کارگاه "رسانه، نظارت و مادر" در بیرجند برگزار شد

خبرگزاری شبستان: همزمان با سالروز ولادت باسعادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) و روز جوان کارگاه آموزشی "رسانه، نظارت و مادر" امروز (19 خرداد) به همت کانون فرهنگی هنری میثاق در بیرجند برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا نخعی پور، کارشناس آموزش و پژوهش دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی امروز (19 خرداد) در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: خانواده نهادی مقدس و هسته نخستین جامعه و از عوامل اصلی انتقال فرهنگ، اندیشه، اخلاق، سنت و عواطف از نسلی به نسل دیگر است و ثمره این نهاد فرزند است.


وی با اشاره به اینکه دامان مادر، بزرگترین مدرسه ای است که بچه در آنجا تربیت می شود، افزود: آنچه که بچه از مادر فرا می گیرد بسیار متفاوت با موضوعاتی است که از معلم می شنود و می آموزد.


کارشناس آموزش و پژوهش دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی ادامه داد: حقیقت تلخی که در دنیای امروز رو به افزایش است، فاصله گرفتن مادران از فرزندان و پرداختن به کار بیرون از منزل است چرا که مشکل اکثریت خانواده های امروزی این است که از یاد برده اند فرزند بیش از هر چیز به حمایت و عطوفت نیازمند است.


وی در ادامه با تقسیم بندی انواع رسانه ها به " رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب و نو پدید"؛ درخصوص رابطه میان رسانه و خشونت خانوادگی اظهار داشت: رسانه ها به اشکال گوناگون بر اعضا و روابط افراد خانواده تاثیر می گذارند؛ برنامه های گوناگون رادیویی و تلویزیونی می تواند الگوهای رفتاری را در قالب فیلم، سریال و نمایش های رادیویی ارائه دهد.


نخعی پور افزود: این الگوها از زمان کودکی در فرد درونی شده و تصویری خاص از روابط زن و شوهر و فرزندان ایجاد می کند.


وی همچنین به تشریح رابطه میان رسانه، خانواده و جرائم اجتماعی پرداخت و گفت: رسانه های جمعی اعم از روزنامه ها، مجلات، رادیو و تلویزیون گاه از انحرافات اجتماعی نظیر خشونت، قتل و… پرده برمی دارند و زوایای پنهان داستان های عشقی و جنایی را برای مخاطبان خود آشکار می سازند و انواع دام هایی را که بر سر راه جوانان قرار دارد، به آنان گوشزد می کنند و راههای لغزش دیگران را برای مخاطبان ترسیم می کنند و با اطلاع رسانی به موقع و مناسب برای اعضای جامعه، در پیشگیری از انحرافات اجتماعی نقش مؤثری ایفا می‏کنند.


کارشناس دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی در خصوص ارتباط میان رسانه، خانواده و تربیت فرزندان نیز تصریح کرد: در این میان آنچه که می‌تواند سپری در مقابل آسیب‌های خانوادگی، اجتماعی، روانی و هزاران آفت مدرن که کودکان، نوجوانان و جوانان را تهدید می کند، باشد؛ شناخت این آسیب‌ها و اطلاع رسانی والدین از این خطرات خانمان سوز است.


وی با تاکید بر اینکه امروزه رقیبی به نام تربیت رسانه‌ای از قبیل سی دی، ماهواره و اینترنت جایگزین فضاهای تربیتی خانواده‌ها شده است، خاطرنشان کرد: این امر تهدیدی جدی و نگران کننده برای والدین محسوب می‌شود.


نخعی پور با اشاره به اینکه وسایل ارتباط جمعی سرعتی وصف ناپذیر یافته و زمان و مکان را درنوردیده است و هیچ مانعی را بر سر راه خود برنمی تابد، یادآور شد: نوجوانان که سواران پیشتاز این موج هستند، نیز بیش از هر زمان دیگری نیاز به شناختن و شناخته شدن دارند چرا که خانواده‌ها نه می‌توانند فرزندان خود را از دسترسی به علوم و فنون روز باز دارند و نه این که می‌توانند آنها را در فضای اتاقی خالی محبوس کرده و تمام این وسایل ارتباط جمعی را از دسترس آنها دور نگه دارند، بلکه همه وظیفه داریم در این گردونه علم و ارتباط، بچه‌ها را نسبت به خطراتی که آرام آرام جسم، روح و روان آنها را تخریب می‌کند آگاه سازیم و نحوه صحیح استفاده از این وسایل ارتباطی را به فرزندان خود آموزش دهیم.


پایان پیام/

کد خبر 374740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha