک فارلین/کدام گروه راست می گویند؟

خبرگزاری شبستان: چندی است که جنجال هایی بر سر پرونده مک فارلین در کشور ایجاد شده و دو گروه نظرات متفاوتی در این خصوص ارایه می دهند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، چندی است که جنجال هایی بر سر پرونده مک فارلین در کشور ایجاد شده و دو گروه نظرات متفاوتی در این خصوص ارایه می دهند و در آخرین اظهار نظر آیت الله هاشمی رفسنجانی روز گذشته تاکید کرده که امام خمینی (ره) از اول تا آخر در جریان این پرونده بود.

 

بنابراین گزارش، اولین باری که داستان جدیدی بر سر پرونده مک فارلین ایجاد شد، مستند من روحانی هستم بود که در آن راوی بر تاثیر و حضور حسن روحانی در به انجام رسیدن این پرونده تاکید می کند.

 

راوی مستند «من روحانی هستم» با تکیه بر خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی می گوید: یکشنبه ٤ خرداد ١٣٦٥ / ١٥رمضان ١٤٠٦ / ٢٥می ١٩٨٦ آقای [محسن] کنگرلو اطلاع داد که هواپیمای حامل قطعات گران‌قیمت آمریکایی – که با پاسپورت ایرلندی آمده‌اند و به نام ایرلندی هستند – در فضای تهران است. به آقای دکتر روحانی گفتم که برای کنترل قطعات و اداره مسائل سیاسی و مذاکرات همکاری کنند.


افطار میهمان نخست‌وزیر بودیم. آقایان [محسن] کنگرلو [مشاور نخست‌وزیر] و [احمد] وحیدی [مسوول اطلاعات سپاه] آمدند. گزارش وضع هیات آمریکایی را دادند. یک‌چهارم قطعات هاک درخواستی را آورده‌اند. آقای مک فارلین مشاور ویژه ریگان و شخصیت‌های حساس دیگر آمریکا در هیات‌اند. برای سران کشور ما کلت و شیرینی، هدیه آورده‌اند و خواهان ملاقات با سران‌اند.


قرار شد هدیه را نپذیریم و ملاقات ندهیم و مذاکره را در سطح دکتر هادی و دکتر روحانی و مهدی‌نژاد مخفی نگه داریم و [مذاکرات] محدود به مساله گروگان‌های آمریکایی در لبنان و دادن قطعات هاک و چند قلم دیگر اسلحه [باشد]. آنها بیشتر خواهان مذاکره در مسائل کلی و سیاسی‌اند. می‌خواهند یک نفر دائما در هواپیمای خودشان برای تماس با خارج از طریق ماهواره بماند. این را هم قبول نکردیم.

 

پس از منتشر شدن این فیلم مستند، دفتر ریاست جمهوری آن را خلاف واقع دانست و شکایتی بر علیه سازندگان فیلم به قوه قضائیه تحویل داد. در واکنشی دیگر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روایت مستند« من روحانی هستم» را خلاف واقعیت عنوان کرد اما در جدید ترین واکنش روز گذشته آیت الله هاشمی رفسنجانی نکاتی را در خصوص پرونده مک فارلین عنوان کرده که تا کنون در جایی به آن اشاره نشده بود.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان چند برنامه دیپلماسی در طول 8 سال جنگ تحمیلی، ماجرای مک فارلین را یکی از نکات قوّت و برجسته عملکرد مسؤولین نظام دانست و گفت: با کاری منسجم و تلفیقی از شیوه‌های پنهان و پیدای دیپلماسی، هم نیازهای نظامی جبهه‌ها در آن مقطع حساس دفاع مقدس را تأمین کردیم و هم نگذاشتیم ابهت انقلاب اسلامی در نگاه جهانیان مخدوش شود که موجب افتخار ایران و رسوایی و بحران در آمریکا شد.

 

هاشمی رفسنجانی با اشاره به بحثهای غیر منصفانه‌ای که این روزها درباره این موضوع میشود، گفت: کسانی که بعضاً آن روزها در جریان امور دفاع مقدس و کشور نبودند، امروزه با اغراض سیاسی، تحلیل‌های تخیّلی میکنند و با تحریف تاریخ در صدد برجسته کردن نقش نداشته خویش در تاریخ انقلاب و دفاع مقدس هستند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «منتقدین ماجرای مک فارلین همیشه هیاهو می کردند»، گفت: در آن زمان که 8 نماینده مجلس میخواستند از وزیر امور خارجه در این باره سؤال کنند و در مطبوعات اعتراض می‌کردند، امام(ره) در بیانیه‌ای معروف «این تذهبون!؟» گفتند و بر آنان نهیب زدند که: حرفهایی را که شما میزنید، رادیو اسرائیل جرأت نمیکند بگوید.

 

وی افزود: چون امام از اول تا آخر در جریان مسئله مک فارلین بودند و بارها در مسیر راهنمایی‌های موثری داشتند، مطمئن بودند که افرادی درصدد شبهه افکنی‌اند و با آن بیانیه آنها را به خوبی از میدان بدر کرد.

 

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر جایگاه و نقش امام (ره) در همه مراحل انقلاب گفت: شخصیتی عالم به زمان، فیلسوف بی نظیر، فقیهی واقعی و افقه، باریک بین و باهوش، مومن، متفکر، عارف و متوکل علی الله، با آن سلامت نفس، انقلاب را آسیب ناپذیر کرده بود و با تدبیر بینظیر همه مسایل را مدیریت میکرد.


گفتنی است ماجرای ایران–کنترا که به ماجرای مک‌فارلین و ماجرای ایران گیت نیز معروف است، به معامله تسلیحاتی ایران با ایالات متحده آمریکا از 20 اوت 1985 تا 4 مارس 1987 (29 مرداد 1364 – 13 اسفند 1365) بازمی‌گردد. در این ماجرا آمریکا از طریق نفوذ ایران سعی در آزادسازی گروگان‌های آمریکایی در لبنان کرد و در ازای آن برخی قطعات ادوات جنگی و نظامی را که به واسطه تحریم امکان فروش آنها به ایران نبود، در اختیار ایران قرار داد.

مک فارلین را واسطه انجام این معامله می نامند.

پایان پیام/

 

کد خبر 368757

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha