تشکلهای مردم‎نهاد بهترین مکمل برای اجرای برنامه‎های مدیریت بحران هستند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان گفت: تشکل‎های مردم‎نهاد بهترین مکمل و همراه برای اجرای برنامه‎های مدیریت بحران هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، علی نذیری، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان در اولین جلسه کارگروه تشکل‎های مردم ‎نهاد مدیریت بحران استان گلستان اظهار داشت: این نقش‎آفرینی نه تنها در عرصه پیشگیری بلکه در چرخه‎های مقابله و بازتوانی مدیریت بحران نیز تعیین کننده است.


وی خاطرنشان کرد: تشکل‎های غیردولتی در گلستان، تجربیات موفقی در حوزه‎های اجتماعی و فرهنگی دارند که با توجه به این کارکرد به نظر می‎رسد، با افزایش تعامل آنان با دولتی‎ها، بتوان در این بخش گام‎های مثبت و بزرگی برداشت.


رئیس کارگروه تشکل‎های مردم نهاد مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به برگزاری اولین جلسه کارگروه تشکل‎های مردم‎نهاد مدیریت بحران در استان، اذعان داشت: از مدت‎ها قبل پیگیر برگزاری این کارگروه تخصصی بوده‎ایم، چرا که اعتقاد داریم، نقش‎آفرینی تشکل‎ها در این عرصه، ضمن فعال‎سازی بیشتر آنان در حوزه‎های اجتماعی، می‎تواند در اجرای موفق برنامه‎های کارگروه تاثیرگذار باشد.


نذیری ادامه داد: برخی از تشکل‎های استان در سال‎های گذشته، نقش بسیار پررنگی در پروژه UN که یک پروژه آموزش‎محور با تاکید بر جوامع محلی و محلات بود، شرکت داشته‎اند که همین موضوع نشان می‎دهد، آنان چندان با این حوزه بیگانه نیستند.


به گفته وی، طراحی و تداوم چنین برنامه‎هایی که مردم را در فرآیند مدیریت و مقابله با حوادث دخیل کند می‎تواند از برنامه‎های این کارگروه تخصصی باشد.


در ادامه این جلسه شرح وظایف کارگروه تشکل‎های مردم‎نهاد توسط اعضاء مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضاء نسبت به بندهای این آئین نامه مباحثی را طرح کردند.


کارگروه تشکل‎های مردم نهاد از جمله 14 کارگروه تخصصی مدیریت بحران به شمار می‎آید که اعضای آن را علاوه بر برخی دستگاه‎های دولتی، تشکل‎های مردم نهاد نیز تشکیل می‎دهد.


براساس قانون، کارگروه تخصصی تشکل‎های مردم نهاد به عنوان یک ستاد بالقوه، آماده فعالیت در شرایط بروز بحران است و سایر تشکل‎های مردم‎نهاد در این شرایط توسط این کارگروه مدیریت خواهند شد.


از جمله وظایف تخصصی این کارگروه، می‎توان به فراخوانی و شناسایی تمامی تشکل‎های مردم‎نهاد فعال در مدیرت بحران و فراخوانی تمامی نیروهای داوطلب مردمی برای کمک به امر مقابله با بحران و ساماندهی آنان در رسته‎ها و رشته‎های مختلف به طور مداوم و به‎روز نگهداشتن اطلاعات آنان اشاره کرد.


همچنین این کارگروه طبق قانون، وظیفه برنامه‎ریزی برای توسعه سازمان‎های مردم‎نهاد و ایجاد شبکه‎ای تشکل‎های مرتبط با حوزه مدیریت بحران، تشکیل کمیته تخصصی مشورتی از بین سازمان‎های مردم نهاد و تعیین وظایف و تقسیم کار بین آنها، اطلاع‎رسانی به سازمان‎های مردم نهاد در خصوص وظایف و نقش‎های آنان در شرایط بحرانی و ایجاد ساز ‎و‎کارهای لازم جهت هماهنگی بین دستگاه‎های اجرایی برای سازماندهی سازمان‎های مردم‎نهاد را نیز برعهده دارد.


پایان پیام/ 

کد خبر 373880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha