علم غیر دینی نداریم//برای دفاع از کشورمان جان خود را خواهیم داد

خبرگزاری شبستان: یکی از مراجع عظام تقلید گفت: ما علم غیر دینی نداریم و اگر کسی در حوزه بگویید که امام صادق(ع) چه گفتند می‌شود علم دینی و اگر در دانشگاه گفتند که جهان خدایی است آن هم می‌شود علم دینی.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله جوادی‌آملی امروز (8 خرداد) در شانزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد گفت: ما مرگ را می‌میرانیم و نه او ما را و یک مرگ فرا طبیعی است که از آن نگرانیم.


وی گفت: این که بگوییم روزی در این زمین افرادی بوده‌اند اینها را ما دفن کرده‌ایم و باید مراقب باشیم که مرگ ما به گونه‌ای نباشد که از مسائل کلی بمیریم و اندیشه و افکار ما بمیرد.


آیت‌الله جوادی‌آملی گفت: علم را تنها در حوزه‌ها می‌توان جستجو کرد، آنچه که سبقه زمینی دارد رفتنی است و تا زمین و زمین‌گیر شدید رفتنی هستیم و تا آسمانی شدیم ماندی هستیم.


این مرجع تقلید گفت: بعد از مرگ سخن از هندسه و علوم دیگر نیست، آنجا سخن از توحید و عترت و بهشت و جهنم است، وقتی انسان بعد از مرگ معلوم را رها کرد، دیگر علمی نمی‌ماند و هر تلاشی کرد با دست خالی آنجا می‌رود.


*علم غیر دینی نداریم
وی بیان داشت: چیزی که حق است و با ساختار نظام هماهنگ است آن باقی است، یک وقت انسان زمین‌شناس است آن علم است اما اگر به دنبال این رفت که زمین را خداوند آفریده و چه مخلوقی در آن قرار داده آن علم خدایی می‌شود.


آیت‌الله جوادی‌آملی تاکید کرد: ما علم غیر دینی نداریم و اگر کسی در حوزه بگویید که امام صادق(ع) چه گفتند می‌شود علم دینی و اگر در دانشگاه گفتند که جهان خدایی است آن هم می‌شود علم دینی.
 

*لاشه علم تدریس نشود
این مرجع تقلید گفت: اگر علم بدون مسائل علم خدایی مطرح شود آن لاشه علم است و اگر علم او با حق مطرح بود این علم ماندنی است و این علم موضوع اصلی می‌شود.


وی افزود: اگر یک کتابی الهی نباشد، باقی نخواهد ماند و زودگذر است، باید به دنبال علم خدایی باشد و این موضوع را در حوزه و دانشگاه گسترش دهیم.


*نظام ارباب رعیتی در علم معنا ندارد
آیت‌الله جوادی‌آملی عنوان داشت: ما مادامی می‌توانیم در دل‌های مردم رابطه داشته باشیم که نظام ارباب و رعیتی از بین برود، این نظام گاهی بخش مادی دارد، نظیر مرگ و زندگی و آن موضوعی که قرآن مطرح می‌کند این است که فردی بگوید که چون من اینگونه می‌اندیشم شما هم باید طبق آن قدم بردارید.


این مرجع تقلید تصریح کرد: نباید نظر خود را بر دیگران القا کنیم و بگوییم چون ما این را می‌گوییم پس این درست است و باید شما هم قبول کنید، بلکه باید ما نظر خود را بگوییم و دیگران هم نظر دهند.
 

وی ادامه داد: این توحید و علم می‌ماند و نظام ارباب و رعیتی از بین رفته است و باید بدانیم که فراش حوزه‌های علمیه ملائک هستند و وقتی علم فرا می‌گیریم بر روی بال فرشته‌ها نشسته‌ایم و باید قدر خود را بدانیم.
 

*طلاب و اساتید خود را ارزان نفروشند
آیت‌الله جوادی‌آملی تصریح کرد: خودتان را ارزان نفروشید، تلاش جدی در پیشرفت داشته باشید زیرا در آن دنیا از شما سئوال می‌شود که چرا امکانات و استعداد و علم داشتی کتابی ننوشتی در مسیر مکاسب که باید تلاش کنیم.
 

*برای دفاع از کشورمان جان خود را خواهیم داد

این مرجع تقلید گفت: ما به کشور خود علاقه داریم و برای نظام و کشورمان شهید هم می‌شویم و بیش از هر صنفی روحانیت پا به عرصه گذاشته و امروز هم همین است.


وی گفت: ما به سرزمین خود علاقه مندیم و این پرچم یا علی و یا زهرا و یا حسین کشور را در جنگ حفظ کرد، در جنگ جهانی اول و دوم چرا پیروز نشدیم؟ فقط در آن زمان باج داده شد.


آیت‌الله جوادی‌آملی تصریح کرد: این پرچم یا علی و یا زهرا و یا حسین این هنر را داشت که پرچم سه رنگ را حفظ کند ولی پرچم سه رنگ عرضه نداشت که پرچم یا علی و یا زهرا را حفظ کند که نمونه آن مسجد گوهرشاد است.
 

*طلاب و اساتید به اتفاقات رخ داده در فضای مجازی مسئول هستند
وی خطاب به اساتید حوزه گفت: امروز هم دشمن در کمین است و باید مراقب باشیم و آنچه که در فضا می‌گذرد من و شما مسئولیم، امروز در فضای مجازی هر کاری می‌کنند ما مسئولیم.


این مرجع تقلید گفت: ما باید اقتصاد مقاومتی را بدانیم که چه چیزی است، ملتی که کیف و جیب آن خالی است در تعبیر قرآن یعنی فقیر و فقیر یعنی کسی که ستون فقرات آن شکسته است و این نمی‌تواند حتی خود را نیز حرکت دهد.
 

آیت‌الله جوادی‌آملی عنوان داشت: ملتی که جیب و دست او خالی است دهن او به چاپلوسی باز است و همه تملق گویی می‌شوند.
 

وی گفت: حوزه‌های علمیه یک سر و گردن از سایر مراکز علمی بلندتر هستند و باید قدر خود و قدر این جایگاه را بدانند.
پایان پیام/

کد خبر 371693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha