نگارش"سیزده روز در میدان" یکسال طول کشید

خبرگزاری شبستان: نویسنده کتاب 13 روز در میدان، گفت: نگارش خاطرات رزمندگان و سرداران شهید زوایای پنهان و ایثارگری های آنان را به اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان روشن می کند.

عبدالحسین رحمتی، شاعر و نویسنده دهلرانی، صبح امروز(4 خرداد) در گفت و گو با خبرنگار  خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: بسیاری از ناگفته های دوران 8 سال دفاع مقدس در خاطرات رزمندگان و سرداران، ایثارگران، جانبازان و شهدا وجود دارد که باید این زمینه را برای آشنایی بیشتر نسل جوان فراهم کرد.


وی، با بیان اینکه خاطرات دفاع مقدس می تواند ارتباط بیشتری با نسل جوان و سایر اقشار مختلف جامعه در راستای نشر ارزش های اسلامی ایفا کند، افزود: هنر و ادبیات بهترین قالب برای بیان و انتقال ارزش های دفاع مقدس است و نوعی نهادینه کردن غیر مستقیم ارزش های دینی و دفاع مقدس در جامعه است.

 


این شاعر و نویسنده ایلامی، ابراز کرد: اکنون بیش از 25 سال پایان جنگ می گذرد و بسیاری از خاطرات دفاع مقدس و زوایای مختلف جنگ که در اذهان رزمندگان آن دوران و یادگاران دفاع مقدس است می تواند زمینه های لازم را برای نشر ادبیات پایداری و فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه فراهم کند که جمع آوری و نگاشتن آن، از فراموش شدن این خاطرات از ذهن ها جلوگیری می کند.


رحمتی، گفت: امروز خیلی از ایثارگران و یادگاران جنگ به عنوان کسانی که بخشی از دوران دفاع مقدس را در ذهن خود دارند پا به سن گذاشته اند و ضرورت دارد هر چه سریعتر برای ماندگار کردن خاطرات دوران دفاع مقدس اقداماتی در این خصوص صورت گیرد.

 
وی، با بیان اینکه نسل جوان امروز و فردا برای آشنایی با فرهنگ پایداری و مقاومت نیازمند این خاطرات است، ابراز کرد: نباید اجازه داد که زنگار گذر زمان بر روی خاطرات بنشیند و باید با استفاده از هنر به ویژه در حوزه ادبیات پایداری اقدامات مناسبی صورت گیرد تا راه شهدا و آنان که دلیرانه و ایثارگرانه از مرز و بوم خود دفاع کردند به وسیله همین نسل جوان ادامه پیدا کند.


نویسنده کتاب 13 روز در میدان، اظهار کرد: این کتاب در خصوص زندگی و رشادت های سردار شهید علی حیاتی است که به صورت خاطرات از زبان همرزمان و رزمندگان دوران 8 سال دفاع مقدس، آشنایان و نزدیکان و مسئولان بازگو می شود که با استقبال خوبی از سوی اقشار مختلف روبرو شده است.


رحمتی، با اشاره به اینکه جمع آوری خاطرات و مصاحبه با افراد و همرزمان این شهید بیش از یک سال طول کشیده است، افزود: همه نوشته های این کتاب مستند بوده و در این کتاب مصاحبه هایی با افرادی که از دوران کودکی، دفاع مقدس و شهادت وی را می شناختند از شهرها و استان های مختلف کشور از جمله خوزستان، تهران و دیگر نقاط کشور مصاحبه شده است.


وی، افزود: حتی فیلم های مستند دوران دفاع مقدس و عملیات های مختلف که ایشان حضور داشته بازبینی شده و تلاش شده که این خاطرات با زبانی عامیانه برای عموم بازگو شود تا از این طریق قدمی هر چند کوتاه در زمینه نشر ارزش های دوران دفاع مقدس برداشته شود.


نویسنده کتاب 13 روز در میدان، یادآور شد: این کتاب با تیراژ 2 هزار نسخه به همت انتشارات سوره های عشق منتشر شده که دارای نثری ساده و روان و لحظه های زندگی و حماسه آفرینی سردار شهید علی حیاتی را برای مخاطب بازگو می کند.


رحمتی، با اشاره به اینکه تا کنون 9 اثر چاپ شده در قالب ادبیات داستانی و شعر از بنده چاپ شده است، گفت: از این تعداد 3 مجموعه در حوزه ادبیات داستانی شامل کتاب های بال در بال ستاره ها که خاطرات دوران دفاع مقدس و آنسوی رویا که به بیان خاطرات و رویایی صادقه شهدا می پردازد و همچنین کتاب 13 روز در میدان است.


وی، ابراز کرد: کتاب 13 روز در میدان در هفت فصل از انتظار تا مشق کودکی، سال های مدرسه، جنگ، آوارگی، علی و والفجر 3 و خبر شهادت نگارش شده که نام این کتاب برگفته از واقعه باقی ماندن پیکر پاک شهید علی حیاتی در میدان جنگ دارد که بعد از 13 روز به پشت جبهه منتفل می شود.


این شاعر ایلامی، تصریح کرد: پس از آزادسازی کامل کله قندی و ارتفاعات230 و340 و پاسگاه زالوآب توسط نیروهای تازه نفس، پیکر سردار شهید علی حیاتی سیزده روز در میدان نبرد در آفتاب گرم سوزان مهران باقی مانده بود تا به سرور و سالار شهیدان لبیک گوید.


رحمتی، در پایان خاطرنشان کرد: نسل جوان ما باید بداند که در 8 سال جنگ چگونه مردان و زنان این کشور دلیرانه از مرز و بوم کشور دفاع کردند و امروز امنیت و آرامش آن حماسه ها را درو می کنند.


در فصل شهادت این کتاب آمده است:


سیزده روز غربت و تنهایی، سیزده روز افتاده در میدانی که پر بود از آتش و گلوله، سیزده روز در گرمای تابستان و در سرزمین سوزان مهران....اما شب‌ها، ماه و ستاره‌ها چشم از او بر نمی‌داشتند.
اما به راستی یارانش سیزده روز غربت او را به کجا ببرند؟


چگونه می‌شود مردی از جنس پرواز را به پشت جبهه منتقل کرد! اما بجز انتقال دادن،راهی برای آن پیکر گلگون نمانده بود....


خداحافظ کله قندی! خداحافظ پاسگاه زالوآب! خداحافظ دراجی! خداحافظ بچه‌های خط! درخت‌های سیاه کوه، چگونه باور کنند که آن صنوبر رعنا، دیگر در حوالی‌شان، آفتابی نخواهد شد.


چشمه‌ها، دل به چشم‌های علی، داده بودند و اینک علی می‌رود تا سر بر آستان جانان بگذارد.


او را با همان لباس سبز پاسداری که نشان پاسداری بر سینه داشت و رد گلوله‌های دشمن بر جبین، به پشت جبهه منتقل کردند.

 گفتنی است، عبدالحسین رحمتی، برگزیده کتاب پایداری کشور، لوح تقدیر کتاب سال جشنواره دفاع مقدس، جایزه ادبی قیصر امین پور و برگزیده کنگره ملی شعر ایثار را در کارنامه خود دارد.


پایان پیام/
 

کد خبر 370476

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علي IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    1 0
    کتابي عالي بامطالب تاثيرگذار.دست مريزاد.
  • پوريا IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    1 0
    از شهدا نوشتن و انتقال فرهنگ شهدا به نسل جوان عبادت است