به گزارش خبرنگار خبرنگار شبستان از اهواز، دکتر محمد اسماعیل مطلق، مدیر دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت کشور، امروز(4 خرداد) در نشست منطقهای رویکردهای ارتقای نرخ باروری در مرکز بهداشت استان خوزستان، گفت: کشور به لحاظ افزایش جمعیت در یک دوره طلایی قرار دارد اگر جوانان از سال 85 تا سال 1425 ازدواج کنند و صاحب دو فرزند شوند میزان کمبود جمعیت در کشور جبران می شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 11 میلیون زوج جوان در کشور در آستانه ازدواج قرار دارند که با ازدواج این افراد می توان برای سیاست های کلی افزایش جمعیت سرمایه گذاری و برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، تصریح کرد: ناباروری در طول زندگی و بنابه دلایل مختلفی مانند استفاده از مواد تقویت عضلانی، نوشیدن قهوه، سیگار، مصرف داروها و در معرض سموم قرار گرفتن اتفاق می افتد.
مدیر دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت کشور ، اضافه کرد: پیشگیری و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن و مراجعه سریع به پزشکان می تواند در کاهش ناباروری موثر واقع شود.
وی به سقط 220 هزار جنین در کشور اشاره کرد و ادامه داد: سالانه 220 هزار جنین در کشور به علت مشکلات اقتصادی، بیکاری، اطلاع نادرست از بیماری و غیره در سقط می شوند.
مطلق، خاطر نشان کرد: 370 مادر در کشور به علت بارداری و زایمان جان می سپارند باید برنامه ریزی کنیم تا این میزان به حداقل ممکن برسد.
وی افزود: یکی از شاخص های مهم توسعه سلامت، کاهش میزان مرگ و میر کودکان زیر یکسال است که این رقم از 150 مورد در هزار تولد زنده هم اکنون به 18 مورد در هزار رسیده و انتظار داریم که تا سال 2015 این شاخص به کمتر از 15 مورد برسد.
گفتی است، با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای افزایش جمعیت و ازدواج جوانان، امسال اعتبار مورد نیاز برای وام ازدواج به جوانان در نظر گرفته نشده است مسئولان امر باید در رابطه با ازدواج جوانان و افزایش جمعیت از سیاستهای تشویقی استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما