آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران، امروز (19 اردیبهشت) توصیه مشهور پیامبر اکرم(ص) به علم آموزی را بیانگر تاکید اسلام بر همواره دانش آموز و دانشجو بودن مسلمانان دانست و به خبرنگار شبستان گفت: فرهنگ تحقیق و مطالعه، فرهنگ مورد توصیه اسلام برای همه اقشار سنی است.
وی، توجه به ذائقه جوانان را در گسترش رویکرد جوانان به کتابخانه های مساجد موثر ارزیابی کرد و افزود: کتابخانه کانون های مساجد باید به کتاب های خوب، به روز و جوان پسند تجهیز شوند.
آیت الله طبرسی، ایجاد کتابخانه ها را از ابزارهای مهم و تاثیرگذار در کنار مسجد برشمرد و تصریح کرد: مجهز کردن کتابخانه های مساجد به کتاب های معتبر، اعتقادی و اخلاقی یکی از ابزار های مهم و تاثیر گذار در جهت جذب جوانان به این مکان مقدس است.
وی دسترسی آسان مخاطبان به کتاب های مساجد را یکی از ویژگی های کتابخانه های مساجد دانست و خاطر نشان کرد: امانت گرفتن کتاب های مساجد، استفاده از کتاب های کم حجم با محتوای مستند و برابر نیاز جامعه، هدیه دادن کتاب در فعالیت های فرهنگی جهت تشویق از دیگر ویژگی های کتابخانه های مساجد در ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
امام جمعه ساری با اشاره به اینکه کتابخانه های فعال مساجد دارای غنی ترین منابع به شمار می آیند، بیان کرد: از گذشته های دور تا کنون محققان و پژوهشگران بسیاری برای بهره مندی از این منابع در مساجد گرد هم می آمدند و در این مکان مقدس به مباحثه می پرداختند.
وی بر ضرورت احیای کتابخانه های مساجد تأکید کرد و تحقق این مهم را در حقیقت احیای خود مسجد خواند و تصریح کرد: اگر امروز برای بازگشت نقش تاریخی مساجد تلاش و برنامه ریزی می شود به این دلیل است که همه اذعان دارند بهترین مکانی که می شود با کمترین هزینه به مردم خدمات ارائه داد، مسجد است.
آیت الله طبرسی، مساجد را پاک ترین و سالم ترین پاگاه برای توسعه فرهنگ کتابخوانی بیان کرد و افزود: فعال سازی کانون های فرهنگی و هنری و کتابخانه مساجد نیز گامی در راستای بهره مندی از ظرفیت مساجد برای تعمیق و توسعه فرهنگ های ارزشی همچون مطالعه است.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری، شناسایی ظرفیت های مساجد را از بزرگ ترین مأموریت های فعالان مساجد دانست و تصریح کرد: باید تلاش شود تا این ظرفیت ها شناخته و کاربردی شود.
وی، راه اندازی کتابخانه مساجد را نمونه ای بارز از توجه و عنایت به مساجد ذکر کرد و افزود: با اجرای این مهم زمینه جذب و گرایش افراد به ویژه جوانان به حضور مستمر در مساجد فراهم شده است.
آیت الله طبرسی با اشاره به روند توسعه کتابخانه های مساجد پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تصریح کرد: فراگیری و گسترش این کتابخانه در سطح روستاها و مناطق کم برخوردار سبب ارتقای فرهنگ مطالعه و افزایش سرانه می شود.
وی با بیان اینکه عبادت و مطالعه دو امر ضروری برای پیشرفت جامعه محسوب می شوند، اذعان کرد: با توسعه و تجهیز کتابخانه های مساجد می توان همه افراد به ویژه جوانان را به مساجد و کتابخوانی جذب کرد.
پایان پیام/
نظر شما