به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سورنا ستاری، معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری در همایش بازار دارایی فکری که صبح امروز در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: در کشوری که اقتصادش پول را از خامفروشی نفت بدست میآورد شرکتهای دانشبنیان، صندوقهای مخاطرهآمیز و ... مفهومی ندارد.
وی افزود: چرا که برای پولی که به اقتصاد تزریق کردهاند زحمتی کشیده نشده است و مشکل ما در چند سال اخیر این است که تمام ساختارهای دولت بر اساس مدیریت دانش نبوده است.
وی با اشاره به بازارهای اقتصادی جهان تصریح کرد: اکنون بازار جهان را شرکتهای بزرگ گوگل، فیسبوک و مایکروسافت میگردانند.
وی با تأکید بر اینکه باید در اقتصاد دانشبنیان به دنبال مفاهیم جدید باشیم، اظهار کرد: کشورهای دنیا به دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر و ... چه نگاهی دارند و ما در مورد این دانشگاهها چه فکری میکنیم؟ در حالی که این دانشگاهها معدن طلا هستند و باید نخبگان را جذب شرکتهای دانشبنیان کنیم.
ستاری با بیان اینکه هدف اصلی ما اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان است که هنوز اجرا نمیشود، تصریح کرد: برای اجرای این قانون باید فرهنگسازی صورت گیرد و دانشگاهها از مقالهمحوری بیرون آیند و دیدگاهها نسبت به تکنولوژی و فناوری تغییر یابد.
وی افزود: برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان چرا باید صندوق نوآوری و شکوفایی راهاندازی کنیم؟ چرا بانکها به این شرکتها کمک نمیکنند؟ چونکه برای بانکها شرکتهای دانشبنیان تعریف نشده است بلکه آنها فقط زمینه و سوله را میشناسند.
به گفته وی، برای اجرای قانون 12 مادهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان باید خیلی از ساختارهای کشور تغییر یابد.
معاونت علم و فناوری ریاستجمهوری اظهار کرد: دانشگاهها باید یاد بگیرند چگونه از فروش فناوری و تکنولوژی درآمدزایی کنند نه اینکه هزینههای خود را از دولت و یا شهریه دریافت نمایند.
وی با تاکید بر تغییر نگاهها نسبت به فناوری و تکنولوژی اظهار کرد: اساتید پژوهشمحوری که با صنعت قرارداد دارند، تحقیر میشوند در صورتی که باید مورد احترام قرار گیرند.
ستاری وضعیت اقتصادی کنونی را نفرین منابع نفتی دانست و اظهار کرد: چرا باید اقتصاد نفتی داشته باشیم؟ مگر کل بودجه دولت چقدر است در حالی که بودجه چند شرکت مانند فیسبوک، مایکروسافت و غیره را جمع کنیم بودجه ایران میشود چرا که آنان فکر و ایده دارند.
ستاری با بیان اینکه تا هنگامی که به نفت وابسته باشیم هیچ کار تولیدی شکل نمیگیرد، تصریح کرد: باید از فارغالتحصیلان دانشگاهها و نخبگان استفاده شود.
وی با بیان اینکه طرح بورس ایده شکستن تابو است، اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این است که نمیتوانیم تابوهای قدیمی حوزههای پژوهی را بشکنیم.
وی افزود: خیلی باید کتک بخوریم تا بورس ایده به جایگاه اصلی برسد تا نخبگان را جذب کند.
معاونت علم و فناوری ریاستجمهوری تاکید کرد: در اقتصاد دولتی هیچوقت نخبه پرورش پیدا نمیکند و فقط با گسترش شرکتهای دانشبنیان خصوصی میتوان حجم بزرگی از فارغالتحصیلان دانشگاهها را جذب کرد و به سمت تولید ارزش افزوده برای کشور هدایت کرد.
پایان پیام/
نظر شما