به گزارش خبرگزاری شبستان، علاء الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دوسیما با اشاره به جایگاه ویژه سوریه در سیاست خارجی کشور به دلیل گره خوردن با مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی گفت: چندین نوبت دشمنان سوریه تحت عنوان دوستان، گردهمایی هایی را ترتیب دادند و عملا علیه سوریه تصمیم گیری کردند.
وی افزود: این ایده شکل گرفت که ما دوستان واقعی سوریه را جمع کنیم که به این ترتیب در اسفند سال گذشته 8 کشور شرکت کردند و در این نوبت این تعداد به 4 برابر رسید.
بروجردی گفت: حضور 25 هیئت پارلمانی در سطح روسای کمیسیون ها، 2 رئیس مجلس بولیوی و مالی، چند نماینده مجلس و 7 تن از سفرای مقیم تهران به نمایندگی از طرف مجالس خود، در مجموع 32 هیئت با این کیفیت، موفقیت اجلاس را بسیار افزایش داد.
وی افزود: این مقطع به علت تحولات میدانی و داخلی سوریه، توافق مسلحین و گذاشتن اسلحه بر زمین به گونه ای که اتفاق حمص بسیار مهم بود و در ریف دمشق هم تکرار شد و در حلب در حال شکل گیری است و نیز قرار گرفتن در آستانه انتخابات- بسیار حساس است.
بروجردی تصریح کرد: وقتی امریکا با انتخابات مخالفت می کند یعنی اسد از محبوبیت فزاینده ای برخوردار است و در مقابل ادعاهای آنها، از راه رسمی و انتخابات مشروعیت پیدا می کند.
وی درباره محورهای مورد بحث در نشست دوستان سوریه در تهران گفت: محکومیت پدیده شوم تروریسم، انتخابات به عنوان بهترین و منطقی ترین گزینه، مخالفت با فشارهای غیرمنطقی و سوء استفاده امریکا از قدرت خود مانند موضوع اعاده سوریه به دادگاه کیفری که از طرف روسیه و چین وتو شد و ضرورت ارسال کمک های انسان دوستانه از محورها مورد بحث در این اجلاس بود.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: پیشنهادهای جدید هم مطرح شد از جمله این که هیئت نمایندگی مجلس شورای اسلامی بازگشت آوارگان و شروع بازسازی سوریه بعد از انتخابات و آرامش در این کشور را پیشنهاد کرد.
وی گفت: با توجه به ایستادگی بشار اسد در سخت ترین شرایط و مقبولیت وی، پیش بینی می شود که با مقبولیت بالایی برنده انتخابات باشد، یعنی فضای سوریه این موضوع را نشان می دهد. بعد از انتخابات، مخالفان مجبور هستند تا با ملت سوریه مقابله کنند و این امر به نفع آنها نیست.
حسین شیخ الاسلام، مشاور امور بین الملل رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این گفتگو راهبرد اصلی امریکا در منطقه را تقویت اسرائیل ذکر کرد و گفت:این امر با مردم سالاری هم خوانی ندارد. مردم سوریه الان صحبت از رای، گفتگو و انتخابات می کنند در حالی که امریکا صحبت از ارسال اسلحه و آموزش تروریست ها می کند. استقبال چشمگیر سوری های خارج از این کشور در انتخابات نشان از اعتماد آنها به این راه حل دارد.
وی با تاکید بر اهمیت جمهوری اسلامی ایران در برقراری آرامش در سوریه افزود: الان با حکمتی که در حمص تحقق پیدا کرد در همه استانهای سوریه به جز رقه که در دست داعش است، رای گیری انجام می شود.
مشاور امور بین الملل رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیروزی اسد در انتخابات یعنی مخالفان و غربی ها 3 سال دروغ گفتند و سوریه را به بهانه این که اسد مشروعیت ندارد تخریب کردند از سوی دیگر در مناطقی که رای گیری انجام می شود، مبارزه مسلحین و معارضین غیرقانونی است.
وی گفت: در بخش هایی هم که در اختیار حکومت نیست، دو راه بیشتر وجود ندارد، یا گروهها مصالحه کنند و تروریست ها را به همان جاهایی که از آن آمده اند برمی گردانند یا با زورعمل می شود در حالی که دولت آینده سوریه هم ترجیح می دهد که شبیه به حمص عمل کند.
شیخ الاسلام با اشاره به تجربه ارتش سوریه در طی بروز بحران در این کشور گفت: در کنار ارتش پدیده دفاع وطنی با بیش از 100 هزار عضو که ازجنگ خیابانی آگاه هستند شکل گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما