به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سینا نظری، سرپرست معاونت فنی مرکز بهداشت استان خوزستان، امروز(29 فروردین) در نشست خبری پیرامون طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در شهرهای مرزی استان خوزستان، با اشاره به با وجود ریشه کن شدن بیماری فلج اطفال در کشور، گفت: از آنجا که کشور عراق هم مرز با ایران است یک مورد مثبت فلج اطفال مشاهده شده، از این رو تصمیم گرفتیم برای احتمال ورود این بیماری به شهرهای مرزی طرح واکسیناسیون را برای کودکان زیر پنج سال برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه این طرح در تمام شهرهای مرزی و برخی مناطق کشور همسایه انجام می شود، اضافه کرد طرح واکسیناسیون در خوزستان و در شهرهای خرمشهر، آبادان، هویزه، دشت آزادگان، برخی روستاهای شوش که سمت عراق هستند، اردوگاه های عراقی ها در گتوند و شوش، برخی مناطق حاشیه اهواز همچون عین 2 و روستاهای حمیدیه اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه در طرح واکسیناسیون 160 تیم 2 نفره ارائه کارت شناسایی درب منازل افراد تحت پوشش می روند و قطره خوراکی را به جامعه هدف که کودکان صفر تا 59 ماه هستند، می دهند، افزود: تیم های اعزامی بعد از دریافت مدارکی دال بر زیر پنج سال بودن کودکان، صرف نظر از واکسینه شدن یا نشدن قبل از تاریخ یاد شده، آنها را مشمول طرح قرار می دهند.
دکتر نظری، با بیان اینکه طرح واکسیناسیون فلج اطفال در دو مرحله 5-3 خرداد و 2 تا 4 تیر ماه انجام می شود، تصریح کرد:: جمعیتی که پیش بینی شده 25 هزار و 640 نفر در محدوده دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است و دانشگاه های علوم پزشکی دزفول و بهبهان نیز آمار جداگانه ای دارند که مستقیما به وزارت بهداشت اعلام می کنند.
وی با اشاره به اینکه در طول مدت زمان واکسیناسیون مراکز بهداشتی و درمانی نیز آماده پذیرش مراجعه حضوری را دارند، عنوان کرد: در کشور ایران مورد مثبت فلج اطفال گزارش نشده و در صورت مشاهده چنین مواردی افراد مبتلا به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی می شوند تا پس از بررسی های لازم علت بیماری مشخص شود.
سرپرست معاونت فنی مرکز بهداشت استان خوزستان، با بیان اینکه این طرح به صورت همزمان در استان هایی همچون ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی و سایر استان های غربی و جنوب غربی به صورت رایگان انجام می شود، اذعان داشت: کشورهای پاکستان، افغانستان و نیجریه سه کشوری هستند که بیماری فلج اطفال در آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران نیز مرز مشترک وسیعی با دو کشور پاکستان و افغانستان دارد از این رو در این زمینه در معرض خطر است و باید اقدامات لازم را در خصوص پیشگیری از این بیماری انجام دهد، یاد آور شد: فلج اطفال ویروسی عفونی است که مهم ترین راه انتقال آن از طریق مدفوعی و دهانی است که راه پیشگیری از آن از طریق قطره خوراکی فلج اطفال است و در موارد خاصی نیز به صورت تزریقی خواهد بود.
وی همچنین از برگزاری کارگاه کشوری آموزشی سه روزه مشاوران استان با موضوع ایدز و بیماری های رفتاری در خوزستان به منظور توانمندسازی کارشناسان این حوزه خبر داد و تاکید کرد: در این کارگاه راه های پیشگیری از رفتارهایی که ممکن است فردیی پس از آگاهی از بیماری خود انجام دهد، آموزش داده می شود.
پایان پیام/
نظر شما