به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حسن مروتی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، عصر گذشته (19اردیبهشت) در مراسم تجلیل از دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: وجود 212 هزار دانشجو در 72 مرکز و موسسه آموزش عالی دانشگاهی ظرفیت قابل توجهی است که باید از آن به نحو شایسته استفاده شود.
وی با اشاره به بار علمی موجود در کشور خاطرنشان کرد: با فرامینی که مقام معظم رهبری دادند، شاهد ایجاد نهضت علمی در کشور هستیم تا جایی که اکنون رشد تولیدات علمی ایران اسلامی با دیگر کشورهای اسلامی قابل قیاس نیست و در دنیا رشد تولیدات علمی ایران به میزان 11 برابر ارتقا داشته است.
مروتی عنوان کرد: در افق 1404 باید به جایی برسیم که ایران از نظر تولید علم سرآمد کشورهای منطقه باشد و ما هم اکنون 14 سال قبل از موعد به این هدف دست یافتهایم و این موجب افتخار است.
وی با تأکید بر اینکه دید دانشجویان استعدادهای درخشان باید جستجوگر و پژوهشگر باشد، ادامه داد: دانشجویان استعدادهای درخشان سرآمد دیگر دانشجویان هستند، هدایت استعدادهای درخشان ابتدا بر عهده پدر و مادرها و پس از آن بر عهده مسئولان دانشگاه است اما در مرحله آخر هدایت این استعدادها بر عهده خود فرد است.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز خطاب به دانشجویان نخبه گفت: هدفمند بودن و پیدا کردن راهی مناسب برای هدایت این استعدادها که هم بتواند آیندهای درخشان برای شما رقم بزند و هم اینکه به اعتلای میهن اسلامی ایران کمک کند، کاری بس مهم است.
همچنین محمد علی فیروزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه دانشجویان استعداد درخشان ذهنی پردازشگر و فعال و با درک عمیقتر نسبت به سایرین دارند، تاکید کرد: کسانی که در این گروه جای دارند باید بیش از دیگران تلاش کنند چرا که در آزمایش دشوارتری قرار دارند.
وی به مقوله دانایی محوری که امروز کشورها بر اساس آن حرکت میکنند اشاره کرد و افزود: ما نیاز به متخصصانی داریم که علاوه بر تخصص، دانا و موقعیت شناس باشند و بدانند در کجا و چگونه از نحوه تخصص خود بهره گیرند.
فیروزی اذعان داشت: امروز عصر دانایی است و دانایی محوری، فرآیندی است که کشورها با آن جلو میروند و موازنههای سیاسی و اقتصادی را تنظیم میکنند، در موازنه پیچیده جهانی ما یک سری افراد دانا میخواهیم که از ابزار خود به موقع استفاده و آنچه که جهان نیاز دارد را تولید کند؛ این عاملی برای قدرت است.
وی بر همراه کردن بینش با دانش در دانشجویان تاکید کرد و یاد آور شد: بینشی که در قرآن کریم از آن به حکمت یاد شده، مقوله بسیار ارزشمندی است و پیامبران الهی مبعوث شدند تا علم را همراه حکمت بیاموزند و کسانی که این دو را با هم نداشتند، در طول تاریخ سقوط کرده و فراموش شدند.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه دانشجویان استعداد درخشان باید درعلم و بینش زیاده خواه باشند و به کم قناعت نکنند، اضافه کرد: اگر قرار است ما از علم خود برای سعادت جامعه استفاده کنیم، نوع علم مهم نیست، همه علوم در جای خود ارزشمند هستند به شرط آنکه دانش با بینش توأم باشد، در طول تاریخ بسیار دانشمندانی داشتیم که دارای علم بودند اما حکمت نداشتند و سقوط کردند.
در ادامه حسین نجف زاده، مدیر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز تعداد اعضای این دفتر را 330 نفر در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اعلام کرد و افزود: اعضای این دفتر که از هوش بالاتری برخوردارند، توقعات بیشتری هم دارند و مسئولیت دانشگاه در مقابل آنان سنگینتر است.
وی با اشاره به نحوه انتخاب دانشجویانی که از آنان تجلیل شد، بیان کرد: با تایید معاونت آموزشی دانشکدهها از هر گروه آموزشی یک دانشجوی استعداد درخشان که بیشترین معدل را در رشته خود نسبت به دیگر دانشجویان کسب کرده بود، انتخاب شد.
نجف زاده با اشاره به کارگاه آشنایی با پارک علم و فناوری که سال گذشته برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری استعداد درخشان برگزار شد، گفت: (27 اردیبهشت) کارگاه دیگری برای دانشجویان کارشناسی عضو این دفتر برگزار و به شرکت کنندگان در این کارگاهها گواهینامه اعطا میشود.
وی برگزاری مرحله اول المپیاد علمی دانشجویی در 14 رشته، راهاندازی سامانه پیام کوتاه برای اطلاعرسانی به اعضای دفتر استعدادهای درخشان، به روز رسانی سایت، بررسی مدارک ارسال شده برای ورود به دکتری بدون آزمون و تامین هزینه رفت و برگشت دانشجویان استعداد درخشان به نمایشگاه کتاب را از جمله اقدامات انجام شده و در دست اقدام این دفتر اعلام کرد.
مدیر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار امیدواری کرد: با بهبود وضعیت مالی این دفتر بتوان در ادامه سال جاری خدمات بهتر و شایستهتری به اعضا ارائه داد.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از 52 دانشجوی نمونه استعداد درخشان در مقطع کارشناسی در رشتههای مختلف تحصیلی با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما