نمی شود به حقوق بشر بصورت انتخابی نگریست

خبرگزاری شبستان: وزیر خارجه کشورمان با اشاره به تحریم دارو و غذا در سوریه ایران و کشورهای منطقه توسط غرب گفت: نمی شود به حقوق بشر به صورت انتخابی نگریست.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با همتای لوکزامبورگی خود در نشست خبری مشترک با وی ضمن خوش آمدگویی به او و تبریک ایام اعیاد شعبانیه گفت: وزیر خارجه لوکزامبورگ برای اولین بار به ایران سفر کرده و وزیر خارجه قبلی این کشور 11 سال پیش به ایران سفر کرده بود.

 

وی با اشاره به سفر روز گذشته وزیر خارجه لوکزامبورگ به اصفهان افزود: ایشان سفری دیروز به اصفهان داشتند و با زیبایی های تاریخی و مردم ایران از نزدیک آشنا شدند.

 

ظریف ادامه داد: ایران و لوکزامبورگ از سال 1349 یعنی بیش از 60 سال پیش روابطشان را برقرار کردند و از رابطه‌های خوبی در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برخوردار هستند. که البته در سالهای گذشته مقداری از حجم روابط کاسته شده است و امیدواریم که در آینده نزدیک روابط دو کشور گسترش یابد.

 

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به گفتگوهای خود و همتای لوکزامبورگی در دیدار امروز خاطرنشان کرد: امروز درخصوص موضوعات مختلف موردعلاقه دو کشور و روابط دوجانبه و همچنین بحث هسته ای و مذاکرات هسته ای تبادل نظر کردیم و همچنین درخصوص در زمینه حقوق بشر و زمینه های همکاری دیدگاههای مختلفی را مورد بررسی قرار دادیم و فرصت خوبی برای همکاران من بود تا در این سفر درخصوص زمینه‌های همکاری بیشتر بین دو کشور به تبادل نظر بپردازند زیرا لوکزامبورگ یکی از کشورهای فعال اتحادیه اروپاست.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به انتخابات ریاست جمهوری در کشور سوریه عنوان کرد: ما همواره اعتقاد داریم که تنها راه حل فاجعه انسانی در سوریه این است که به مردم سوریه اجازه داده شود تا آینده خودشان را انتخاب کنند و صندوقهای رای بهترین شکل تعیین سرنوشت توسط مردم است.

 

وی با تاکید بر این نکته که ما از خواست مردم همه کشورها برای تعیین سرنوشتشان حمایت می کنیم تصریح کرد: ما به خواست مردم جهان در این خصوص احترام می گذاریم و امیدواریم همه به این اصل احترام بگذارند و معتقدیم که روند مصالحه در سوریه باید ادامه یابد و همه افرادی که به آینده سوریه دل بسته‌اند باید بتوانند در آینده این کشور نقشی داشته باشند.

 

وزیر خارجه دولت یازدهم درخصوص جنگ در سوریه اعلام کرد: یک پدیده خطرناک به نام افراط و یک پدیده خطرناک فرقه گرایی وجود دارد که هر دو یک یکدیگر مرتبط هستند و باعث شده است که منطقه ناامن شود و صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته اند که امیدواریم با یک راه حل سیاسی مانند انتخابات با افراط و فرقه گرایی به صورت ریشه ای برخورد شود.

 

وی به موضع ایران در کمک به مردم سوریه اشاره کرد و گفت: ایران یک بار دیگر اعلام می کند که در این زمینه برخورد با افراط و فرقه گرایی از هرگونه حرکتی که به انسان دوستی در سوریه کمک کند حمایت می کند.

 

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری از سوی خبرنگاران در مورد رابطه ایران و لوکزامبورگ گفت: ما زمینه‌های متعدد همکاری بین ایران و اتحادیه اروپا را داریم که از آن جمله می‌توان زمینه‌های بانکی، سرمایه‌گذاری،‌فنی تخصصی، مهندسی، حوزه سیمان، نفت و گاز و پتروشیمی را نام برد که لوکزابورگ در بسیاری از این حوزه‌ها جایگاه قابل توجه جهانی دارد و در ایران برای این کشور زمینه‌های همکاری، بانکی و سرمایه‌گذاری فراهم است.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری راجع به اینکه در مقاله خود در فارین پالیسی راجع به ایران قدرتمند آینده سخن گفته بود یادآور شد: ایران به عنوان کشوری که هم از نظر امکانات و نیروی انسانی و سابقه تاریخی و استقلال سیاسی که نتیجه انقلاب اسلامی است توان و شایستگی موثر در منطقه دارد و یک بازیگر جدید در سطح جهان است.

 

وی ادامه داد: ایران یک بازیگر جدی در جهان است که تمایل به گفتگو و رسیدن به نقاط مشترک دارد و می‌تواند یک نقش مهمی در منطقه و خلیج فارس ایجاد کند.

ظریف به اهمیت خلیج فارس و کشورهای همسایه برای ایران اشاره کرد و افزود: خلیج فارس از موقعیت استراتژیک برخوردار است و دیدار روز گذشته امیر کویت بعد از 50 سال از ایران نشاندهنده اهمیت ایران در حوزه خلیج فارس است و این تصویری است که در آینده ایران را به عنوان یک کشور مهم و قدرتمند در منطقه تبدیل می کند که برای قدرتش نیاز به کشورگشایی و ابزار نظامی ندارد.

 

ظریف یادآور شد: ایران در سه قرن گذشته به هیچ کشور همسایه خود تجاوز نکرده و حتی در مقابل تجاوزها نیز به خوبی از خود دفاع کرده است و این سابقه بسیار مناسب تاریخی برای ما ایجاد می کند.

 

رییس دستگاه دیپماسی ایران در پاسخ به اخرین سوال خبرنگاری راجع به انتخابات در سوریه و پیش بینی ظریف از نتیجه این انتخابات و واکنش کشورهای غربی به آن اینگونه پاسخ داد: همه کشورها فرصت دارند با واقع گرایی دو موضوع مهم سوریه و حقوق بشر را پیگیری کنند که این دو موضوع بسیار پیچیده هستند.

 

وی تاکید کرد: آنهایی که راه حل در سوریه راه حل نظامی می بینند و ان هم در طرفداری از گروههای تروریست و خشن احتیاج است که واقعیت را یک بار دیگر ببینند و حضور گسترده آوارگان سوری در انتخابات در لبنان را شاهد باشند.

 

ظریف با یادآوری این نکته که چرا اینها راجع به اینده سوریه پیش داوری می کنند خاطرنشان کرد: اگر ما تمایل داریم که بحث حقوق بشر به صورت جدی مورد حمایت قرار گیرد نیاز است به آن به عنوان یک ابزار نگاه نکنیم بلکه به عنوان یک هدف مثل بیانیه جامعه جهانی بنگرند و حد آن را به صورت جدی مورد توجه قرار دهند.

 

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر این نکته که محروم کردن مردم از غذا و دارو نقض حقوق بشر و نقض حیات است عنوان کرد: نمی شود به حقوق بشر به صورت انتخابی نگریست و محروم کردن مردم یک کشور از غذا و دارو و محروم کردن ملت یک کشور از اینکه بتوانند با پول خودشان دارو بخرند نقش حقوق بشر است و این موضوع تا جایی اهمیت دارد که قابل پیگیری در جامعه است.

 

وی در پایان اعلام کرد: ایران اعتقاد دارد که جایگاه خوبی باید در مباحث حقوق بشر در بین الملل ایجاد کرد و به صورت جدی و صادقانه حاضر به بحث در این مورد است.

پایان پیام/

 

کد خبر 373491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha