حضور توریستی پشت موکت قرمز کن، منفعتی برای سینمای ما ندارد

مسعود اطیابی حضورهای توریستی در جشنواره های خارجی را آفتی برای سینما می داند و معتقد است: سینمایی در جشنواره کن گفت:حضور توریستس در جشنواره هایی مانند کن در شان سینمای ما و مدیران آن نیست.

مسعود اطیابی در گفت و گو با خبرنگار شبستان در مورد حضور مدیران سینمایی در جشنواره کن گفت:حضور توریستس در جشنواره هایی مانند کن در شان سینمای ما و مدیران آن نیست و تنها منجر به نگاهی سطحی به جشنواره هایی از این دست می شود.

 

این تهیه کننده و مدیرتولید سینما که پنج سال قبل به عنوان نماینده هیات مدیره خانه سینما و مسئول چتر حمایتی خانه سینما به این جشنواره رفته بود، در مورد حضور ایرانیان در کن گفت:سالی که در کن حضور داشتیم، چتر سینمای ایران برپا شد، ولی حاصلی نداشت. دلیل آن هم سنگین بودن برنامه های جشنواره کن است که با حضورهای فردی و گروهی نمی توان به تمام برنامه رسیدگی کرد. بلکه باید به شکل منسجم و منظم برنامه ریزیهای مربوط به حضور در کن را انجام داد تا بتوانیم با شناسایی مخاطبان،خریداران و فروشندگان احتمالی فیلم فعالیت مفیدی در این جشنواره داشته باشیم.ولی توزیع پسته و خشکبار به همراه صنایع دستی در این جشنواره یا اقامت در هتلهای سطح پایینی که در شان سینماگران و مدیران سینمایی ما نیست تنها وجهه ما را در بین دیگران از بین می برد.

 

وی افزود: در آن زمان من پیشنهاد کردم این چتر تا اطلاع تعطیل شده و با محدود کردن سفرها به کن ،پس از برنامه ریزیهای مجدد این چتر برپا شود، اما متاسفانه توجهی به این حرف نشد و روند سفرها به کن ادامه یافت.

 

اطیابی با انتقاد از کسانی که به گفته او تنها حضوری توریستی در کن دارند گفت:متاسفانه بسیاری از افراد و مدیرانی که به کن می روند تنها برای شرکت در پارتی و مهمانی هایی که برای جشنواره برگزار می شود در کن حضور دارند و به جای شرکت در مجامع رسمی تنها به چرخیدن و وقت گذراندن بیهوده در خیابان جشنواره مشغولند.حکایت نمایش فیلم در بازار کن هم جالب است.در بازار کن حدود پنجاه سالن است که هر کدام حدود بیست نفر ظرفیت دارد و می توان با صرف هزینه ای در آن فیلمها را نمایش داد.اخبار پر طمطراق نمایش موفقیت آمیز فیلم در بازار کن مربوط به اینگونه نمایشها است که گاهی در طول نمایش فیلم پنج نفر در آن حضور دارند و نهایت نتیجه آن دعوت فیلم به شرکت در یک جشنواره است.
 

وی افزود:خوشبختانه شنیده ایم که امسال تعداد کمتری از مدیران سینمایی به کن می روند و این جای خوشحالی است اما زمانی را به یاد می آورم که یکی از مدیران بنیاد سینمایی فارابی با وجود بدهکاری که این بنیاد به سینماگران داشت،خود به همراه معاونانش به کن می رفت.
 

اطیابی با اشاره به پتانسیل کشور برای برگزاری جشنواره هایی با کیفیت بالا گفت:با معتبرتر کردن جشنواره های داخلی می توانیم بازاری به نفع خودمان داشته باشیم که بده بستانهای آن به شکل رابطه ای سودمند برای سینمای کشور باشد.جشنواره کیش که امسال برگزار شد فرصت خوبی را پیش روی ما گذاشته که با تقویت آن تا ده سال آینده بتوانیم بازاری جهانی در کیش داشته باشیم.امروز تنها گروههایی که در کن می توانند به خوبی فعالیت کنند شرکتهای پخش مستقل هستند که نوع فعالیت و کار آنها مشخص است و بازار تجاری خوبی برای سینمای ما ایجاد می کنند.اما حضور توریستی به عنوان یک سیاهی لشکر در سومین لایه پشت موکت قرمز کن ،هیچ فایده ای برای سینمای ما ندارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 36995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha