مکتب اسلام مکتب شلاق نیست/حکومت اسلامی باید جاده صاف کن بهشت باشد

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تهران گفت: رسالت حکومت دینی این است که جاده بهشت را صاف کند و رسالت نظام اسلامی همین است، حکومت وظیفه دارد جاده را برای بهشتی شدن مردم هموار کند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی درآغاز خطبه نخست نمازجمعه ضمن دعوت به رعایت تقوای الهی، کار برای رضای خدا را ویژگی برتر انسان های باتقو دانست.

وی یکی از ویژگی های انسان متقی را توجه به مرزهای الهی بیان کرد و افزود: انسان متقی به مرزهای حلال و حرام توجه می کند و مرزشکنی نمی کند.

خطیب نمازجمعه تهران اضافه کرد: در این نگاه هدف در عرصه های مختلف وسیله را توجیه نمی کند و در مواضع سیاسی نیز معیار رضای خداست و این تقواست که از سیاست شیطانی و فریب جلوگیری می کند.

وی گفت: در دنیای فریب و نیرنگ استکبار، شعار مرگ بر آمریکا تا زمانی که شیطنتش ادامه پیدا کند ، ادامه خواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی، خستگی ناپذیری در انجام فرامین الهی را ویژگی دیگر اهل تقوا برشمرد و گفت: انسان باتقوا زمانی که نماز و روزه به جا می آورد و کار خیر می کند ، هیچ وقت احساس خستگی نمی کند.

خطیب جمعه تهران ادامه داد: ویژگی مهم دیگر برای انسان باتقوایی که کار را برای خدا انجام می دهد این است که اگر کار خیر و منفعت رسانی برای مردم صورت دهد، در صورتی که از او تجلیل نشد ، احساس ناراحتی و پشیمانی نمی کند، چرا که تکریم و تجلیل از طرف خدا را بسیار مهم تر از خلق خدا می داند.

وی در این حال گفت:‌ این بدان معنا نیست که از طرف مردم نباید تجلیل شود ، بلکه مردم باید خدمتگزاران خود را در هر عرصه ای تشویق و تکریم کنند تا کار خیر حمایت شود و با انگیزه بیشتری ادامه پیدا کند.

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در ابتدای خطبه دوم نمازجمعه تهران تاکید کرد: ماه شعبان از ماه های پرفضیلت و متعلق به حضرت رسول الله (ص) است و توصیه می شود اهل ایمان روزه داری در این ماه عزیز را فرصت بدانند و برای برپایی فرایض فردی و اجتماعی بیشتر اهتمام بورزند.

وی افزود: حضرت پیامبر می فرمایند ماه شعبان ماه من است و خداوند رحمت کند کسانی را که حرمت این ماه را نگه می دارند و در حفظ شعائر الهی می کوشند.

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی اظهار داشت: ماه شعبان فرصتی است تا خود را برای ماه رمضان آماده کنیم و با نشاط و انگیزه بیشتری برای بهره برداری از فضیلت ماه رمضان تلاش کنیم.

وی مناجات شعبانیه را هدیه ای الهی دانست که همه ائمه معصومین آن را قرائت می کردند و مناجات خالص توحیدی محسوب می شود.

امام جمعه موقت تهران گفت: حضرت امام حسین (ع) بزرگ پرچمدار عرصه عشق و شهادت در طول تاریخ است و همچنان این نهضت به پیام رسانی خود ادامه می دهد و تا ظلم در روی زمین است پیام عاشورا نیز وجود دارد و ملت ایران به خوبی این پیام را درک کرده اند.

وی افزود: سالروز میلاد حضرت امام حسین (ع) روز پاسدار نامیده شده که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته است و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همه عرصه ها به موفقیت ها و تعالی خویش ادامه می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی اظهار داشت: پس از آن سالروز میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) را داریم که اسوه ولایت‌مداری و پیروی از امام و امامت است و همه جانبازان ما آن حضرت را الگوی خودشان در پیروی از امامت و ولایت می دانند.

خطیب نمازجمعه تهران با تبریک فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام سجاد (ع) هم گفت: مناجات های آن حضرت عالی ترین درس های زندگی معنوی را تقدیم پیروان مکتب اهل بیت (ع) کرده است و ویژگی مهم این مناجات ها که در صحیفه سجادیه جمع آوری شده، این است که در عصر خفقان شکل می گیرد و صحیفه سجادیه را زبور آل محمد (ص) می گویند که نقشه راه تعالی عارفان و سالکان حقیقی مکتب اهل بیت (ع) محسوب می شود.

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی نیمه شعبان سالروز میلاد حضرت امام مهدی (عج) هم روز جشن همه بشریت دانست و گفت:‌ روزی که آن حضرت ظهور کنند جایی برای ظلم و استکبار و نفاق وجود نخواهد داشت و عدالت در همه جا گسترده می شود.

وی افزود: خوشبختانه جشن های شعبانیه شکل مردمی دارد و باید مردمی هم بماند و همه تلاش کنیم که این جشن ها با همان سنت دیرین برپا شود.

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در ادامه به فرا رسیدن سالروز 15 خرداد اشاره کرد و گفت: 15 خرداد 1342 روز تولد انقلاب اسلامی و شناسنامه این انقلاب محسوب می شود و بذر انقلاب اسلامی ایران در این روز نشانده شد ، در 19 دی 1356 و اربعین های پس از آن آبیاری شد و 22 بهمن 1357 هم به ثمر نشست.

خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به برگزاری بین المللی قرآن کریم در تهران هم اشاره کرد و افزود :‌ این مسابقات از بزرگترین رویدادهای قرآنی در جهان محسوب می شود و نشان می دهد شیعیان هیچ اعتقادی به تحریف قرآن ندارند و کتاب ما همان قرآنی است که اهل تسنن قرائت می کنند و کسانی که تهمت تحریف قرآن را به شیعیان می زنند ادعای ناحقی دارند و بی پایه و اساس است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی گفت: این مسابقات نشان می دهد شیعیان از پیروان واقعی قرآن کریم هستند و از همه مسئولان و شهروندان و کسانی که می توانند و فرصت دارند می خواهیم در جلسات این مسابقات حضور داشته باشند.

وی در ادامه درگذشت آیت الله زرندی عضو مجلس خبرگان رهبری از استان کرمانشاه را به مردم این استان و همه ملت ایران تسلیت گفت و برای آن مرحوم مغفرت واسعه الهی را مسئلت کرد.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به بیست و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) گفت: روزی که امام می آمد 9 میلیون نفر در تهران از ایشان استقبال کردند و هنگام رحلت و تشییع پیکر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بیش از 10 میلیون نفر ایشان را بدرقه کردند.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز با بیان اینکه سراسر کشور برای تجلیل باشکوه از امام عظیم الشأن آماده می شوند ، افزود: این آمادگی حامل دو پیام است ، پیام اول بیعت با مکتب امام راحل و پیام دوم بیعت با جانشین صالح امام (ره) حضرت آیت الله خامنه ای است.

وی با اشاره به ویژگیهای مکتب امام راحل گفت: مکتب امام 5 ویژگی دارد و ویژگی اول مکتب امام (ره) این است که مکتب عشق به خداست و امام می فرمود تمام مقصد ما مکتب ماست به طوری که خدا، الله، اسلام و مکتب، هدف امام بود. دوم اینکه امام برای رأی مردم ارزش قائل بود و هرگز رأی مردم را تشریفاتی نمی دانست و همچون مقام معظم رهبری رأی مردم را تأثیرگذار و سرنوشت ساز می دید و امام می فرمود «میزان رأی ملت است».

 

امام جمعه موقت تهران گفت: ویژگی سوم این است که مکتب امام ، مکتب استکبارستیزی و نفرت از استکبار است ، مکتبی که از قرآن نشأت گرفته و همین شعار مرگ بر آمریکای مردم ناشی از مکتب امام است، امام با این تعابیر هیمنه آمریکا را در جهان شکست و باید این آرمان امام زنده بماند.

چهارمین ویژگی مکتب امام راحل ، مکتب ولایت فقیه بود و امام می فرمود پشتیبان ولایت فقیه باشید تا کشور آسیب نبیند ، چون مردم ولایی بودند ولایی هستند و ولایی خواهند بود ، کشور آسیب ندید، ولی فقیه دیروز امام بود و ولی فقیه امروز مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای هستند.

وی گفت: کسانی در خط امام هستند که در خط ولایت باشند و این دو تفکیک ناپذیرند.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه پنجمین ویژگی مکتب امام راحل مراقبت از نظام بود، افزود: اگر مردم مراقب انقلاب خود نباشند همان بلایی بر سرشان می آید که در مصر آمد و امام فرمود «من در میان شما باشم یا نباشم نگذارید انقلاب بدست نااهلان بیفتد» که الحمدالله نیفتاده است و نخواهد افتاد.

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در ادامه خطبه دوم نماز جمعه افزود: منظور رهبری از فرهنگ ، فرهنگ انقلابی و دینی و ایجاد فرهنگ دینی بر اساس اسلام و ارزشهای اسلامی و تقویت فرهنگ و باورهای اسلامی و دینی است.

وی گفت: به صراحت می گویم مجلس گناه کار ضد فرهنگی است چه با عنوان کنسرت موسیقی و چه هر عنوان دیگری اینکه جوانان را دخترها و پسرها را جمع کنیم ، دخترها آرایش کرده با حجاب کاملاً بد و پسرها بیایند و با پول بیت المال چنین مجالسی را برگزار کنیم، این کار ضد فرهنگی است.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی افزود: لباسی که ما پوشیده ایم لباس امر به معروف و نهی از منکر است اگر نمی توانید مجلس غیرگناه برگزار کنید، نکنید، چه اصراری بر برگزاری چنین مجالسی دارید، موضع ما، موضع مقام معظم رهبری است و موضع مقام معظم رهبری حمایت از دولتها بوده است و ما هم بر همین باوریم اما به معنای ترک امر به معروف و نهی از منکر نیست.

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: مسئولان اعلام کردند که سینه ای گشاده برای شنیدن انتقادات دارند این انتقادات فقط مربوط به مسائل سیاسی یا فرهنگی نیست شامل مسائل اقتصادی هم می شود، هنگامی که برای اولین بار فساد سه هزار میلیارد تومانی مطرح شد از قوه قضاییه درخواست داشتیم که بی مهابا با فساد اقتصادی برخورد کنید و امروز هم از آنها تشکر می کنیم و امیدواریم که این روال در آینده هم ادامه داشته باشد.

وی افزود: مسئول محترمی گفته است که به زور شلاق نمی شود مردم را راهی بهشت کرد، این جمله سه معنا دارد یک معنا را ما قبول داریم و آن اینکه مکتب ما مکتب منطق و استدلال است، مکتب شلاق نیست و سیره پیامبر (ص) هم اینگونه بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی گفت: معنای دیگر این جمله می تواند این باشد که مردم را آزاد بگذاریم و هر کاری که می خواهند بکنند در عرصه اخلاقی ، سیاسی ، آزاد باشند ، حدود الهی را بشکنند و امر به معروف و نهی از منکر نداشته باشیم و ما هم به صراحت می گوییم که این معنی ، مقصود هیچ مسئولی در نظام اسلامی نیست این معنای نادرست مورد تأیید هیچ کس نیست و به هیچ مسئولی هم نمی شود نسبت داد.

وی افزود: معنی دیگر این باشد که ما حتی موظف نیستیم که جاده بهشت را هم صاف کنیم این هم درست نیست رسالت حکومت دینی این است که جاده بهشت را صاف کند و رسالت نظام اسلامی همین است، حکومت وظیفه دارد جاده را برای بهشتی شدن مردم هموار کند این تحلیل شفاف بدون موضع گیری یک جانبه درباره این سخن و منطقی است که گفته شد.

خطیب موقت جمعه تهران با بیان اینکه حجاب مسئله روز جامعه و دغدغه قاطبه متدینان است، گفت: اول اینکه حجاب از احکام قطعی اسلام است بطوریکه بیش از ده آیه و دهها روایت درباره حجاب داریم، همه فقها می گویند، حجاب این است که خانم خودش را بپوشاند و تنها وجه الکفین بصورت ساده و نه آرایش شده مجاز است. دوم اینکه مسئله حجاب امروز از حکم فرعی گذشته است، دول غیراسلامی هر گاه می خواهند با مسلمانان مقابله کنند می گویند حجاب ، ممنوع است و هر دولت غیراسلامی که می خواهد بگوید با شما رفیق هستیم ، رفع منع می کند و حجاب آبروی اسلامی و تشیع است.

سوم اینکه ما دو پیشینه داریم یک پیشینه حجاب در قرآن و حدیث و حجاب فاطمه (س) و حجاب زینب (س) است و بی حجابی و بدحجابی که در کشور سابقه دارد و سابقه آن به قره العین بهایی می رسد ، پیشینه دوم حجاب هم دوره رضاخان قلدر است، خانمهای شیعه و مسلمان حتماً حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) را بر پیشینه ننگین دوم ترجیح می دهند چهارم اینکه در رابطه با کل مفاسد از جمله بی حجابی و بد حجابی ؛ نسخه امام صادق (ع) این است که کار اجرایی و فرهنگی توأمان انجام شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، خطیب نماز جمعه تهران گفت: در نظام جمهوری اسلامی یک قانون بسیار جامع با 300 ماده راجع به حجاب در سال 86 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید که برای اجرا به 25 دستگاه ابلاغ شد اما متأسفانه این مصوبه هیچگاه اجرایی نشد.

وی افزود : به مسئولان دولتی، قضایی و مقننه پیام می دهم که ببینید مجری چه کسی است و در صورت اجرای این قانون مشکل بی حجابی و بدحجابی می تواند کم شود و از خانمها می خواهم که حریم دین را نگه دارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 371854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha