مهمترین بحران امروز جامعه بحران اخلاق است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی از اخلاق به عنوان مهمترین چالش و مشکل امروز جامعه یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد،دکتر محمد مهدی فرقانی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ظهر امروز (1 خرداد) در گردهمایی روابط عمومی های استان یزد با بیان اینکه برای معلم داشت معلومات اولویت دوم است افزود: اخلاق، رفتار و منش مهمترین اولویت برای هر معلم است.


وی بر لزوم ماندگار شدن فرهنگ در جامعه تاکید کرد و گفت:این روش،منش و اخلاق انسان است که بر جای می ماند و موجب می شود سال ها پس از مرگ نیز یاد او زنده نگه داشته شود.


فرقانی افزود:جوامعی که از توسعه نیافتگی به توسعه یافتگی در حال حرکتند و مسیر گذر از سنت به سمت مدرنیته را طی می کنند مدام در حال جوش و خروش بوده و نگران از دست دادن اعتقادات خود هستند.


وی از توسعه به عنوان گذر یاد کرد و گفت:همه این امور به بسترها و زمینه هایی نیاز دارد که روابط عمومی ها دراین بسترسازی نقش اساسی ایفا می کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه برای توسعه کشور باید انسان هایی توسعه گرا داشته باشیم تصریح کرد: وجود انسان های توسعه گرا در گرو داشتن انسان هایی آگاه است و برای داشتن انسان هایی آگاه باید حاملان و عاملان آگاهی رسالت خود را به خوبی انجام دهند.


وی اضافه کرد: و این عاملان و حاملان آگاهی کسانی جز روابط عمومی ها،رسانه ها و خبرگزاری ها نیستند.


فرقانی با بیان اینکه همه باید زمینه و بستر لازم را جهت توسعه کشور فراهم کنیم اظهار داشت: باید با کمک تشکل ها،گروه ها، فراهم کردن زمینه حضور مشارکت عمومی و مشارکت دستگاه ها این زمینه و بستر را فراهم سازیم.


وی با اشاره به نقش اساسی روابط عمومی ها در تصمیم گیری ها گفت: روابط عمومی ها با انتقال سیاست ها،عملکردها و فعالیت های سازمان به جامعه و انعکاس بازخورد این فعالیت ها به مدیران می توانند نقش موثری را در رویکردهای سازمان ایفا کنند.


فرقانی افزود:همه این فعالیت ها و فرآیندها باید در چارچوب یک نظام اخلاقی معنادار اجرا شود وچیزی که ما امروز در جامعه به آن نیازمند هستیم اخلاق است.


وی از دروغگویی،فساد،اغراق،پرخاشگری و ... به عنوان کالاهی روز جامعه یاد کرد و گفت:در کوچ سنت به مدرنیته باید نگران از دست دادن اخلاق و فرهنگ خود باشیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طبابایی با بیان اینکه ما باید نگران تاریخی باشیم که به آن می بالیدیم اظهار داشت:ما در این گذر خیلی از اصول گذشته خود را از دست داده ایم و در عین حال چیزی را جایگزین آن نکرده ایم.


وی افزود:بنیان های اخلاقی به ما امکان قوام و استحکام یک حرفه را می دهند و اگر این بحران های اخلاقی به هر دلیلی سست شوند حرفه ای ها آسیب می بینند.


فرقانی اخلاق حرفه ای را محصول تمدن و دنیای جدید دانست و گفت:از زمان به وجود آمدن حرفه های تخصصی و وزن قوانین برای آن ها به دنبال آن هستیم تا با وضع قوانینی مانع سوء استفاده از این حرفه ها و قوانین مربوط به آن شویم.


وی با اشاره به جلوگیری قوانین از انجام برخی از سوء استفاده ها تصریح کرد: عامل مهمتری که مانع برخی از سوء استفاده ها می شود اخلاق حرفه ای است.


این استاد دانشگاه گفت:اخلاق حرفه ای در روابط عمومی شامل تولید مدارای اجتماعی،وفاق اجتماعی،هم پذیری،کاهش تضاد و خشونت در جامعه و... است.


فرقانی با بیان اینکه روابط عمومی در یک جمله یعنی پایبندی به حقیقت و احترام به آگاهی جوامع اظهار داشت: فرهنگ روابط عمومی ابتدا باید در سطوح بالای مدیریت سازمان ها نهادینه شود.


وی جامعه آگاه را بهترین پناهگاه برای سازمان دانست و گفت:اگر اخبار و اطلاعات را از جامعه دور نگه داریم ساید در کوتاه مدت موفق باشیم اما در بلندمدت شکست خواهیم خورد.


فرقانی از اخلاق حرفه ای به عنوان معیاری برای تصمیم گیری های درست و نادرست یاد کرد و افزود: اگر رسانه ها، مطبوعات، خبرگزاری ها و ... اخلاق حرفه ای را رعایت کنند تمام زحمات روابط عمومی ها بی نتیجه می ماند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ارتباط ناسالم بین رسانه ها و روابط عمومی ها جفا به جامعه و مردم است تصریح کرد: اگر همه ما پایبند به اخلاقیات باشیم نیازمند این زد و بندها نخواهیم بود.


وی افزود:رسانه ها و روابط عمومی ها عوامل یکدیگر نسیتند و هرکدام وظایفی را برعهده دارند که باید به خوبی آن ها را انجام دهند.


فرقانی با بیان اینکه شناخت مسائل بین روابط عمومی ها و رسانه ها درک مشترک را بالا می برد گفت:اخلاق حرفه ای یعنی اینکه ما در همه زمینه ها مردم را صاحب حق بدانیم.


وی با اشاره به کمرنگ شدن اصول اخلاق در جامعه اظهار داشت: بخشی از این مسئله به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی در جهت کسب سود و منفعت است و بخشی دیگر مربوط به عدم قرار گرفتن افراد در جایگاه های تخصصی است.


فرقانی از اخلاق به عنوان مهمترین بحران امروز جامعه یاد کرد و گفت: در جامعه ای که ادعای اخلاق دینی دارد متاسفانه نه اخلاق عرفی رعایت می شود و نه به اخلاق اعتقادی و دینی توجه می شود.
وی افزود:برخی از مشکلات اخلاقی از عرصه های سیاسی و اقتصادی به سایر عرصه ها سرریز پیدا می کنند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 369899

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha